Reklama
Drůbeží játra v sulcu
Fotogalerie:

Drůbeží játra v sulcu

Jana Remková

Orlová

Můžeme přidat i uvařenou kořenovou zeleninu.

Jana Remková, Orlová

Ingredience

  • 400 g vepřové kůže enbo 2-3 vepřové nožičky
  • 1 litr voda
  • 1 masox
  • 1 palice česnek
  • sůl podle chuti
  • trocha pepře
  • trocha oleje
  • 400 g drůbeží játra
  • 200 g gothaj vcelku
  • 150-200 g tvrdý sýr vcelku

Doba přípravy

Počet porcí

6-8

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Nejdříve si uvaříme vývar z kůží nebo nožiček a 1 l vody. Pokud ho budeme dělat v tlakovém hrnci, bude nám stačit 45 minut. Nesolíme ani nekořeníme. Po uvaření jej scedíme, osolíme, opepříme, přidáme masox a celou palici utřeného česneku. Část kůží pomeleme a přidáme do vývaru. Vychladíme, aby se sýr ve vývaru nerozpustil.

  2. Na troše oleje osmažíme překrájená drůbeží játra. Gothaj a sýr nakrájíme na kostičky. Vše přidáme do vlažného vývaru a naplníme do sáčku na tlačenku, do srnčího hřbetu nebo do pekáčku a necháme v lednici ztuhnout do dalšího dne. Podáváme nakrájené na kolečka, posypeme cibulí a pokapeme octem.

Pošli recept! 2/2013 (7.1.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Plněné kedlubny

Plněné kedlubny

Soudky plné chutí Podle receptu Mirky Stachové z Prahy
Všehochuť /21.02.20
Masový dort se salámovými růžemi

Masový dort se salámovými růžemi

Pochoutka pro ty, co sladké moc nemusí.

Ladislava Šálová, Přelouč

Všehochuť /09.02.13
„Brusinky“  z rybízu

„Brusinky“ z rybízu

Tento džem dobře nahradí drahé brusinky.

Eva Kordíková, Strakonice

Všehochuť /03.03.14
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Horalky tak trochu jinak

Horalky tak trochu jinak

Vhodný tip pro dárek k narozeninám.
Denisa Matějková, Písek
Všehochuť /18.05.11
Křížaly z dýně

Křížaly z dýně

Dýně chutná skvěle i před sušením jako kompot. A vůní mi připomene Vánoce.

Petra ...

Všehochuť /02.11.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu