Reklama
Dort z nivy
Fotogalerie:

Dort z nivy

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Ozdob ho rajčátky nebo jinou zeleninou.

Jarmila Malá, Beroun

Ingredience

  • 1 tvaroh
  • 1 niva
  • 1 lžíce majonézy
  • 2 lžíce kečupu
  • 1 lžička sladké papriky
  • trocha soli
  • trocha pepře
  • svazek čerstvé petrželky
  • 1 stroužek česneku
  • 1 sáček želatiny na aspiky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Tvaroh, nivu a majonézu našleháme. Směs rozdělíme na dvě části. Jednu smícháme s kečupem, paprikou, solí i pepřem a promícháme. Druhou část spojíme s nasekanou petrželkou, utřeným česnekem, osolíme a opepříme. 

  2. Želatinu zalijeme 100 ml vlažné vody a necháme nabobtnat. Zahříváme ji, dokud se nerozpustí, necháme lehce zchladnout a pak ji vmícháme rovnocenným dílem do kečupové a bylinkové směsi. Nalijeme do dortové formy a necháme zchladnout v lednici.

Pošli recept! - Speciál - Vánoční dobroty (20.11.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Melounová dáma

Melounová dáma

Můžeš přidat i trochu citrusového džusu. Tereza Vodová, Praha
Všehochuť /07.03.13
Karamelizovaná mrkvička

Karamelizovaná mrkvička

Jestliže se nebojíš trochu experimentovat, zkus ji také.

Jana Sládková, Praha

Všehochuť /28.05.13
Norské vejce

Norské vejce

Tuto dobrotu jsem vytvořil jako obměnu klasického ruského vejce. Všem moc chutnala.


Ivoš...

Všehochuť /24.03.17
Žirafa

Žirafa

Kterému prckovi by neudělala radost?

Romana Borýsková, Jevíčko

Všehochuť /30.05.16
Ovocný smajlík

Ovocný smajlík

Pozvi děti na neobvyklou svačinku.
Lenka Kolocová, Březno
Všehochuť /20.02.10
Sušená rajčata

Sušená rajčata

Ochutnej je s bílým vínem a sýry.

Marta Kubicová, Třebíč

Všehochuť /21.08.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu