Reklama
Dort „Starý pařez“
Fotogalerie:

Dort „Starý pařez“

Miloslava Landová

Újezd
Peču ho mužům, kteří už dosáhli 50 let.
Miloslava Landová, Újezd

Ingredience

  • Piškoty
  • 15 vejce
  • 450 g cukr krupice
  • 450 g mouka polohrubá
  • Krém
  • 500 g máslo
  • 300 g cukr moučkový
  • 100 g kakao
  • 5 lžic rum
  • 500 ml mléko
  • 2 cukr vanilkový
  • 2 pudink vanilkový
  • Ozdoba
  • 10 ořechy
  • dle potřeby mandlová hmota

Doba přípravy

Počet porcí

30

Orientační cena

250 Kč

Postup přípravy

  1. Nejprve ušleháme vejce na piškotové těsto. Na 1 vejce dáme 1 lžíci cukru. Pak do ušlehané směsi vmícháme 1 lžíci mouky na 1 vejce. Nejprve upečeme dvě rolády (vždy z 5 vajec). Tyto rolády použijeme na postranní větve. Na střed pařezu upečeme ze zbylých
    5 vajec piškot ve 2–3 malých kastrůlcích.
  2. Než piškot vychladne, utřeme krém z másla‚ cukru moučky‚ kakaa‚ vychladlého pudinku (připravíme z mléka, vanilkových cukrů a pudinků) a ochutíme ho trochou rumu. Rolády promažeme krémem‚ piškot z kastrůlků též‚ rolády přepůlíme‚ seřízneme šikmo a krémem přilepíme ke středu. Z vykrojeného těsta uděláme kolem pařezu podložku.
  3. Potom vše natřeme krémem a trubičkou uděláme proužky. Vršek potřeme trochou bílého krému‚ který jsme si dali stranou. Úzkou trubičkou uděláme léta (hnědým krémem). Z půlek ořechů budou suky. Z mandlové hmoty vytvoříme houby. Přizdobíme zelení.

Pošli recept! 10/2009 (16.9.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Piškotová želva

Piškotová želva

Krásné veselé zvířátko je plné vitaminů. Pavlína Papáková, Bohumín
Všehochuť /28.06.10
Velikonoční košíčky

Velikonoční košíčky

Helena Magdoňová, Kuřim

Všehochuť /27.03.18
Dort jezírko

Dort jezírko

Mám ráda, když je moučník chutný a veselý.
Petra Veihandová, Černčice
Všehochuť /27.04.10
Macerované švestky

Macerované švestky

Petr Macháček, Teplice

Všehochuť /18.11.17
Kočárek s jahodami

Kočárek s jahodami

Určitě potěší každou holčičku.

Kateřina Duhanová, Ostrava

Všehochuť /20.03.14
Bramborová bábovka

Bramborová bábovka

Klasiku známe všichni, proč ji trochu nezměnit?

Dana Fárová, Zlín

Všehochuť /31.08.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu