Reklama
Aspikové srdce
Fotogalerie:

Aspikové srdce

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Vypadá fantasticky, je to dokonalé pohoštění.

Hana Šátralová, Praha 

Ingredience

  • 400 g kuřecích prsíček
  • podle chuti sůl, celý pepř, nové koření a bobkový list
  • 1/2 papriky – červené, zelené, oranžové a žluté
  • 2 kyselé okurky
  • podle potřeby ocet a cukr
  • 250 g mražené zeleniny (směs hrášku, kukuřice a mrkve)
  • 1 l želatiny
  • 2 vařená vejce

Doba přípravy

Počet porcí

Na formu 22 x 21 cm

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. V osolené vodě s kořením uvaříme kuřecí prsa. Necháme je vychladnout a potom je nakrájíme na tenké plátky, ze kterých formičkou vykrájíme srdíčka (není to nic složitého). Srdíčka vykrájíme také z paprik, kyselé okurky nakrájíme na plátky.

  2. Dáme vařit zeleninu a odkrojky z paprik do vody s trochou octa, soli a cukru. Uvaříme želatinu (balíčků použijeme tolik, abychom získali 1 l rozpuštěné želatiny) dle návodu a použijeme scezený vývar z prsíček.

  3. Do formy nalijeme asi půlcentimetrovou vrstvu želatiny a dáme ztuhnout do lednice. Po zatuhnutí narovnáme ozdobně vykrojená srdíčka (dno bude po vyklopení tvořit horní stranu srdíčka). Zalijeme je malým množstvím želatiny a opět dáme ztuhnout. Po zatuhnutí uděláme poslední vrstvu. 

  4. Nakrájenými vejci, okurkami a zbytky masa spolu s vařenou zeleninou zaplníme zbývající prostor a vše zalijeme zbytkem tekuté želatiny (pokud vychladla, dáme ji opět ohřát). Aspik necháme do druhého dne ztuhnout v lednici. Podáváme jako předkrm nebo studený bufet.


Pošli recept! 1/2016 (4.12.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Sirup z kopřiv

Sirup z kopřiv

Pije se zejména na pročištění krve. Božena Peřinová, Bítovčice
Všehochuť /07.03.13
Chaos v bábovce

Chaos v bábovce

Bude se líbit a jistě i chutnat zvlášť dětem.
Pavlína Slámová, Oudoleň
Všehochuť /16.11.09
Kakaová motorová pila

Kakaová motorová pila

Pekla jsem ji pro tatínkova kamaráda, který pilu běžně používá při práci.

Jitka ...

Všehochuť /08.10.16

Rozkvetlá bramborová kaše

Tahle veselá večeře se všem líbila.

Anna Skoumalová, Klučov

Všehochuť /24.08.15
Domácí vaječný likér

Domácí vaječný likér

Můžeme ihned ochutnávat.

Monika Nová, Ktíš

Všehochuť /27.12.14
Macerované švestky

Macerované švestky

Petr Macháček, Teplice

Všehochuť /18.11.17
 

Nejnovější

Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký Tereza Mrowiecová, Karviná
Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
Řezy krémeš

Řezy krémeš

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /01.11.19
Švédský koláč

Švédský koláč

Marie Dlesková, Chlumec nad Cidlinou

Sladký život /01.11.19
Brokolicová pomazánka

Brokolicová pomazánka

Vendula Krocánová, Praha

Zdravě a chutně /30.10.19
Česnekové kuře s hráškovým pyré

Česnekové kuře s hráškovým pyré

Podle receptu

Ely Vítkové z Olomouce

Všehochuť /30.10.19
Čokoládové bábovičky s višněmi v rumu

Čokoládové bábovičky s višněmi v rumu

Mlsání jedna báseň

Podle receptu Vilmy Gerderlové z Prahy

Sladký život /30.10.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama