Reklama
Burizonové knedlíky s králíkem na paprice
Fotogalerie:

Burizonové knedlíky s králíkem na paprice

Zuzana Novotná

Humpolec

Omáčky by mělo být raději víc.

Zuzana Novotná, Humpolec

Ingredience

  • Knedlíky:
  • 1 balení neochucené burizony
  • 2 vejce
  • 1 lžička sůl
  • 1/2 ks kypřicí prášek
  • 200 ml mléko
  • 400 g hrubá mouka
  • Králík na paprice:
  • 4 králičí stehna
  • sůl
  • 4 lžíce olej
  • 2 větší cibule
  • 1 lžíce sladká paprika
  • 3 lžíce hladká mouka
  • 3/4 litru drůbeží vývar
  • bobkový list
  • několik kuliček nového koření
  • 300 ml smetana
  • pepř na dochucení

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

300 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Burizony nasypeme do mísy, přidáme obě vejce, sůl a kypřicí prášek. Přilijeme mléko, vodu a vmícháme mouku. Ze surovin vypracujeme těsto a utvoříme 2 knedlíky. Podle potřeby přidáme mouku nebo vodu. Knedlíky vložíme do vroucí osolené vody a vaříme 20 minut.

  2. Maso osolíme, ze všech stran opečeme na oleji a dáme stranou. Na vysmahnutém oleji orestujeme nadrobno pokrájenou cibuli, zaprášíme ji sladkou paprikou, hladkou moukou, uděláme jíšku a vše zalijeme vývarem. Přidáme koření a maso povaříme do změknutí. Nakonec vmícháme smetanu, necháme přejít varem a dochutíme solí a mletým pepřem.

Tip redakce

Stejným způsobem můžeš připravit také kuřecí stehna. Kdo má rád, může přidat špetku mleté pálivé papriky nebo jednu malou feferonku.

Pošli recept! - Speciál - Knedlíková kuchařka (11.10.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bramborová bábovka

Bramborová bábovka

Klasiku známe všichni, proč ji trochu nezměnit? Dana Fárová, Zlín
Všehochuť /31.08.17
Obložené prkénko

Obložené prkénko

Jedlíci je jistě ocení.

Ladislava Pavlíková, Maleč

Všehochuť /28.02.16
Letadlo

Letadlo

Který kluk by nezajásal, ať je malý, nebo velký.

Hana Zábranská, Ústí nad Labem

Všehochuť /04.04.16
Masová bábovka

Masová bábovka

Bábovka je rychlá a skutečně sváteční. Navíc chutná stejně dobře teplá s ...

Všehochuť /21.09.17
Čokoládové mističky

Čokoládové mističky

Pohárky z hořké čokolády určené pro servírování krémů, zmrzlin, pudinků a ...

Všehochuť /19.07.17
Pavoučí dort

Pavoučí dort

Můj 4letý syn Beďa si letos tento dort přál k narozeninám.
Ivana Petříková, ...
Všehochuť /05.12.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Jahody... často se jim říká královské ovoce nebo také ovoce lásky. Jsou to trefná označení! Svým tvarem připomínají srdce a z každého zákusku udělají božský zážitek. Pojďte si je s námi vychutnat a užít si sladkosti, které nabízí sama příroda. Vyzkoušejte jahody jak v hlavním jídle, tak v nápojích nebo jako ozdobu neodolatelných dortů. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu