Reklama
Dezert z margotky a koka sušenek
Fotogalerie:

Dezert z margotky a koka sušenek

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

V létě si dopřáváme buď ovocné, nebo osvěžující tvarohové moučníky.

Olga Tůnová, Želetava

Ingredience

  • 120 g koka sušenek
  • 70 g másla
  • 1 tyčinka Margot
  • 200 ml zakysané smetany
  • 2 tvarohy ve vaničce (500 g)
  • 150 g cukru moučky
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 vejce
  • kůra z 1 citronu

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Na vále rozdrtíme válečkem koka sušenky, přidáme rozpuštěné máslo a nastrouhanou tyčinku Margot. Promícháme – vznikne navlhčená hmota.

  2. Dortovou formu vyložíme pečicím papírem. Na dno nasypeme směs a rovnoměrně ji utlačíme, také na strany formy. Dáme do lednice ztuhnout.

  3. Zatím smícháme tvaroh, zakysanou smetanu, moučkový a vanilkový cukr, vejce, mouku a nastrouhanou kůru z citronu. Zpracujeme tyčovým mixérem, aby vznikl hladký krém.

  4. Nalijeme ho na korpus a uhladíme. Pečeme 40–45 minut při 160 °C. Po upečení necháme koláč zchladnout a na noc dáme do lednice. Zdobíme dle fantazie.

Pošli recept! 7/2016 (3.6.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Domácí balkánský sýr

Domácí balkánský sýr

Výborný sýr, který si najde své příznivce. Ladislav Vesecký, Zlaté Hory
Všehochuť /20.03.17
Máslový had

Máslový had

Netradiční moučník, který potěší hlavně děti.
Šárka Lehovcová, Varnsdorf
Všehochuť /05.08.09
Dort- odpolední čaj

Dort- odpolední čaj

Marcipánový dort-čajíček je hříčka pro cukrářskou fantazii.
Petra Veihandová, ...
Všehochuť /05.01.09
Dort s více druhy pomazánek

Dort s více druhy pomazánek

Obsahuje jen samé dobré věci.

Květa Kroupová, Praha

Všehochuť /05.08.14
Nakládané protichřipkové citrony

Nakládané protichřipkové citrony

Když přijde podzim, připravuji si je už preventivně.

Andrea Jílková, Polička

Všehochuť /26.11.14
Sýrový  chleba

Sýrový chleba

Výborný samotný nebo ke grilovanému masu.

Božena Janoušková, Sedlčany

Všehochuť /01.11.16
 

Nejnovější

Zelenina s křehkým masem

Zelenina s křehkým masem

Zeleninová jídla moc nemusím, ale když jsou ovoněná špekem, tak si na nich ...
Za pár korun /26.09.17
Bezmasé pappardelle se žampiony

Bezmasé pappardelle se žampiony

Hotové těstoviny ještě můžeme pro zjemnění pokapat olivovým olejem.

Bohdana ...

Vaříme express /26.09.17
Krůtí rizoto

Krůtí rizoto

Krásné kopečky rýže vytvaruješ formičkou nebo naběračkou.

Eva Houdecká, ...

Vaříme express /25.09.17
Kroupové rizoto s chorizem

Kroupové rizoto s chorizem

Kroupy se vaří déle, jinak rychlovka.

Bohunka Králová, Mělník

Všehochuť /25.09.17
Tagliatelle s kuřecím a bazalkovým pestem

Tagliatelle s kuřecím a bazalkovým pestem

Recept jsem si přivezl z pracovní stáže v Itálii.

Libor Kalivoda, Prachatice

Vaříme express /24.09.17
Vepřová pánev

Vepřová pánev

Jednoduchá zeleninová směs s masem, která se dá připravit během pár minut.

...

Vaříme express /24.09.17
Treska se žampiony

Treska se žampiony

Treska je krásně křehká ryba, která nám chutná.

Romana Stryková, Kolín

Škola vaření /23.09.17
Zapečené brambory se sýrem a cibulkou

Zapečené brambory se sýrem a cibulkou

Místo taveného sýra můžeš použít i klasický tvrdý sýr nastrouhaný na hrubší ...

Vaříme express /23.09.17
Penne s lečem

Penne s lečem

Lečo máme vždy zavařené do zásoby, ale čerstvé je nejlepší.

Jindřich ...

Zdravě a chutně /23.09.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1710_smal

Rychlé recepty

Začala škola, zahrada ještě plodí o sto šest, pěkné počasí stále láká k procházkám a času je málo.

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama