Ingredience
- 7 vejce
- 100 g cukr krupice
- 1,5 máslo
- rum
- 140 g cukr moučkový
- 0,5 dcl mléko
- prášek do pečiva
- 140 g mouka hrubá
- 1,5 pudinkový prášek-vanilkový
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Bábovkovou formu vymažeme olejem a vysypeme krupicí nebo strouhankou. Ze žloutků a cukru ušleháme pěnu, do které opatrně vmícháme tuhý sníh a postupně hrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto nalijeme do formy a pečeme asi 50 minut při teplotě 170°C. Bábovku vyklopíme a necháme vychladnout. Z půl litru mléka menší část odlijeme a zamícháme vanilkový pudink, který vlijeme do zbývajícího horkého mléka a uvaříme do zhoustnutí. Necháme vychladit.
-
Vyšleháme máslo s cukrem a postupně zašleháme pudink a rum. Pozor, máslo s pudinkem musí mít pokojovou teplotu, aby se krém nesrazil. Část pudinkového krému obarvíme potravinářským barvivem. Bábovku dvakrát prořízneme a naplníme částí krému a opět posadíme na sebe. Celý povrch bábovky jemně potřeme krémem. Panenku odstrojíme ze šatů a sundáme nohy. Do středu bábovky posadíme panenku a vyplníme kolem těla krémem. Po celé bábovce sáčkem s hvězdičkovou trubičkou stříkáme podle vlastní fantazie krém, až vznikne spodní díl šatů. Krémem ozdobíme i tělíčko panenky.