Reklama
Reklama
Česnekovo-bramborový chleba
Fotogalerie:

Česnekovo-bramborový chleba

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Nejlepší je čerstvý s máslem

Podle receptu Lenky Zárubové z Prostějova

Ingredience

  • 300 ml vlažné vody
  • špetka cukru
  • 1/2 kostky droždí
  • 2 brambory uvařené ve slupce
  • 350 g univerzální bezlepkové mouky
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžíce oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 1 vejce

Doba přípravy

Počet porcí

15

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Ve vlažné vodě rozmícháme špetku cukru, droždí a necháme vzejít kvásek. Do větší mísy nastrouháme na jemném struhadle uvařené a vychladlé brambory. Přisypeme bezlepkovou mouku, osolíme a okmínujeme. Přidáme prolisovaný česnek, vejce, lžíci oleje a vzešlý kvásek. Těsto několik minut hněteme, nejlépe v robotu.

  2. krok2

    Formu na biskupský chlebíček vyložíme pečicím papírem a těsto do ní přemístíme. Pečeme při 180 °C 40 minut. Necháme vychladnout, vyndáme z formy a krájíme na jednotlivé plátky.

Pošli recept! - Speciál - Bezlepek (17.3.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Netradiční zákusek

Netradiční zákusek

Dort vypadá jako sladký, ale nenech se splést. Jitka Vyková, Přelouč
Všehochuť /05.01.09
Slaný dort ‚‚půllitr‘‘

Slaný dort ‚‚půllitr‘‘

Nepečený slaný dort z toastového chleba‚ pomazánek‚ zeleniny a salámu.
Jitka ...
Všehochuť /17.12.10
Minnie

Minnie

Dětský dort s motivem postavičky Minnie potěší především všechny holčičky.

...

Všehochuť /04.11.16
Ježek z bramborového salátu

Ježek z bramborového salátu

Večeře, po které se jen zaprášilo.

Tereza Neubauerová, Písek

Všehochuť /01.11.17
Rybí filety s ořechovou krustou

Rybí filety s ořechovou krustou

Jestli máte doma strávníky, kteří sice ryby konzumují, ale moc jim nechutnají, zkuste ...
Všehochuť /09.04.13
Krokodýl

Krokodýl

Na oslavách přece nemusí být vždy jen sladké dobroty.
Monika Nová, Prachatice
Všehochuť /08.06.10
 

Nejnovější

Perníkové kraslice

Perníkové kraslice

Yvonne Urbanová, Všetaty
Sladký život /24.03.19
Bramborové košíčky s vejci

Bramborové košíčky s vejci

Zvládne je každý začátečník

Podle receptu Pavlíny ...

Za pár korun /22.03.19
Zapečené špekáčky

Zapečené špekáčky

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou

Škola vaření /22.03.19
Halušky se zelím a slaninou

Halušky se zelím a slaninou

Podle receptu

Heleny Dukátkové z Crhova

Škola vaření /22.03.19
Králík v anglickém kabátku

Králík v anglickém kabátku

Marika Hradečná, Andělská Hora

Všehochuť /22.03.19
Zvěřinové ragú

Zvěřinové ragú

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /22.03.19
Marinované medailonky z divočáka

Marinované medailonky z divočáka

Lída Holubová, Pelhřimov

Všehochuť /22.03.19
Šunkové carpaccio

Šunkové carpaccio

Oblíbený italský předkrm

Podle receptu Moniky Holé z Chrudimi

Všehochuť /22.03.19
Kedlubnové misky

Kedlubnové misky

Podle receptu

Lucie Hrabánkové z Liberce

Za pár korun /21.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama