Reklama
Dort barbína
Fotogalerie:

Dort barbína

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Co může být lepším dárkem pro holčičku než panenka Barbie, a ještě tak sladká!
Markéta Kubálková Bochov

Ingredience

  • 7 vejce
  • 100 g cukr krupice
  • 1,5 máslo
  • rum
  • 140 g cukr moučkový
  • 0,5 dcl mléko
  • prášek do pečiva
  • 140 g mouka hrubá
  • 1,5 pudinkový prášek-vanilkový

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Bábovkovou formu vy­mažeme olejem a vysypeme krupicí nebo strouhankou. Ze žloutků a cukru ušleháme pěnu, do které opatrně vmí­cháme tuhý sníh a postupně hrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto nalijeme do formy a pečeme asi 50 minut při teplotě 170°C. Bábovku vyklopíme a necháme vychladnout. Z půl litru mléka menší část odlijeme a za­mícháme vanilkový pudink, který vlijeme do zbývajícího horkého mléka a uvaříme do zhoustnutí. Nechá­me vychladit.
  2. Vyšleháme máslo s cuk­rem a pos­tupně zašlehá­me pudink a rum. Pozor, máslo s pu­dinkem musí mít pokojovou teplotu, aby se krém ne­srazil. Část pudinko­vého krému obar­víme potra­vinářským barvivem. Bábovku dvakrát prořízneme a naplníme částí krému a opět posadíme na sebe. Celý povrch bábovky jemně potřeme krémem. Panenku odstrojíme ze šatů a sundáme nohy. Do středu bábovky posadíme panenku a vyplníme kolem těla krémem. Po celé bábovce sáčkem s hvězdičkovou trubičkou stříkáme podle vlastní fantazie krém, až vznikne spodní díl šatů. Krémem ozdobíme i tělíčko panenky.

Pošli recept! 11/2007 (17.10.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí wrapy

Kuřecí wrapy

Kelímky jsou praktické, děti se při jídle tolik neušpiní a hlavně jim náplň ...
Všehochuť /13.04.17
Klobásové buchty

Klobásové buchty

Někdy přidám místo eidamu třeba nivu.

Lenka Maryášová, Slavičín

Všehochuť /25.06.14
Beránek naslano

Beránek naslano

Pánové se budou olizovat.

Světlana Podzemská, Praha

Všehochuť /22.03.16
Palačinková bomba

Palačinková bomba

Zelenina může být i mrazená.

Petr Vozihnoj, Šumperk

Všehochuť /17.11.16
Zapečená vinná klobása

Zapečená vinná klobása

Klára Špačková, Jindřichův Hradec

Všehochuť /19.01.18
Játrové kuličky

Játrové kuličky

Dušená játra nejsou špatná, ale v této úpravě mi chutnají mnohem víc. Jsou to takové...

Všehochuť /24.03.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu