Ingredience
- Těsto:
- 2 vejce
- 2 cukr vanilkový
- 1/2 hrnku olej
- 2 hrnky mouka polohrubá
- 1 prášek do pečiva
- 1 hrnek mléko
- Poleva:
- 180 g cukr moučkový
- 3-4 lžíce voda
- 1 lžička máslo rozpuštěné
- dle potřeby potravinářské barvivo červené
- Krém:
- 150 ml mléko
- 1 lžíce pudink vanilkový
- 200 g máslo
- 150 g cukr moučkový
- 2 lžíce kompotu jahody
- 1 cukr vanilkový
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Smícháme suroviny na korpus, těsto vlijeme do vymazaného a vysypaného pekáče a pečeme při 180 °C asi 40 minut. Necháme vychladnout. Pudink připravíme dle návodu.
-
Máslo utřeme s cukrem a po lžičkách do něj vmícháme vychladlý pudink a drcené jahody. Z korpusu vyřízneme medvídka, rozkrojíme ho a potřeme krémem. Medvídka spojíme a krémem ho potřeme i ze stran. Povrch potřeme růžovou polevou, připravenou utřením cukru, horké vody, rozehřátého tuku a barviva.