Reklama
Burizonové knedlíky s králíkem na paprice
Fotogalerie:

Burizonové knedlíky s králíkem na paprice

Zuzana Novotná

Humpolec

Omáčky by mělo být raději víc.

Zuzana Novotná, Humpolec

Ingredience

  • Knedlíky:
  • 1 balení neochucené burizony
  • 2 vejce
  • 1 lžička sůl
  • 1/2 ks kypřicí prášek
  • 200 ml mléko
  • 400 g hrubá mouka
  • Králík na paprice:
  • 4 králičí stehna
  • sůl
  • 4 lžíce olej
  • 2 větší cibule
  • 1 lžíce sladká paprika
  • 3 lžíce hladká mouka
  • 3/4 litru drůbeží vývar
  • bobkový list
  • několik kuliček nového koření
  • 300 ml smetana
  • pepř na dochucení

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

300 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Burizony nasypeme do mísy, přidáme obě vejce, sůl a kypřicí prášek. Přilijeme mléko, vodu a vmícháme mouku. Ze surovin vypracujeme těsto a utvoříme 2 knedlíky. Podle potřeby přidáme mouku nebo vodu. Knedlíky vložíme do vroucí osolené vody a vaříme 20 minut.

  2. Maso osolíme, ze všech stran opečeme na oleji a dáme stranou. Na vysmahnutém oleji orestujeme nadrobno pokrájenou cibuli, zaprášíme ji sladkou paprikou, hladkou moukou, uděláme jíšku a vše zalijeme vývarem. Přidáme koření a maso povaříme do změknutí. Nakonec vmícháme smetanu, necháme přejít varem a dochutíme solí a mletým pepřem.

Tip redakce

Stejným způsobem můžeš připravit také kuřecí stehna. Kdo má rád, může přidat špetku mleté pálivé papriky nebo jednu malou feferonku.

Pošli recept! - Speciál - Knedlíková kuchařka (11.10.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Ozdobený talíř

Ozdobený talíř

I úplně obyčejné jídlo se dá připravit nápaditě! Renata Kocmanová, Třebíč ...
Všehochuť /12.12.08
Angreštová marmeláda

Angreštová marmeláda

Marmeláda je hezky tuhá a pikantní.

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /21.08.17
Játrové kung-pao s rýží

Játrové kung-pao s rýží

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /26.02.19
Hrušky se šunkovou  pěnou

Hrušky se šunkovou pěnou

Luxusní předkrm, který je ozdobou stolu.

Radek Stloukal, Kladno

Všehochuť /30.10.16
Medovníkové vánoční svíčky

Medovníkové vánoční svíčky

Ze stejného základu se dá vymyslet mnoho variant.

Jitka Černá, Radomyšl

Všehochuť /27.11.16
Vyuzená vánočka

Vyuzená vánočka

Když už je sladkého příliš, přijde vhod.

Veronika Marková, Český Těšín

Všehochuť /20.12.15
 

Nejnovější

Pečený hovězí guláš

Pečený hovězí guláš

Podle receptu Ivany Bláhové ze Sušice
Škola vaření /04.10.19
Kakaové kostičky

Kakaové kostičky

Miroslav Vorel, Litvínov

Všehochuť /04.10.19
Potahovaný dort

Potahovaný dort

Podle receptu Soni Michalové z Hodonína

Sladký život /04.10.19
Noky s houbami

Noky s houbami

Dita Skoumalová, Praha

Vaříme express /03.10.19
Hruškové špičky

Hruškové špičky

Ozdobí každý stůl

Podle receptu Petry Zikmundové ze Šumperka

Všehochuť /03.10.19
Brownies s mořskou solí, kešú a pistáciemi

Brownies s mořskou solí, kešú a pistáciemi

Podle receptu

Sáry Fučíkové z Trutnova

Sladký život /03.10.19
Kris kros koláč s jablky

Kris kros koláč s jablky

Podle receptu 

Katky Blahošové z Krnova

Sladký život /03.10.19
Lilek plněný bulgurem

Lilek plněný bulgurem

Podle receptu

Blanky Pučíkové z Mladé Boleslavi

Škola vaření /02.10.19
Dort divočák

Dort divočák

Aneta Tlačbabová, Jihlava

Všehochuť /02.10.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Knedlíková kuchařka

Je to tak, knedlíky do českých jídelníčků prostě patří. Už ve škole nám dávají ovocné knedlíky, při slavnostnějších okamžicích si dopřejeme svíčkovou se šesti a během náročného týdne rodinu odbudeme knedlíkem s vajíčkem. Tím to však nemusí končit! Vyzkoušej jiné recepty i způsoby přípravy a uvidíš, že knedlíky jsou prostě nestárnoucím hitem.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama