Reklama
Domácí turecký med
Fotogalerie:

Domácí turecký med

Halina Semorádová

Znojmo

Miluji chuť a vůni tureckého medu, ale bojím se jej kupovat na poutích. Zkusila jsem si ho udělat sama a povedl se skvěle.

Halina Semorádová, Znojmo

Ingredience

  • 100 g med
  • 3 vaječné bílky
  • 180 g cukr moučka
  • 120 g lískové ořechy

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Med nalijeme do kastrůlku a necháme na mírném ohni pomalu rozehřát. Nesmí se vařit! Bílky s cukrem dáme do misky, kterou postavíme do vroucí vody. Ve vodní lázni je šleháme do zhoustnutí. Pak tenkým pramínkem za stálého míchání přiléváme med. Oříšky nasekáme a přimícháme do medové hmoty. Připravíme si kus pečicího papíru. Hmotu necháme mírně prochladnout a natřeme na pečicí papír. Dáme do lednice nejlépe do druhého dne ztuhnout.

  2. krok2

    V ideálním případě domácí med posléze krájíme na proužky. Pokud by med neztuhnul, můžeme ho servírovat do misek a jíst lžičkou. Na výborné chuti to nic nezmění a děti to možná ocení ještě víc.

Tip redakce

Zkus klasické lískové ořechy nahradit jinými druhy ořechů podle chuti, výborné jsou například pistácie nebo mandle.

Pošli recept! - Speciál - Jablka, ořechy, med (15.10.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Chlebový dort se sýrem

Chlebový dort se sýrem

Doma na sladké moc nejsme, tenhle nám chutná mnohem víc. Marie Kratochvílová, Praha
Všehochuť /14.02.17
Sardinkové rizoto

Sardinkové rizoto

Chuť tohoto pokrmu dělají nejen rybičky, ale i zelenina a koření.

Petra Kupková, ...

Všehochuť /05.05.17
Dort Země dinosaurů

Dort Země dinosaurů

Inspiruj se, ale nech pracovat
i vlastní fantazii.
Alena Czapková, Plzeň
Všehochuť /07.09.09
Mletá zelenina

Mletá zelenina

Výborná a vždy po ruce.

Anna Veselá, Žďár nad Sázavou

Všehochuť /22.11.12
Kočárek s jahodami

Kočárek s jahodami

Určitě potěší každou holčičku.

Kateřina Duhanová, Ostrava

Všehochuť /20.03.14
Smažené plněné palačinky

Smažené plněné palačinky

Zeleninový salát podávám jako přílohu.

Blažena Bolková, Horní Tošanovice

Všehochuť /23.02.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Sluníčko svítí, příroda láká a mně se nechce sedět doma, natož trávit hodiny u sporáku. Co s tím? Přece uvařit něco rychlého a hurá na výlet! Večer si posedíme s rodinou na zahradě, rozpálíme gril a budeme se kochat výhledem na letošní úrodu. Co s ní udělám? Upeču nějaký koláč nebo zavařím na později? Z receptů, které jste nám poslali, si jistě něco vyberu.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu