Reklama
Reklama
Aspikové srdce
Fotogalerie:

Aspikové srdce

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Vypadá fantasticky, je to dokonalé pohoštění.

Hana Šátralová, Praha 

Ingredience

  • 400 g kuřecích prsíček
  • podle chuti sůl, celý pepř, nové koření a bobkový list
  • 1/2 papriky – červené, zelené, oranžové a žluté
  • 2 kyselé okurky
  • podle potřeby ocet a cukr
  • 250 g mražené zeleniny (směs hrášku, kukuřice a mrkve)
  • 1 l želatiny
  • 2 vařená vejce

Doba přípravy

Počet porcí

Na formu 22 x 21 cm

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. V osolené vodě s kořením uvaříme kuřecí prsa. Necháme je vychladnout a potom je nakrájíme na tenké plátky, ze kterých formičkou vykrájíme srdíčka (není to nic složitého). Srdíčka vykrájíme také z paprik, kyselé okurky nakrájíme na plátky.

  2. Dáme vařit zeleninu a odkrojky z paprik do vody s trochou octa, soli a cukru. Uvaříme želatinu (balíčků použijeme tolik, abychom získali 1 l rozpuštěné želatiny) dle návodu a použijeme scezený vývar z prsíček.

  3. Do formy nalijeme asi půlcentimetrovou vrstvu želatiny a dáme ztuhnout do lednice. Po zatuhnutí narovnáme ozdobně vykrojená srdíčka (dno bude po vyklopení tvořit horní stranu srdíčka). Zalijeme je malým množstvím želatiny a opět dáme ztuhnout. Po zatuhnutí uděláme poslední vrstvu. 

  4. Nakrájenými vejci, okurkami a zbytky masa spolu s vařenou zeleninou zaplníme zbývající prostor a vše zalijeme zbytkem tekuté želatiny (pokud vychladla, dáme ji opět ohřát). Aspik necháme do druhého dne ztuhnout v lednici. Podáváme jako předkrm nebo studený bufet.


Pošli recept! 1/2016 (4.12.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Mandlové košíčky se žloutkovým krémem
Všehochuť /24.03.19
Dort motýlek

Dort motýlek

Pokud umíš péct, zkus vyrobit motýla.
Maja Kravčenková Povážská Bystrica
Všehochuť /01.09.08
Minipizzy

Minipizzy

Mám tři malé syny, rádi pomáhají. Připravím jim placky  a oni je ozdobí dle ...

Všehochuť /22.06.17
Žabky

Žabky

S žabkami mám úspěch na všech večírcích.
Radoslava Hrušková, Rokycany
...
Všehochuť /20.10.10
Masovo-vaječná bábovka

Masovo-vaječná bábovka

Doma jsme spíš na maso než na sladké, a tahle chutná i studená.

Anna...

Všehochuť /01.11.13
Zakletý had

Zakletý had

Snažím se pro děti vymyslet k narozeninám vždy něco nového. Pohádku o zakletém hadovi ...

Všehochuť /20.04.16
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama