Reklama
Berušky
Fotogalerie:

Berušky

Jitka Pokorná

Jihlava
Berušky se moc líbí dětem a navíc vypadají efektně i na tácu.
Jitka Pokorná, Jihlava

Ingredience

  • Těsto:
  • 400 g mouka hladká
  • 130 g cukr moučkový
  • 250 g hera
  • 2 žloutek
  • 1/2 lžičky citronová šťáva
  • Poleva:
  • 1 bílek
  • dle potřeby cukr moučkový
  • 1/2 lžičky potravinářské barvivo červené
  • 1 čokoláda na vaření

Doba přípravy

Počet porcí

25

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. V míse uhněteme těsto, z poloviny vykrájíme formičkou kolečka a druhou polovinu vtlačíme do formiček na ořechy. 
  2. Po upečení slepíme jakýmkoliv krémem vždy 1 ořech (tj. tělíčko berušky) s 1 kolečkem. Necháme v lednici ztuhnout.
  3. Berušky potřeme růžovou polevou, po zaschnutí dokončíme čokoládovou polevou (ve vodní lázni rozpustíme čokoládu na vaření, přendáme ji do igelitového sáčku, ustřihneme růžek a zdobíme).

Pošli recept! 9/2010 (11.8.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pasta na topinky

Pasta na topinky

Skvělá pikantní pochoutka. Dalibor Marounek, Roudnice
Všehochuť /06.11.13
Rybí filety s ořechovou krustou

Rybí filety s ořechovou krustou

Jestli máte doma strávníky, kteří sice ryby konzumují, ale moc jim nechutnají, zkuste ...
Všehochuť /09.04.13
Dortíky v květináči

Dortíky v květináči

Připravují se hrnkovou metodou do květináčů.
Alena Ježková, Hulín
Všehochuť /06.10.08
Dinosaurus naslano

Dinosaurus naslano

Papírovou šablonu jsme vytvořily podle plyšáka předškolačky Terezky.

Hana ...

Všehochuť /21.08.16
Kokosoví tučňáci

Kokosoví tučňáci

Dělám je na Vánoce a na dětské narozeniny.
Jana Pechová, Žarošice
Všehochuť /27.04.10
Rybí misky

Rybí misky

Kdo chce mít pohoštění dobré i krásné.

Renata Slavíčková, Velké Popovice

Všehochuť /24.12.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu