Reklama
Bramborové lupínky  s plněným  kuřecím řízkem
Fotogalerie:

Bramborové lupínky s plněným kuřecím řízkem

Lenka Nešporová

Praha
Vypadají slavnostně a navíc chutnají opravdu každému. Takže jestliže čekáš návštěvu a nevíš, co uvařit, inspiruj se.
Lenka Nešporová, Praha

Ingredience

  • 8 ks brambory
  • olej na smažení
  • 4 ks kuřecí prsa
  • 4 ks šunka
  • 8 ks sýr plátkový
  • sůl a pepř podle chuti
  • 3 lžíce mléko
  • 1 ks vejce
  • 2 lžíce mouka hladká
  • strouhanka dle potřeby

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Brambory opláchneme, oloupeme a za pomoci škrabky vytvoříme tenké plátky (pokračujeme stejně, jako když stále loupeme slupky).
  2. krok2 Tenké plátky smažíme v hluboké pánvi nebo ve fritovacím hrnci. Po usmažení přendáme na talíř vyložený papírovým ubrouskem.
  3. Kuřecí prsa podélně nařízneme po celé délce, nedokrajujeme ale až do konce (vznikne tak kapsa).
  4. Maso zlehka prosolíme a opepříme (i uvnitř). Do kapsy vložíme 2 plátky sýra a plátek šunky. Maso můžeme spojit párátkem, aby náplň nevypadla.
  5. Kapsu obalujeme v těstíčku, které připravíme tak, že v misce našleháme vejce a smícháme ho s hladkou moukou, solí a mlékem. Poté řízky obalíme ještě ve strouhance.
  6. Kuřecí kapsu smažíme v pánvi s rozehřátým olejem. Podávej společně s bramborovými lupínky.

    Protože lupínky i řízek jsou smažené, přijde vhod nějaký dobrý a osvěžující salát z čerstvé zeleniny.

Pošli recept! - Speciál - Recepty z brambor (25.8.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Plněné bramborové mističky

Plněné bramborové mističky

Zapečené bramborové mističky plněné mletou směsí a sypané sýrem. Andrea Tůmová, ...
Všehochuť /01.11.12
Panenský polibek

Panenský polibek

Míchaný alkoholický koktejl, který se hodí pro zamilované páry.

Pavel ...

Všehochuť /02.08.12
Hemenex v těstíčku

Hemenex v těstíčku

Toto jídlo se dá připravit třeba jako večeře. Nejlepší je studené.

Vladimíra ...

Všehochuť /11.03.15
Nakládané protichřipkové citrony

Nakládané protichřipkové citrony

Když přijde podzim, připravuji si je už preventivně.

Andrea Jílková, Polička

Všehochuť /26.11.14
Tvarůžkový krokodýl

Tvarůžkový krokodýl

Labužníky toto zvířátko určitě potěší.
Iveta Knápková, Bušín
Všehochuť /27.12.11
Cinnamon Deer

Cinnamon Deer

Správné pití na zimní večírek.

Lukáš Pokorný, Praha

Všehochuť /19.01.17
 

Nejnovější

Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...
Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama