Reklama
Beránek naslano
Fotogalerie:

Beránek naslano

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Pánové se budou olizovat.

Světlana Podzemská, Praha

Ingredience

  • 4 vejce
  • 5 lžic olej
  • 150 ml mléko
  • 200 g hladká mouka
  • 1 kypřicí prášek
  • sůl podle chuti
  • trocha čerstvě mletého pepře
  • 150 g anglická slanina nebo uzené maso
  • 150 g zelené olivy s papričkou
  • 150 g tvrdý sýr (eidam nebo uzený)

Doba přípravy

Počet porcí

1

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Rozšleháme vejce s mlékem a olejem, přidáme hladkou mouku promíchanou s práškem do pečiva. Vypracujeme těsto – nejlépe ručním mixérem. Těsto podle chuti osolíme a opepříme.

  2. Do těsta vmícháme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu, případně uzené maso, na polovinu překrájené olivy a tvrdý sýr pokrájený na kostičky (vznikne tak pěkná mozaika).

  3. Formu na beránka vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Pečeme pozvolna přibližně 40 minut při 180 °C.

Pošli recept! 4/2015 (3.3.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí paličky s omáčkou z granátového jablka
Všehochuť /29.01.18
Obložené prkénko

Obložené prkénko

Jedlíci je jistě ocení.

Ladislava Pavlíková, Maleč

Všehochuť /28.02.16
Ptáček

Ptáček

Je to jen inspirace, postupuj dle fantazie.

Alena Řežábková, Příbram

Všehochuť /29.05.15
Salát slepička

Salát slepička

Podáváme s čerstvou bagetou.

Lída Guk, Pacov

Všehochuť /25.03.16
Medové nanuky

Medové nanuky

Trochu neobvyklé, ale pochutnali jsme si na nich.

Jana Remková, Orlová

Všehochuť /17.06.17
Slaný dort ve tvaru motýla

Slaný dort ve tvaru motýla

Na takovém dortu si každý chlap pochutná.
Alena Matlová, Oldřichovice
Všehochuť /22.10.09
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu