Reklama
Cukrový hrad
Fotogalerie:

Cukrový hrad

Libuše Vichrová

Deštná
Rádi si užíváme sváteční vánoční atmosféru.
Libuše Vichrová, Deštná

Ingredience

  • 1 kg kostky cukr krupice
  • 150 g cukr moučkový
  • šťáva citrónová

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Připraíme si suroviny. Na podložku rozprostřeme alobal. Z moučkového cukru, citronové šťávy a vody si umícháme hustší kašičku. Postupujeme podobně jako zedníci. Kostky cukru namáčíme do cukrové kaše a lepíme vždy bokem k sobě (to je první řada).
  2. krok2
    Na druhou namočíme kostku cukru nejdříve vždy ze spodní strany (kterou chceme přilepit na první) a poté z boku a tím tvoříme druhou řadu hradu. Takto postupujeme dále, fantazii se meze nekladou. Můžeme vytvářet okna, cimbuří nebo cokoliv jiného. Jakmile je hrad hotový, necháme jej zaschnout do druhého dne. Doprostřed vložíme čajovou svíčku ve svícínku, zapálíme a už si jen užíváme společné sváteční chvíle.

Pošli recept! 12/2007 (14.11.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Nevšední cordon bleu

Nevšední cordon bleu

Hanka Fürbachová, České Budějovice
Všehochuť /21.08.18
Vepřový řízek na hruškách

Vepřový řízek na hruškách

Olina Velebilová, Sušice

Všehochuť /21.09.19
Dort slunečnice

Dort slunečnice

Tento dort je vhodný třeba k narozeninám.
Zuzana Buňatová, Chomutov
Všehochuť /16.12.10
Pečený krokodýl

Pečený krokodýl

Pečený krokodýl s náplní z čeho jen si vzpomenete.

Lucie Mačkalová, Prostějov

Všehochuť /07.03.12
Veselá vejce

Veselá vejce

Pro všechny kuchtíky, kteří si rádi hrají.

Jitka Pavlíková, Strakonice

Všehochuť /07.01.13
Vepřové plátky s fazolovými lusky v medové omáčce s rozmarýnem

Vepřové plátky s fazolovými lusky v medové omáčce s rozmarýnem

Tento recept jsem si vymyslela v situaci, kdy jsem na cibulce restovala plátky vepřové ...

Všehochuť /21.04.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Sluníčko svítí, příroda láká a mně se nechce sedět doma, natož trávit hodiny u sporáku. Co s tím? Přece uvařit něco rychlého a hurá na výlet! Večer si posedíme s rodinou na zahradě, rozpálíme gril a budeme se kochat výhledem na letošní úrodu. Co s ní udělám? Upeču nějaký koláč nebo zavařím na později? Z receptů, které jste nám poslali, si jistě něco vyberu.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu