Reklama
Dort- odpolední čaj
Fotogalerie:

Dort- odpolední čaj

Petra Veihandová

Černčice
Marcipánový dort-čajíček je hříčka pro cukrářskou fantazii.
Petra Veihandová, Černčice

Ingredience

  • 250 g mouka hladká
  • 3/4 prášek do pečiva
  • 4 vejce
  • 150 ml olej
  • 240 g cukr pískový
  • 100 ml voda
  • 1 salko
  • 1 máslo
  • 300 g cukr moučkový
  • 1 lžička olej na smažení
  • 130 g mléko sušené
  • 1 lžice med
  • 1 lžička rum
  • aroma mandlové
  • marmeláda rybízová

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Ušleháme bílky s polovinou cukru. V druhé míse šleháme žloutky s dalšími 120 g cukru, můžeme přidat vanilkový cukr. Postup-ně přiléváme olej, mouku zamíchanou s práškem do pečiva a vodu. Nakonec vmícháme sníh.
  2. Třetinu těsta obar­víme asi 2 lžícemi ka­kaa. Do vymazané formy střídavě po lžících klademe těsto. Na střed dáme jednu lžíci tmavého a na to dvě lžíce světlého těsta. Postup opakujeme až do spotřebování těsta.
  3. Tím se těsto pomalu rovnoměrně rozlévá a vytvoří po rozkrojení efektní barevné vrstvy či proužky. Korpus potom dáme péct do středně vyhřáté trouby. Krém připravíme tak, že salko vyšleháme s máslem dohladka. Korpus rozkrojíme a naplníme krémem. Nahoře potřeme rybízovým džemem. Pak ho zalijeme marcipánem, který připravíme z uvedených surovin vymícháním do pěkně hladké hmoty.

Pošli recept! 11/2007 (17.10.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuličky z nivy a ořechů

Kuličky z nivy a ořechů

Návštěva si zaručeně smlsne! Radka Vejvodová, Nížkov
Všehochuť /04.08.11
Rohlíkový dort

Rohlíkový dort

Irena Šebelová, Plzeň

Všehochuť /18.03.18
‚‚Školní aktovka‘‘

‚‚Školní aktovka‘‘

Dětem školákům určitě udělá radost.
Miloslava Landová, Újezd
Všehochuť /27.01.10
Angreštová marmeláda

Angreštová marmeláda

Marmeláda je hezky tuhá a pikantní.

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /21.08.17
Palačinky jako bonbon

Palačinky jako bonbon

Pohraj si a vytvoř něco opravdu originálního!
Anna Štěpničková, Třebotov
Všehochuť /27.01.09
Masová bábovka

Masová bábovka

Bábovka je rychlá a skutečně sváteční. Navíc chutná stejně dobře teplá s ...

Všehochuť /21.09.17
 

Nejnovější

Krůtí směs s hlívou

Krůtí směs s hlívou

Anna Fajtová, Praha
Vaříme express /19.02.20
Noky s omáčkou

Noky s omáčkou

Vratilav Horký, Sokolov

Vaříme express /19.02.20
Rychlý jarní salát

Rychlý jarní salát

Jana Baláková, Písek

Zdravě a chutně /19.02.20
Játrové palačinky se sýrovou náplní

Játrové palačinky se sýrovou náplní

Lída Holubová, Pelhřimov

Všehochuť /19.02.20
Snídaně v anglickém stylu

Snídaně v anglickém stylu

Karolína Hrušková, Praha

Všehochuť /19.02.20
Kuřecí čína

Kuřecí čína

Podle receptu

Jindřišky Hájkové z Chrudimi

Všehochuť /19.02.20
Pomalu pečená hovězí kýta v cibuli

Pomalu pečená hovězí kýta v cibuli

Oceníš dokonalou chuť

Robert Nerad


Všehochuť /19.02.20
Novohradský vepřový plátek

Novohradský vepřový plátek

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Za pár korun /18.02.20
Domácí langoše

Domácí langoše

Jaroslava Šrubařová, Bystřice pod Hostýnem

Za pár korun /18.02.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Co je české, to je hezké, a pokud se bavíme o jídle, tak platí spíš výtečné! Vydej se s námi na výlet po naší vlasti a ochutnej krajové speciality nebo si připomeň už zapomenuté pochoutky z dětství. Také nepřehlédni rubriku Poklady ze spíže, kde se dozvíš spoustu zajímavých informací o moravské lahůdce, která dobyla svět.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama