Reklama
Bramborové lupínky  s plněným  kuřecím řízkem
Fotogalerie:

Bramborové lupínky s plněným kuřecím řízkem

Lenka Nešporová

Praha
Vypadají slavnostně a navíc chutnají opravdu každému. Takže jestliže čekáš návštěvu a nevíš, co uvařit, inspiruj se.
Lenka Nešporová, Praha

Ingredience

  • 8 ks brambory
  • olej na smažení
  • 4 ks kuřecí prsa
  • 4 ks šunka
  • 8 ks sýr plátkový
  • sůl a pepř podle chuti
  • 3 lžíce mléko
  • 1 ks vejce
  • 2 lžíce mouka hladká
  • strouhanka dle potřeby

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Brambory opláchneme, oloupeme a za pomoci škrabky vytvoříme tenké plátky (pokračujeme stejně, jako když stále loupeme slupky).
  2. krok2 Tenké plátky smažíme v hluboké pánvi nebo ve fritovacím hrnci. Po usmažení přendáme na talíř vyložený papírovým ubrouskem.
  3. Kuřecí prsa podélně nařízneme po celé délce, nedokrajujeme ale až do konce (vznikne tak kapsa).
  4. Maso zlehka prosolíme a opepříme (i uvnitř). Do kapsy vložíme 2 plátky sýra a plátek šunky. Maso můžeme spojit párátkem, aby náplň nevypadla.
  5. Kapsu obalujeme v těstíčku, které připravíme tak, že v misce našleháme vejce a smícháme ho s hladkou moukou, solí a mlékem. Poté řízky obalíme ještě ve strouhance.
  6. Kuřecí kapsu smažíme v pánvi s rozehřátým olejem. Podávej společně s bramborovými lupínky.

    Protože lupínky i řízek jsou smažené, přijde vhod nějaký dobrý a osvěžující salát z čerstvé zeleniny.

Pošli recept! - Speciál - Recepty z brambor (25.8.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Polentové caprese knedlíky

Polentové caprese knedlíky

Spojení chutí italské a české kuchyně. Kateřina Gajová, Brno
Všehochuť /04.05.15
Jahodové truhlíčky

Jahodové truhlíčky

Gabriela Jílková, Polička

Všehochuť /31.05.18
Plněná červená vajíčka

Plněná červená vajíčka

Vypadají zajímavě, barva je zcela přírodní.

Jana Remková, Orlová

Všehochuť /31.03.13
Salát s grilovaným masem a nektarinkami

Salát s grilovaným masem a nektarinkami

Lucie Blahová, Slavičín

Všehochuť /22.05.18
Banánové jednohubky

Banánové jednohubky

Mám ráda toto výborné a rychlé zobání.
Veronika Chrzová, Litvínov
Všehochuť /05.08.09
Slané pečivo z nivy

Slané pečivo z nivy

Tyto netradiční jednohubky mají vždycky úspěch.
Markéta Zemánková, ...
Všehochuť /11.08.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Sluníčko svítí, příroda láká a mně se nechce sedět doma, natož trávit hodiny u sporáku. Co s tím? Přece uvařit něco rychlého a hurá na výlet! Večer si posedíme s rodinou na zahradě, rozpálíme gril a budeme se kochat výhledem na letošní úrodu. Co s ní udělám? Upeču nějaký koláč nebo zavařím na později? Z receptů, které jste nám poslali, si jistě něco vyberu.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu