Kup si sušenku a při zdobení se inspiruj její skutečnou podobou.
Jana Kellerová, Krupka
Ingredience
- Korpus:
- 4 vejce
- 250 g cukr krupice
- 1 vanilkový cukr
- 150 ml olej
- 100 ml teplá voda
- 250 g hladká mouka
- 1 kypřicí prášek
- libovolný krém
- Potahovací hmota:
- 30 g ztužený tuk Omega
- 1 lžíce med
- 200 g sušené mléko
- 200 g cukr moučka
- 3 lžíce voda
- 1 lžička mandlové aroma
- podle potřeby potravinářská barviva
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Bílky s polovinou cukru ušleháme na tuhý sníh. Zbylou část cukru s vanilkovým cukrem vyšleháme se žloutky. Přidáme olej a teplou vodu a vyšleháme do pěny. Přidáme hladkou mouku s práškem do pečiva, promícháme. Nakonec lehce zapracujeme sníh z bílků. Do části těsta můžeme přidat kakao. Pečeme při 150 °C.
-
Tuk rozpustíme s medem. Po troškách přidáme sušené mléko, cukr, vodu a mandlové aroma. Vypracujeme hladkou hmotu.
-
Vychladlý korpus rozkrojíme a potřeme libovolným krémem. Potáhneme ho pláty obarvené hmoty a dozdobíme podle fantazie.