Reklama
Aspikové srdce
Fotogalerie:

Aspikové srdce

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Vypadá fantasticky, je to dokonalé pohoštění.

Hana Šátralová, Praha 

Ingredience

  • 400 g kuřecích prsíček
  • podle chuti sůl, celý pepř, nové koření a bobkový list
  • 1/2 papriky – červené, zelené, oranžové a žluté
  • 2 kyselé okurky
  • podle potřeby ocet a cukr
  • 250 g mražené zeleniny (směs hrášku, kukuřice a mrkve)
  • 1 l želatiny
  • 2 vařená vejce

Doba přípravy

Počet porcí

Na formu 22 x 21 cm

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. V osolené vodě s kořením uvaříme kuřecí prsa. Necháme je vychladnout a potom je nakrájíme na tenké plátky, ze kterých formičkou vykrájíme srdíčka (není to nic složitého). Srdíčka vykrájíme také z paprik, kyselé okurky nakrájíme na plátky.

  2. Dáme vařit zeleninu a odkrojky z paprik do vody s trochou octa, soli a cukru. Uvaříme želatinu (balíčků použijeme tolik, abychom získali 1 l rozpuštěné želatiny) dle návodu a použijeme scezený vývar z prsíček.

  3. Do formy nalijeme asi půlcentimetrovou vrstvu želatiny a dáme ztuhnout do lednice. Po zatuhnutí narovnáme ozdobně vykrojená srdíčka (dno bude po vyklopení tvořit horní stranu srdíčka). Zalijeme je malým množstvím želatiny a opět dáme ztuhnout. Po zatuhnutí uděláme poslední vrstvu. 

  4. Nakrájenými vejci, okurkami a zbytky masa spolu s vařenou zeleninou zaplníme zbývající prostor a vše zalijeme zbytkem tekuté želatiny (pokud vychladla, dáme ji opět ohřát). Aspik necháme do druhého dne ztuhnout v lednici. Podáváme jako předkrm nebo studený bufet.


Pošli recept! 1/2016 (4.12.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Myška

Myška

Bylo to překvapení pro moji babičku k jejím narozeninám. Iveta Drdová, Petřvald
Všehochuť /13.01.09
Slaný ježek

Slaný ježek

Dělala jsem jej pro přítele jako dárek.

Barbora Vávrová, Břestek

Všehochuť /19.10.13
Hrotek

Hrotek

Připravuji ho nejen pro vnoučata k oslavám, ale už i na svatební stoly.
Jožka ...
Všehochuť /12.12.08
Sněhuláci na mlsání

Sněhuláci na mlsání

Tohle ‚‚vaření‘‘ zvládnou i úplně malé děti, a s radostí!
...
Všehochuť /03.11.08
Jarní dort

Jarní dort

Neboj se a na ozdobu použij čerstvé jedlé květy.
Alena Hanáková, Katusice
Všehochuť /04.08.11
Dvoubarevná roláda

Dvoubarevná roláda

Jitka Houzarová, Písek

Všehochuť /22.03.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu