Reklama
Bazalkové chlebíčky
Fotogalerie:

Bazalkové chlebíčky

Gabriela Jílková

Polička

Oči vytvoříme ze zbytku pomazánky.

Gabriela Jílková, Polička

Ingredience

  • 120 g lučina
  • 50 g tvrdý sýr
  • 7 ks lístky bazalky + bazalka na ozdobu
  • 1 lžička olivový olej
  • 1 stroužek česnek
  • sůl a pepř podle chuti
  • 1 celozrnná bageta
  • několik cherry rajčátek
  • několik černých oliv

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Smícháme lučinu, najemno nastrouhaný sýr, nase­kanou bazalku, olivový olej
    a prolisovaný česnek. Dochutíme solí a pepřem.

  2. Plátky bagety potřeme pomazánkou a na každý dáme lístek bazalky. Rajčátka přepůlíme a každé ještě nařízneme tak, aby vznikla křídla ­berušky. Pomocí párátka děláme důlky, do kterých vložíme kousky oliv. Rajčátko dáme na chlebíček. Z olivy uděláme i hlavu.

Pošli recept! 6/2014 (16.5.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Polévka z červeného zelí

Polévka z červeného zelí

Netradiční Tomáš Mika, Brno
Všehochuť /28.01.18
Plněná rybka

Plněná rybka

Když máme návštěvu, sníme ji na posezení. Je opravdu výborná a navíc vypadá ...

Všehochuť /16.12.14
Osvěžující melounový dezert

Osvěžující melounový dezert

Nezapomeň dortík dobře vychladit.

Božena Kolářová, Pouště

Všehochuť /04.09.17
Princezna

Princezna

Recept na korpus jsem zdědila po mamince, je jednoduchý, levný a krásně nadýchaný.

...
Všehochuť /03.03.16
Prasátka

Prasátka

Soňa Kamenská, Banská Bystrica

Všehochuť /17.01.18
Veselý zákusek

Veselý zákusek

Místo ananasu můžeš dát broskve či meruňky.

Lucie Exnerová, Jilemnice

Všehochuť /16.09.17
 

Nejnovější

Kolena s křenem

Kolena s křenem

Podle receptu Radka Košťála z Ústí nad Labem
Škola vaření /27.02.20
Vepřová duhová pečeně

Vepřová duhová pečeně

Otto Plášek, Brno

Všehochuť /27.02.20
Pečínka z alobalu

Pečínka z alobalu

Martina Antalová, Odolena Voda

Všehochuť /27.02.20
Pečený králík na zelenině

Pečený králík na zelenině

Josef Bartušek, Luka nad Jihlavou

Škola vaření /26.02.20
Kuřecí stehýnka s nádivkou

Kuřecí stehýnka s nádivkou

Věra Šikulová, Brno

Škola vaření /26.02.20
Hanácká syrnica

Hanácká syrnica

Podle receptu

Jany Marků z Náchoda

Vaříme express /26.02.20
Putimské žebírko

Putimské žebírko

Božena Kolářová, Pouště

Všehochuť /26.02.20
Bažantí stehna nadivoko

Bažantí stehna nadivoko

Ozdobí i sváteční tabuli

Podle receptu Diany Matouškové z Kladna

Všehochuť /26.02.20
Plněný vepřový bůček

Plněný vepřový bůček

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /26.02.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Co je české, to je hezké, a pokud se bavíme o jídle, tak platí spíš výtečné! Vydej se s námi na výlet po naší vlasti a ochutnej krajové speciality nebo si připomeň už zapomenuté pochoutky z dětství. Také nepřehlédni rubriku Poklady ze spíže, kde se dozvíš spoustu zajímavých informací o moravské lahůdce, která dobyla svět.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama