Reklama
Bramborová polévka s pivem
Fotogalerie:

Bramborová polévka s pivem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Většinou se pivo přidává do omáček, ale tenhle recept je důkazem, že i polévku příjemně ozvláštní.

Daniela Kousalíková, Vranov nad Dyjí

Ingredience

  • 4 velké brambory
  • 1,5 l vody
  • dle chuti sůl a drcený kmín
  • 1 kostka hovězího bujonu
  • 1 lžíce másla
  • 2 lžíce hrubé mouky
  • 1 vejce
  • 250 ml světlého piva
  • 200 g brynzy
  • podle chuti čerstvě mletý pepř
  • na ozdobení petrželka
  • kousek staršího chleba

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Brambory oškrábeme, nakrájíme na malé kostičky. Pak je vložíme do vody, přidáme sůl, kmín,
    bujon a přivedeme k varu.

  2. Mezitím si připravíme těstíčko. V kastrolku rozpustíme máslo, přidáme mouku a vejce, prošleháme a necháme chvíli stát.

  3. Do vroucí polévky přilijeme pivo a vmícháme brynzu.

  4. Připravené těstíčko odebíráme po malých lžičkách a vkládáme do polévky. Přidáme pepř a vaříme ještě asi 20 minut.

  5. Hotovou polévku ozdobíme kouskem čerstvé petrželky. Starší chléb nakrájíme na malé kostičky, osmahneme je na másle a podáváme k polévce.

Pošli recept! - Speciál - Levná kuchařka (20.1.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Játra s ananasem

Játra s ananasem

Na rozdíl od většiny mých vrstevníků mám jídla z jater ráda. Dá se ...
Všehochuť /24.09.13
Mrkvový chléb s fenyklem

Mrkvový chléb s fenyklem

Je šťavnatý a krásně nadýchaný.

Kateřina Gajová, Brno

Všehochuť /10.03.13
Perníkové koule

Perníkové koule

Můžes s nimi ozdobit stromeček nebo jedlovou větvičku.

Růžena Neprašová, Ústí nad ...

Všehochuť /28.11.16
Burizonové knedlíky s králíkem na paprice

Burizonové knedlíky s králíkem na paprice

Omáčky by mělo být raději víc.

Zuzana Novotná, Humpolec

Všehochuť /15.05.15
Rozpustilé rajčátko

Rozpustilé rajčátko

Kouzlení se zeleninou je docela zábavné. Stačí si jen "ošahat" správný postup. ...
Všehochuť /09.11.08
Kočárek s jahodami

Kočárek s jahodami

Určitě potěší každou holčičku.

Kateřina Duhanová, Ostrava

Všehochuť /20.03.14
 

Nejnovější

Pečený pikantní králík

Pečený pikantní králík

Nejlepší je nechat králíka naloženého v marinádě přes noc. Zuzana Travičková, ...
Škola vaření /27.06.17
Pohankové fašírky

Pohankové fašírky

Já je podávám s těstovinovým salátem.

Katarína Oelschlagerová, Ústí nad Labem

...
Zdravě a chutně /27.06.17
Plněné vepřové řízky

Plněné vepřové řízky

Do mouky lze přidat koření nebo bylinky.

Irena Majerová, Brno

Škola vaření /26.06.17
Jehněčí špízy

Jehněčí špízy

Grilujeme pomalu, aby bylo maso propečené.

Radim Slotek, Hradec Králové

Všehochuť /26.06.17
Noky se žampiony a uzeninou

Noky se žampiony a uzeninou

Noky si vždy koupím do zásoby, aby byly ve spíži stále k dispozici. Manžel pak vaří ...

Vaříme express /25.06.17
Pstruzi se žampiony

Pstruzi se žampiony

Ryby by měly být vypečené dozlatova.

Tereza Jarovská, Pelhřimov

Všehochuť /25.06.17
Placky z mladé cukety

Placky z mladé cukety

Ovoníš je trochou čerstvé majoránky.

Iveta Černohorská, Bechyně

Vaříme express /24.06.17
Bylinková vepřová roláda

Bylinková vepřová roláda

Do rolády někdy přidávám i míchaná vejce, je pak barevnější.

Markéta Halušková,...

Všehochuť /24.06.17
Pražma s citronem a bylinkami

Pražma s citronem a bylinkami

Díky tomu, že rybu budeš grilovat v alobalu, zůstane šťavnatá.

Lucie Hrušková, ...

Zdravě a chutně /23.06.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1707_copy

Léto na talíři

Léto je tu! Dny jsou plné slunečních paprsků a všichni je chceme nasávat plnými doušky.

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama