Reklama
Dort krtek
Fotogalerie:

Dort krtek

Ludmila Komendová

Konice
Oblíbená postava z večerníčku jistě udělá radost každému malému oslavenci. Pro žádnou zkušenější kuchařku nebude problém ji upéct.
Ludmila Komendová, Konice

Ingredience

  • Těsto
  • 12 vejce
  • 12 lžic cukr pískový
  • 12 lžic mouka hladká
  • špetka prášek do pečiva
  • 2 lžíce kakao
  • Krém
  • 2 máslo
  • 250 g cukr moučkový
  • 1 uvařený pudink vanilkový
  • Ozdoba
  • dle potřeby marcipán
  • dle potřeby potravinářské barvivo

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

180 Kč

Postup přípravy

  1. Z těsta upečeme dva pláty piškotu, tmavý a světlý. Vejce ušleháme s cukrem do pěny, potom přidáme hladkou mouku s kypřicím práškem. Dobře promícháme a těsto rozdělíme na dvě poloviny. Do jedné přimícháme kakao. Těsta nalijeme na vymazané a vysypané plechy a dáme je péct.
  2. Krém ušleháme ze změklého másla, moučkového cukru a uvařeného vychladlého vanilkového pudinku. Necháme ho ztuhnout v ledničce a zatím si obarvíme marcipán potravinářskými barvami.
  3. Z upečených a vychladlých piškotových plátů vykrojíme podle obrázku postavičku krtka. Dort naplníme máslovo-pudinkovým krémem. Obarveným a vyváleným marcipánem potáhneme krtka. Udělámě tělo, kalhotky, tlapičky. Nezapomeneme vymodelovat oči, jazýček a vlásky.

Pošli recept! 7/2011 (7.6.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Uherák

Uherák

Pekla jsem ho tatínkovi k narozeninám, udělal mu velkou radost. Petra ...
Všehochuť /20.01.16
Domácí punč

Domácí punč

Rozproudí krev i žaludeční šťávy.

Eva Kališová, Opava

Všehochuť /31.12.13
Žížala Nelinka

Žížala Nelinka

Dort v podobě žížaly vyrábím ze dvou rolád. Do jedné vmíchám ořechy, do druhé ...
Všehochuť /06.10.08
Kuřecí wrapy

Kuřecí wrapy

Kelímky jsou praktické, děti se při jídle tolik neušpiní a hlavně jim náplň ...

Všehochuť /13.04.17
Znak Baníku Ostrava

Znak Baníku Ostrava

Dort, na kterém si pochutnají fanoušci.

Alena Vaňková, Bystřice

Všehochuť /30.11.15
Pomerančové palačinky s kuřecím a žampiony

Pomerančové palačinky s kuřecím a žampiony

Natalija Šuněvičová, Chomutov

Všehochuť /27.05.18
 

Nejnovější

Jihočeské zelňáky

Jihočeské zelňáky

Pečené v troubě Podle receptu Luboše Holého z Vlašimi
Škola vaření /24.02.20
Pečená mladá husička

Pečená mladá husička

Zaručeně sklidí úspěch

Podle receptu Kateřiny Benešové z Mostu

Škola vaření /24.02.20
Domácí oříšková nutella

Domácí oříšková nutella

Gabriela Jílková, Polička

Všehochuť /24.02.20
Srdíčka s čokoládou

Srdíčka s čokoládou

Když miluješ labužníka

Hana Wilhelmová, Ostrava

Sladký život /24.02.20
Srnčí hřbet s překvapením

Srnčí hřbet s překvapením

Kateřina Krososková, Církvice

Sladký život /24.02.20
Zamilovaná palačinka

Zamilovaná palačinka

Petra Geletičová, Smidary

Sladký život /24.02.20
Trmické makové mušle

Trmické makové mušle

Ke kávě i na snídani

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Sladký život /24.02.20
Domácí větrníčky

Domácí větrníčky

Stejné jako od cukráře

Podle receptu Zdeny Pospíšilové z Milevska

Sladký život /24.02.20
Kuskusový salát s cuketou

Kuskusový salát s cuketou

Petra Kelerová, Sušice

Zdravě a chutně /23.02.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Co je české, to je hezké, a pokud se bavíme o jídle, tak platí spíš výtečné! Vydej se s námi na výlet po naší vlasti a ochutnej krajové speciality nebo si připomeň už zapomenuté pochoutky z dětství. Také nepřehlédni rubriku Poklady ze spíže, kde se dozvíš spoustu zajímavých informací o moravské lahůdce, která dobyla svět.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama