Můžeme přidat i uvařenou kořenovou zeleninu.
Jana Remková, Orlová
Ingredience
- 400 g vepřové kůže enbo 2-3 vepřové nožičky
- 1 litr voda
- 1 masox
- 1 palice česnek
- sůl podle chuti
- trocha pepře
- trocha oleje
- 400 g drůbeží játra
- 200 g gothaj vcelku
- 150-200 g tvrdý sýr vcelku
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Nejdříve si uvaříme vývar z kůží nebo nožiček a 1 l vody. Pokud ho budeme dělat v tlakovém hrnci, bude nám stačit 45 minut. Nesolíme ani nekořeníme. Po uvaření jej scedíme, osolíme, opepříme, přidáme masox a celou palici utřeného česneku. Část kůží pomeleme a přidáme do vývaru. Vychladíme, aby se sýr ve vývaru nerozpustil.
-
Na troše oleje osmažíme překrájená drůbeží játra. Gothaj a sýr nakrájíme na kostičky. Vše přidáme do vlažného vývaru a naplníme do sáčku na tlačenku, do srnčího hřbetu nebo do pekáčku a necháme v lednici ztuhnout do dalšího dne. Podáváme nakrájené na kolečka, posypeme cibulí a pokapeme octem.