Reklama
Reklama
Česnekovo-bramborový chleba
Fotogalerie:

Česnekovo-bramborový chleba

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Nejlepší je čerstvý s máslem

Podle receptu Lenky Zárubové z Prostějova

Ingredience

  • 300 ml vlažné vody
  • špetka cukru
  • 1/2 kostky droždí
  • 2 brambory uvařené ve slupce
  • 350 g univerzální bezlepkové mouky
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžíce oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 1 vejce

Doba přípravy

Počet porcí

15

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Ve vlažné vodě rozmícháme špetku cukru, droždí a necháme vzejít kvásek. Do větší mísy nastrouháme na jemném struhadle uvařené a vychladlé brambory. Přisypeme bezlepkovou mouku, osolíme a okmínujeme. Přidáme prolisovaný česnek, vejce, lžíci oleje a vzešlý kvásek. Těsto několik minut hněteme, nejlépe v robotu.

  2. krok2

    Formu na biskupský chlebíček vyložíme pečicím papírem a těsto do ní přemístíme. Pečeme při 180 °C 40 minut. Necháme vychladnout, vyndáme z formy a krájíme na jednotlivé plátky.

Pošli recept! - Speciál - Bezlepek (17.3.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Dětské minipizzy

Dětské minipizzy

Podával jsem je na oslavě narozenin. Vojtěch Jonák, Zlín
Všehochuť /11.04.17
Bazalkové palačinky s párkovým ragú

Bazalkové palačinky s párkovým ragú

Jemné palačinky plněné ragú z párků a zeleniny.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem - ...

Všehochuť /16.09.14
Želé růžičky

Želé růžičky

Krásná odměna za trochu trpělivosti.
Pavla Kolínská, Kounice
Všehochuť /01.12.08
Nevšední cordon bleu

Nevšední cordon bleu

Hanka Fürbachová, České Budějovice

Všehochuť /21.08.18
Piškotový dort s dinosaury

Piškotový dort s dinosaury

Připravila mi ho vnučka k 80. narozeninám.
Hana Poláková,
České Budějovice
Všehochuť /20.02.10
Jablka plněná uzeninou

Jablka plněná uzeninou

Levné, jednoduché a hlavně chutné.

Tereza Dolanská, Havířov

Všehochuť /28.06.13
 

Nejnovější

Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna
Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
Pravý vídeňský závin

Pravý vídeňský závin

Sylva Krejcarová, Beroun

Všehochuť /07.12.18
Medailonky na sušených rajčatech

Medailonky na sušených rajčatech

Podle receptu

Tomáše Hejkala z Karviné

Všehochuť /07.12.18
Ořechové chrastí

Ořechové chrastí

Bohuslava Čeganová, Ostrava

Sladký život /07.12.18
Valašská štědrovka

Valašská štědrovka

Eva Filipková, Znojmo

Škola vaření /06.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama