Reklama
Domácí punč
Fotogalerie:

Domácí punč

Eva Kališová

Opava

Rozproudí krev i žaludeční šťávy.

Eva Kališová, Opava

Ingredience

  • Ingredience
  • 1 pomeranč
  • 1 citron
  • 1 badyán
  • trocha mletá skořice
  • 3 lžíce cukr
  • 400 ml voda
  • 300 ml bílý rum
  • 200 ml rum

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Z pomeranče a citronu vymačkáme šťávu a k ní přidáme koření – skořice stačí opravdu jen trošku, cukr a vodu. Slupky z ovoce také hodíme do hrnce. Vše přivedeme k varu a necháme asi 5 minut vařit.

  2. Pak přilijeme víno s rumem a punč už jen ohřejeme, nesmí se dál vařit. Z hotového punče vytáhneme slupky a badyán, jinak by zhořkl!

Pošli recept! - Speciál - Domácí zabijačka (20.2.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Slané cukroví

Slané cukroví

Vyvažuje velké množství sladkostí, které se u nás obvykle peče. Miroslava Krátká, ...
Všehochuť /03.12.12
Dort Wall-E

Dort Wall-E

Oblíbenou postavičku robota jsem upekla pro našeho Petříka k svátku.
Romana ...
Všehochuť /30.01.11
Moučník ‚‚Hello Kitty‘‘

Moučník ‚‚Hello Kitty‘‘

Pro malé slečny pečeme moderně.
Ludmila Komendová, Konice
Všehochuť /02.03.10
Mikrofon

Mikrofon

Pro oslavence, jejichž koníčkem je zpěv.

Jarka Bernartíková, Havířov

Všehochuť /05.03.13
Hasičský dort

Hasičský dort

Dortík v plamenech pro malé i velké hasiče.
Romana Houšková,
Náměšť nad ...
Všehochuť /29.11.10
Plněný vepřový bůček

Plněný vepřový bůček

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /26.02.20
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu