Reklama
Česnekovo-bramborový chleba
Fotogalerie:

Česnekovo-bramborový chleba

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Nejlepší je čerstvý s máslem

Podle receptu Lenky Zárubové z Prostějova

Ingredience

  • 300 ml vlažné vody
  • špetka cukru
  • 1/2 kostky droždí
  • 2 brambory uvařené ve slupce
  • 350 g univerzální bezlepkové mouky
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžíce oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 1 vejce

Doba přípravy

Počet porcí

15

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Ve vlažné vodě rozmícháme špetku cukru, droždí a necháme vzejít kvásek. Do větší mísy nastrouháme na jemném struhadle uvařené a vychladlé brambory. Přisypeme bezlepkovou mouku, osolíme a okmínujeme. Přidáme prolisovaný česnek, vejce, lžíci oleje a vzešlý kvásek. Těsto několik minut hněteme, nejlépe v robotu.

  2. krok2

    Formu na biskupský chlebíček vyložíme pečicím papírem a těsto do ní přemístíme. Pečeme při 180 °C 40 minut. Necháme vychladnout, vyndáme z formy a krájíme na jednotlivé plátky.

Pošli recept! - Speciál - Bezlepek (17.3.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Koláč s květákem

Koláč s květákem

Hana Šátralová, Praha
Všehochuť /20.09.19
Myšky z vařených vajec

Myšky z vařených vajec

Občas hlídám mladšího bráchu. Je celkem fajn, jen s jídlem někdy bojujeme. Abych do ...
Všehochuť /06.08.08
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

Ve městě drůbež nechováme, ale to neznamená, že ignorujeme důležité ...

Všehochuť /11.11.16
Masová bábovka

Masová bábovka

Bábovka je rychlá a skutečně sváteční. Navíc chutná stejně dobře teplá s ...

Všehochuť /21.09.17
Tvarůžkové špízy

Tvarůžkové špízy

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Všehochuť /08.02.18
Domácí punč

Domácí punč

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /21.11.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu