Ozdob ho rajčátky nebo jinou zeleninou.
Jarmila Malá, Beroun
Ingredience
- 1 tvaroh
- 1 niva
- 1 lžíce majonézy
- 2 lžíce kečupu
- 1 lžička sladké papriky
- trocha soli
- trocha pepře
- svazek čerstvé petrželky
- 1 stroužek česneku
- 1 sáček želatiny na aspiky
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Tvaroh, nivu a majonézu našleháme. Směs rozdělíme na dvě části. Jednu smícháme s kečupem, paprikou, solí i pepřem a promícháme. Druhou část spojíme s nasekanou petrželkou, utřeným česnekem, osolíme a opepříme.
-
Želatinu zalijeme 100 ml vlažné vody a necháme nabobtnat. Zahříváme ji, dokud se nerozpustí, necháme lehce zchladnout a pak ji vmícháme rovnocenným dílem do kečupové a bylinkové směsi. Nalijeme do dortové formy a necháme zchladnout v lednici.