Reklama
„Brusinky“  z rybízu
Fotogalerie:

„Brusinky“ z rybízu

Eva Kordíková

Strakonice

Tento džem dobře nahradí drahé brusinky.

Eva Kordíková, Strakonice

Ingredience

  • 1 kg červený rybíz
  • 250 ml voda
  • 250 ml ocet
  • 650 g cukr krupice
  • 1 celá skořice
  • 5 ks hřebíčky

Doba přípravy

Počet porcí

7-8

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Červený rybíz nejprve dobře očistíme a omyjeme. Přelijeme vroucí vodou s octem a pak scedíme.

  2. Do kastrolu nasypeme krupicový cukr‚ celou skořici‚ hřebíčky a okapaný rybíz. Společně povaříme až do zhoustnutí.

  3. Skořici vyjmeme a  směs plníme do skleniček od dětské přesnídávky. Dobře zavíčkujeme a pak je otočíme dnem vzhůru. V této pozici je ponecháme do zchladnutí.

Pošli recept! - Speciál - Česká kuchyně (20.8.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bramborové lupínky  s plněným  kuřecím řízkem

Bramborové lupínky s plněným kuřecím řízkem

Vypadají slavnostně a navíc chutnají opravdu každému. Takže jestliže čekáš ...
Všehochuť /18.10.12
Dezert z margotky a koka sušenek

Dezert z margotky a koka sušenek

V létě si dopřáváme buď ovocné, nebo osvěžující tvarohové moučníky.

Olga ...

Všehochuť /14.07.17
Roláda mašinka

Roláda mašinka

Ráda peču sladké zejména pro vnučku. Mašinku chtěla ke svátku, tak jsem ji upekla, ...
Všehochuť /14.11.08
Cuketové dortíky

Cuketové dortíky

Hana Kůrková, Kardašova Řečice

Všehochuť /20.07.18
Karbanátky se sýrem a ořechy

Karbanátky se sýrem a ořechy

Eva Přecechtělová, Chropyně

Všehochuť /02.03.18
Pohodový hrošík

Pohodový hrošík

U pečení se bavím, pak jde práce pěkně od ruky.

Romana Borýsková, Jevíčko

...
Všehochuť /25.08.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu