Nejlepší je čerstvý s máslem
Podle receptu Lenky Zárubové z Prostějova
Ingredience
- 300 ml vlažné vody
- špetka cukru
- 1/2 kostky droždí
- 2 brambory uvařené ve slupce
- 350 g univerzální bezlepkové mouky
- 2 lžičky soli
- 1 lžička kmínu
- 1 lžíce oleje
- 2 stroužky česneku
- 1 vejce
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Ve vlažné vodě rozmícháme špetku cukru, droždí a necháme vzejít kvásek. Do větší mísy nastrouháme na jemném struhadle uvařené a vychladlé brambory. Přisypeme bezlepkovou mouku, osolíme a okmínujeme. Přidáme prolisovaný česnek, vejce, lžíci oleje a vzešlý kvásek. Těsto několik minut hněteme, nejlépe v robotu.
-
Formu na biskupský chlebíček vyložíme pečicím papírem a těsto do ní přemístíme. Pečeme při 180 °C 40 minut. Necháme vychladnout, vyndáme z formy a krájíme na jednotlivé plátky.