Reklama
Česnek schovaný v soli
Fotogalerie:

Česnek schovaný v soli

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Skvělý pomocník v kuchyni, který ti ušetří spoustu času.

Tomáš Mika, Brno

Ingredience

  • 1 kg česneku
  • 300 g soli
  • 300 g ztuženého 100% tuku

Doba přípravy

Počet porcí

3-4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Česnek oloupeme, prolisujeme a promícháme důkladně se solí. Rozpustíme si 100% tuk, přivedeme ho těsně pod bod varu a vsypeme česnek. Směs zahříváme asi 5 minut na 85–90 °C.

  2. Poté ihned plníme do sklenic, zavíčkujeme, otočíme dnem vzhůru a po vychladnutí uložíme v chladu a temnu. Takto upravený česnek vydrží půl roku.

Tip redakce

Nejlepší je česnek uložit do nádob z černého nebo hnědého skla.

Pošli recept! - Speciál - Letní hity (28.7.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pirátské lodě

Pirátské lodě

Proč si nepochutnat také očima? Květa Borůvková, Přerov
Všehochuť /23.09.15
Člověče, nezlob se!

Člověče, nezlob se!

Než se do něj pustíš, můžeš si zahrát!

Tereza Neubauerová, Písek

Všehochuť /21.06.15
Hroznové housenky

Hroznové housenky

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /18.10.18
Pomlázky z kynutého těsta

Pomlázky z kynutého těsta

Potěší všechny koledníky

Podle receptu Moniky Stránské z Havířova

Všehochuť /26.03.20
Sladké letadlo

Sladké letadlo

Tento neobvyklý moučník jsem upekla k 17. narozeninám své dceři, která je velikou ...
Všehochuť /20.02.10
Pina

Pina

Vynikající koktejl z tequily s rafinovanou  sladkokyselou chutí.

Jitka ...

Všehochuť /24.07.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu