Reklama
Česnekovo-bramborový chleba
Fotogalerie:

Česnekovo-bramborový chleba

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Nejlepší je čerstvý s máslem

Podle receptu Lenky Zárubové z Prostějova

Ingredience

  • 300 ml vlažné vody
  • špetka cukru
  • 1/2 kostky droždí
  • 2 brambory uvařené ve slupce
  • 350 g univerzální bezlepkové mouky
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžíce oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 1 vejce

Doba přípravy

Počet porcí

15

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Ve vlažné vodě rozmícháme špetku cukru, droždí a necháme vzejít kvásek. Do větší mísy nastrouháme na jemném struhadle uvařené a vychladlé brambory. Přisypeme bezlepkovou mouku, osolíme a okmínujeme. Přidáme prolisovaný česnek, vejce, lžíci oleje a vzešlý kvásek. Těsto několik minut hněteme, nejlépe v robotu.

  2. krok2

    Formu na biskupský chlebíček vyložíme pečicím papírem a těsto do ní přemístíme. Pečeme při 180 °C 40 minut. Necháme vychladnout, vyndáme z formy a krájíme na jednotlivé plátky.

Pošli recept! - Speciál - Bezlepek (17.3.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Velikonoční bábovka

Velikonoční bábovka

Myslím si, že každý kluk by si měl umět sám něco dobrého uvařit. David Svoboda, 13 ...
Všehochuť /28.03.16
Dort  ZOO

Dort ZOO

Veselý a netradiční dort potěší jistě všechny děti.
Alena Czapková, Plzeň
Všehochuť /16.11.09
Salát s grilovaným masem a nektarinkami

Salát s grilovaným masem a nektarinkami

Lucie Blahová, Slavičín

Všehochuť /22.05.18
Nugátový likér

Nugátový likér

Dopřeješ si občas nějaký likér? Vyzkoušej tento z nutely.

Nikol Petrů, Olomouc

Všehochuť /01.09.12
Melounový košík

Melounový košík

Šťavnaté ovoce tě osvěží a v košíku navíc vypadá hezky.
Libuše Vichrová, ...
Všehochuť /13.08.08
Narozeninoví angry birds

Narozeninoví angry birds

Populární postavičky na svátečním dortu.

Veronika Chrzová, Litvínov

Všehochuť /04.06.16
 

Nejnovější

Křehký nákyp s jablky a hruškami

Křehký nákyp s jablky a hruškami

Dokonalý požitek Podle receptu Mileny Bartošové z Vlašimi
Škola vaření /20.09.18
Švestkové rychloknedlíky

Švestkové rychloknedlíky

Květa Kroupová, Praha

Škola vaření /19.09.18
Jablečný ocet

Jablečný ocet

Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /19.09.18
Piškotová roláda s jablky

Piškotová roláda s jablky

S jemně nakyslou chutí

Podle receptu Stáni Zvonaříkové z Liberce

Sladký život /19.09.18
Pikantní ovocný salát

Pikantní ovocný salát

Zdena Bartošová, Chrudim

Vaříme express /18.09.18
Dvoubarevný domácí pribináček s piškoty

Dvoubarevný domácí pribináček s piškoty

Chutná snídaně i svačina

Podle receptu Ivany Smutné z Jilemnice

Škola vaření /24.08.18
Banánové toasty

Banánové toasty

Mirka Korunní, Šumperk

Sladký život /24.08.18
Domácí müsli

Domácí müsli

Zdravější než z obchodu

Podle receptu Jitky Strouhalové z Jičína


Zdravě a chutně /23.08.18
Muffinová housenka

Muffinová housenka

Podle receptu

Marcely Burešové z Krupky

Všehochuť /23.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama