Reklama
Bramborová bábovka
Fotogalerie:

Bramborová bábovka

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Klasiku známe všichni, proč ji trochu nezměnit?

Dana Fárová, Zlín

Ingredience

  • 4 vejce
  • 250 g cukru moučky
  • 1 vanilkový cukr
  • 200 g másla nebo hery
  • 250 g brambor uvařených ve slupce
  • 70 ml smetany
  • 250 g polohrubé mouky
  • 1 kypřicí prášek
  • 50 g rozinek

Doba přípravy

Počet porcí

1

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Žloutky, cukr, vanilkový cukr a máslo vyšleháme do pěny, vmícháme vychladlé prolisované brambory a smetanu. Pak vmícháme mouku prosetou s kypřicím práškem, rozinky a nakonec sníh z bílků.

  2. Těsto dáme do vymazané, vysypané formy a upečeme.

Tip redakce

Kdo nemá rád rozinky, může místo nich do bábovky použít třeba kandované ovoce.

Pošli recept! - Speciál - Levná kuchařka (20.1.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Ježeček

Ježeček

Hodí se na oslavy všeho druhu, chutná i vypadá prostě skvěle. Radmila ...
Všehochuť /10.02.10
Nadívané cibule

Nadívané cibule

Podáváme je přelité omáčkou.

David Marounek, Roudnice

Všehochuť /29.08.17
Slaný dort

Slaný dort

Oslavenec byl mile překvapený vnějškem i vnitřkem dortu.
Eva Málková, 
...
Všehochuť /16.01.11
Šneci se sýrovou omáčkou

Šneci se sýrovou omáčkou

Milují je i děti, líbí se jim, že je maso napíchnuté ve velikosti soust ...

Všehochuť /24.09.13
Pomerančové palačinky s kuřecím a žampiony

Pomerančové palačinky s kuřecím a žampiony

Natalija Šuněvičová, Chomutov

Všehochuť /27.05.18
Meruňkové bábovičky

Meruňkové bábovičky

Ovocný dezert, který je lepší než většina kupovaných pudinků a želé.

Ondřej...

Všehochuť /24.07.17
 

Nejnovější

Čtyřmasé ražniči

Čtyřmasé ražniči

Květa Kroupová, Praha
Vaříme express /20.06.18
Rožněná hovězí kýta

Rožněná hovězí kýta

Dalibor Marounek, Roudnice

Všehochuť /20.06.18
Ostré kuřecí kapsy

Ostré kuřecí kapsy

Ivana Černá, Praha

Všehochuť /20.06.18
Bounty pie

Bounty pie

Tereza Drobníčková, Chornice

Sladký život /20.06.18
Čokoládové fondue

Čokoládové fondue

Božsky lahodné

David Stejskal, Kroměříž

Sladký život /20.06.18
Ovíněná krkovice

Ovíněná krkovice

Martina Antalová, Odolena Voda

Vaříme express /18.06.18
Halászlé z makrel

Halászlé z makrel

Hana Veselá, Žirovnice

Všehochuť /14.06.18
Jahodový cheesecake

Jahodový cheesecake

Lucie Zubatá, Vnorovy

Za pár korun /09.06.18
Krémový dortík

Krémový dortík

Michaela Launová, Běrunice-Slibovice

Škola vaření /09.06.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama