Reklama
Člověče, nezlob se!
Fotogalerie:

Člověče, nezlob se!

Tereza Neubauerová

Písek

Než se do něj pustíš, můžeš si zahrát!

Tereza Neubauerová, Písek

Ingredience

  • Těsto:
  • 6 ks vejce
  • 6 lžic vlažná voda
  • 100 g polohrubá mouka
  • 1/2 ks kypřicí prášek
  • 180 g cukr moučka
  • 100 g strouhaný kokos
  • Krém:
  • 500 ml mléko
  • 2 ks vanilkový pudink
  • 2 lžíce cukr krupice
  • 250 g máslo
  • 100 g cukr moučka
  • Na ozdobu:
  • 1 ananasový kompot
  • trocha kokosu na posypání okrajů
  • 1 marcipán, fondán nebo jiná potahová hmota
  • podle potřeby potravinářská barviva

Doba přípravy

Počet porcí

12-16

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Bílky ušleháme s vodou dohusta a postupně přišleháváme žloutky s cukrem. Zlehka vmícháme mouku s práškem do pečiva a kokosovou moučkou. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme při 180 °C asi 20 minut.

  2. Připravíme si krém:  k mléku přidáme vanilkové pudinky a krupicový cukr a necháme vystydnout. Máslo (musí mít pokojovou teplotu) smícháme s moučkovým cukrem a postupně přidáváme vlahý pudink. Důkladně vyšleháme hladký krém.

  3. Upečený korpus vyklopíme a necháme vystydnout, potom ho dvakrát rozkrojíme a naplníme krémem, který proložíme kousky ananasu. Strany také pomažeme krémem a posypeme kokosem.

  4. Marcipán, fondán nebo potahovací hmotu obarvíme potravinářskými barvami podle potřeby. Potom dort potáhneme, vytvoříme figurky a kostku a dozdobíme. Je to pracné, ale radost je pak ohromná.

Pošli recept! 5/2014 (18.4.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vaječné kraslice

Vaječné kraslice

Originální tlačenka ve tvaru kraslic zdobí i chutná. Pavel Štrougal, Ústí nad Labem...
Všehochuť /01.04.17
Sváteční řezy

Sváteční řezy

Když přidáš do tlačenky zeleninu Moravanku, odpadne vaření zeleniny.

Hana ...

Všehochuť /17.03.16
Pochoutka nejen pro pivaře

Pochoutka nejen pro pivaře

Pobaví hosty, dá se věnovat i jako dárek.

Lenka Maryšková, Turnov

Všehochuť /29.01.13
Dort Spiderman

Dort Spiderman

Zákusek pro všechny malé Spidermany.
Romana Houšková, Náměšť nad Oslavou
Všehochuť /05.08.11
Velikonoční paštika

Velikonoční paštika

Peču ji ve formě na biskupský chlebíček.

Alžběta Šedová, Třebíč

Všehochuť /23.03.15
Velikonoční věnec

Velikonoční věnec

O svátcích nesmí na stole chybět, to by nebyly Velikonoce. Tento recept mám od své ...

Všehochuť /01.04.17
 

Nejnovější

Krůtí směs s hlívou

Krůtí směs s hlívou

Anna Fajtová, Praha
Vaříme express /19.02.20
Noky s omáčkou

Noky s omáčkou

Vratilav Horký, Sokolov

Vaříme express /19.02.20
Rychlý jarní salát

Rychlý jarní salát

Jana Baláková, Písek

Zdravě a chutně /19.02.20
Játrové palačinky se sýrovou náplní

Játrové palačinky se sýrovou náplní

Lída Holubová, Pelhřimov

Všehochuť /19.02.20
Snídaně v anglickém stylu

Snídaně v anglickém stylu

Karolína Hrušková, Praha

Všehochuť /19.02.20
Kuřecí čína

Kuřecí čína

Podle receptu

Jindřišky Hájkové z Chrudimi

Všehochuť /19.02.20
Pomalu pečená hovězí kýta v cibuli

Pomalu pečená hovězí kýta v cibuli

Oceníš dokonalou chuť

Robert Nerad


Všehochuť /19.02.20
Novohradský vepřový plátek

Novohradský vepřový plátek

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Za pár korun /18.02.20
Domácí langoše

Domácí langoše

Jaroslava Šrubařová, Bystřice pod Hostýnem

Za pár korun /18.02.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Co je české, to je hezké, a pokud se bavíme o jídle, tak platí spíš výtečné! Vydej se s námi na výlet po naší vlasti a ochutnej krajové speciality nebo si připomeň už zapomenuté pochoutky z dětství. Také nepřehlédni rubriku Poklady ze spíže, kde se dozvíš spoustu zajímavých informací o moravské lahůdce, která dobyla svět.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama