Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Borůvky v tvarohu
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 144
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2868 kcal
Bílkoviny 134 g
Sacharidy 296 g
Tuky 117 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Z lehce nasládlé špaldové mouky, tvarohu a borůvek vykouzlíte jedinečný dezert.

Suroviny

máslo 100 g
změklé + na vymazání
třtinový cukr 100 g
vejce 3 ks
mouka špaldová celozrnná hladká 1 PL
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
bez fosfátů
borůvky 3 hrnky
2–3 hrnky podle chuti a potřeby
mouka pšeničná hrubá
na vysypání formy

Postup

1

Máslo utřete se třtinovým cukrem a žloutky do světlé hmoty. Přidejte tvaroh, vanilkový cukr a obě mouky prosáté s práškem do pečiva.

2

Z bílků ušlehejte tuhý sníh a opatrně ho vmíchejte do těsta. Kulatou formu vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Vlijte do ní polovinu těsta, nasypte polovinu borůvek, na to dejte druhou polovinu těsta a zbylé borůvky.

3

Pečte v troubě při 180 °C zhruba čtyřicet minut.

NĚCO NAVÍC
Špaldová mouka je přirozeně nasládlá, má lehce oříškovou chuť, je plná vlákniny a vitaminů skupiny B.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/6

Komentáře

20.07.2021 19:18
Ahojky, nevíte prosím někdo, v kterém čísle recept vyšel? Trošku tu hapruje množství surovnin - 2 borůvky, 2+1PL mouky... Moc mi to nedává smysl. Díky za odpověď.
13.09.2019 20:22

Jednoduché, rychlé, výborné, osvěžující. Taktéž jsem použila jen špaldovou mouku a cukru dala o něco méně.

05.08.2019 19:24

Opravdu vynikající. Konečně tvarohový koláč, který není hutný. Dala jsem také jen špaldovou mouku, krom borůvek i maliny. Doporučuji vyzkoušet.

09.09.2018 13:59

Vynikající. Tvaroh jsem nahradila 1 odtučněným tvarohem a 2 řeckými jogurty bez tuku - dopadl skvěle.

22.07.2016 12:06

Naprosto výtečný!!! Peču návštěvám a všechny si odvážejí na vyžádání recept :-) pro horké letní dny doporučuji vyhladit. Nemáme rádi hodně sladké, dávám 2/3 cukru a mouku jen špaldovou. Doporučuji!!! :-)

08.07.2015 10:37

Neměla jsem borůvky, tak jsem dala napůl černý a červený rybíz a třešně, po upečení šoupla vychladit a byl z toho vynikající dezert :)

Apetit magazín

AD
Velikonoce z porcelánu

Velikonoce z porcelánu

Jaro je již od nepaměti symbolem obnovy, nových začátků, probouzející se přírody. Přináší naději a víru v nové cykly, symbolizuje zrození. Den jarní rovnodennosti symbolicky znamená vítězství světla nad temnotou. Nejvýznamnějšími...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč