Karolína Peterová, Praha
Ingredience
- 1 střední cuketa
- 3 vejce
- 100 g rýžové mouky
- 50 g rozemletých ovesných vloček bez lepku
- 20 g holandského kakaa
- 20 g rozehřáté hořké čokolády
- med na oslazení
- 2 odtučněné tvarohy
- 1 lžíce holandského kakaa
- med
- 30 g hořké čokolády
- 1 lžička kokosového oleje
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Cuketu nastrouháme najemno a zbavíme vody. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a přimícháme ostatní ingredience. Těsto dáme do formy a pečeme asi 25 minut na 180 °C.
-
Odtučněné tvarohy smícháme s kakaem a medem.
-
Po vychladnutí korpus rozkrojíme, namažeme tvarohem a druhou půlkou přiklopíme.
-
Čokoládu rozehřejeme s kokosovým olejem a rozetřeme na hotový koláč. Nakonec ještě můžeme posypat nastrouhanou hořkou čokoládou.