Reklama
Dort muchomůrka
Fotogalerie:

Dort muchomůrka

Miloslava Landová

Újezd
Upekla jsem ho vnukovi k sedmým narozeninám.
Miloslava Landová, Újezd

Ingredience

  • Těsto
  • 10 vejce
  • 300 g cukr krupice
  • 300 g mouka polohrubá
  • 2 máslo
  • Krém
  • 1/2 l mléko
  • 2 pudink vanilkový
  • 1 cukr vanilkový
  • barvivo potravinářské na ozdobu
  • Poleva
  • 1 bílek
  • 150 g cukr krupice
  • Ostatní
  • na ozdobu kokos strouhaný

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Z vajec, cukru, másla a mouky vypracujeme těsto a rozdělíme ho na 3 části. První upečeme v nízké formě (podložka houby). Z druhé upečeme ve vyšším kastrolku roládu (na nohu houby) a třetí piškot bude na klobouček. Pečeme 20 minut na 175 °C.
  2. Roládu naplníme krémem, jím spojíme i další díly. Hlavičku potřeme obarvenou bílkovou polevou a zdobíme krémovými puntíky. Podstavec sypeme obarveným kokosem. Dozdobíme dle fantazie.

Pošli recept! 5/2009 (15.4.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Dort kytara Hannah Montana

Dort kytara Hannah Montana

Pro všechny malé slečny, které si oblíbily hvězdu Hannah Montana. Romana ...
Všehochuť /23.03.10
Džem ze žlutých blum

Džem ze žlutých blum

Po ovoci je mírně nakyslý, chutná báječně.

Jana Remková, Orlová

Všehochuť /02.03.14
Polévka z červeného zelí

Polévka z červeného zelí

Netradiční

Tomáš Mika, Brno

Všehochuť /28.01.18
Piškotová kuřátka

Piškotová kuřátka

Připravuji je s dětmi, které je nadšeně vykrajují a lepí. A často také ...

Všehochuť /24.03.15
Palačinková bomba

Palačinková bomba

Zelenina může být i mrazená.

Petr Vozihnoj, Šumperk

Všehochuť /17.11.16
Kapusta v palačinkovém těstě

Kapusta v palačinkovém těstě

V chladných dnech přijde vhod pořádné syté jídlo. Nemusí nutně být z masa, ...

Všehochuť /04.03.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu