Ingredience
- Těsto:
- 400 g mouka hladká
- 130 g cukr moučkový
- 250 g hera
- 2 žloutek
- 1/2 lžičky citronová šťáva
- Poleva:
- 1 bílek
- dle potřeby cukr moučkový
- 1/2 lžičky potravinářské barvivo červené
- 1 čokoláda na vaření
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
V míse uhněteme těsto, z poloviny vykrájíme formičkou kolečka a druhou polovinu vtlačíme do formiček na ořechy.
-
Po upečení slepíme jakýmkoliv krémem vždy 1 ořech (tj. tělíčko berušky) s 1 kolečkem. Necháme v lednici ztuhnout.
-
Berušky potřeme růžovou polevou, po zaschnutí dokončíme čokoládovou polevou (ve vodní lázni rozpustíme čokoládu na vaření, přendáme ji do igelitového sáčku, ustřihneme růžek a zdobíme).