Reklama
Gnocchi podle fantazie
Fotogalerie:

Gnocchi podle fantazie

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Neobvyklá kombinace surovin překvapí lahodnou chutí.

Veronika Poláčková, Mýto

Ingredience

  • 80 g slaniny
  • 500 g mletého hovězího
  • 300 g mletého vepřového
  • 200 ml červeného vína
  • dle chuti sůl a pepř
  • 250 g loupaných rajčat
  • 10 žampionů
  • 15 cm pórku
  • 1 smetana

Doba přípravy

Počet porcí

4-6

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. Slaninu nakrájíme na kostičky a dáme vyškvařit na pánev. Ke slanině přidáme obě mletá masa a osmažíme. Po chvilce vše podlijeme červeným vínem, které necháme zčásti vyvařit.

  2. Dále dle chuti osolíme, opepříme, přidáme loupaná rajčata a asi 15 minut podusíme. Potom ke směsi přidáme na osminky nakrájené žampiony, na kolečka nasekaný pórek, promícháme a 5–8 minut povaříme. Nakonec přilijeme smetanu a vše necháme prohřát.

  3. Podáváme s bramborovými noky, posypané strouhaným parmazánem.

Tip redakce

Rajčata můžeš použít sušená, která se prodávají naložená v oleji. Gnocchi tak dostanou výraznější chuť. Je nejlepší, když je na hotový pokrm jen tak položíš a necháš chvíli odpočinout. Vše se příjemně spojí.

Pošli recept! - Speciál - Vaříme expres (19.8.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bramborové lupínky  s plněným  kuřecím řízkem

Bramborové lupínky s plněným kuřecím řízkem

Vypadají slavnostně a navíc chutnají opravdu každému. Takže jestliže čekáš ...
Všehochuť /18.10.12
Janiny „nechtěné“ brambory

Janiny „nechtěné“ brambory

Nechtěné brambory jsme je nazvali proto, že byly malé a nikomu se nechtělo je loupat....

Všehochuť /01.10.13
Hemenex v těstíčku

Hemenex v těstíčku

Toto jídlo se dá připravit třeba jako večeře. Nejlepší je studené.

Vladimíra ...

Všehochuť /11.03.15
Dort krtek

Dort krtek

Oblíbená postava z večerníčku jistě udělá radost každému malému oslavenci. Pro ...
Všehochuť /17.10.11
Piškotová želva

Piškotová želva

Krásné veselé zvířátko je plné vitaminů.
Pavlína Papáková, Bohumín
Všehochuť /28.06.10
Sovičky z vajíček

Sovičky z vajíček

Vydatná večeře, která děti rozveselí.

Kateřina Nová, Havířov

Všehochuť /19.02.17
 

Nejnovější

Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...
Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama