Reklama
Bramborové lupínky  s plněným  kuřecím řízkem
Fotogalerie:

Bramborové lupínky s plněným kuřecím řízkem

Lenka Nešporová

Praha
Vypadají slavnostně a navíc chutnají opravdu každému. Takže jestliže čekáš návštěvu a nevíš, co uvařit, inspiruj se.
Lenka Nešporová, Praha

Ingredience

  • 8 ks brambory
  • olej na smažení
  • 4 ks kuřecí prsa
  • 4 ks šunka
  • 8 ks sýr plátkový
  • sůl a pepř podle chuti
  • 3 lžíce mléko
  • 1 ks vejce
  • 2 lžíce mouka hladká
  • strouhanka dle potřeby

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Brambory opláchneme, oloupeme a za pomoci škrabky vytvoříme tenké plátky (pokračujeme stejně, jako když stále loupeme slupky).
  2. krok2 Tenké plátky smažíme v hluboké pánvi nebo ve fritovacím hrnci. Po usmažení přendáme na talíř vyložený papírovým ubrouskem.
  3. Kuřecí prsa podélně nařízneme po celé délce, nedokrajujeme ale až do konce (vznikne tak kapsa).
  4. Maso zlehka prosolíme a opepříme (i uvnitř). Do kapsy vložíme 2 plátky sýra a plátek šunky. Maso můžeme spojit párátkem, aby náplň nevypadla.
  5. Kapsu obalujeme v těstíčku, které připravíme tak, že v misce našleháme vejce a smícháme ho s hladkou moukou, solí a mlékem. Poté řízky obalíme ještě ve strouhance.
  6. Kuřecí kapsu smažíme v pánvi s rozehřátým olejem. Podávej společně s bramborovými lupínky.

    Protože lupínky i řízek jsou smažené, přijde vhod nějaký dobrý a osvěžující salát z čerstvé zeleniny.

Pošli recept! - Speciál - Recepty z brambor (25.8.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Nakládané kukuřičky s okurkami

Nakládané kukuřičky s okurkami

Kukuřičky se dají použít do různých omáček, salátů, ale i jen tak samotné k ...
Všehochuť /21.08.17
Zajíček

Zajíček

Veselá svačinka nejen pro děti.

Jitka Pavlíková, Strakonice

Všehochuť /12.04.16
Pečený krokodýl

Pečený krokodýl

Pečený krokodýl s náplní z čeho jen si vzpomenete.

Lucie Mačkalová, Prostějov

Všehochuť /07.03.12
Avokádový tatarák

Avokádový tatarák

Tatarák tak trochu jinak.

Dominika Burianová, Uherské Hradiště

Všehochuť /15.04.13
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Melounový košík

Melounový košík

Šťavnaté ovoce tě osvěží a v košíku navíc vypadá hezky.
Libuše Vichrová, ...
Všehochuť /13.08.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu