Reklama
Bábovka z pěnových bonbonů
Fotogalerie:

Bábovka z pěnových bonbonů

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Hana Bílá, České Budějovice

Ingredience

  • 100 g másla
  • 3 vejce
  • 130 g cukru moučky
  • 2 lžíce vaječného likéru
  • 200 g polohrubé mouky
  • 1 kypřicí prášek
  • 1 vanilkový cukr
  • 200 ml mléka
  • 12 pěnových bonbonů marshmallows

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Máslo, vejce, cukr a dvě lžíce vaječného likéru utřeme do husté pěny. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, vanilkovým cukrem a mlékem.

  2. Vše řádně promícháme. Formu na bábovku vymažeme sádlem, vysypeme moukou a vlijeme těsto.

  3. Marshmallows nakrájíme nožem namočeným ve studené vodě na plátky a vmáčkneme do těsta.

  4. Pečeme asi 40 minut při 180 °C. Marshmallows se zcela rozpustí a dodají bábovce zvláštní chuť.

Pošli recept! 6/2017 (5.5.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Obložené prkénko

Obložené prkénko

Jedlíci je jistě ocení. Ladislava Pavlíková, Maleč
Všehochuť /28.02.16
Veselá chobotnička

Veselá chobotnička

Raz dva hotovo a večeři pro dítě máš na stole.
Lucie Mačkalová, Prostějov
Všehochuť /29.11.10
Ptáček

Ptáček

Je to jen inspirace, postupuj dle fantazie.

Alena Řežábková, Příbram

Všehochuť /29.05.15
Sladký dort – pivní soudek

Sladký dort – pivní soudek

Potěš svého muže sladkým a hezkým dortem.
Jana Kostková, Hradec
Všehochuť /06.08.08
Rizoletky s hovězím masem a špenátem

Rizoletky s hovězím masem a špenátem

Slané palačinky plněné mletým hovězím masem, smažené v trojobalu a podávané se ...

Všehochuť /25.08.14
Minnie

Minnie

Dětský dort s motivem postavičky Minnie potěší především všechny holčičky.

...

Všehochuť /04.11.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu