Reklama
Adventní kalendář
Fotogalerie:

Adventní kalendář

Aneta Tlustá

Praha

Jsou měkké hned po upečení.

Aneta Tlustá, Praha

Ingredience

  • 380 g hladká mouka
  • 120 g žitná mouka
  • 1/2 lžičky jedlá soda
  • 120 g cukr moučka
  • 150 g med
  • 100 g máslo
  • 2 vejce + 1 na potření
  • 1 lžička hřebíček
  • 1 lžička anýz

Doba přípravy

Počet porcí

50

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Mouku smícháme s jedlou sodou a pak přidáme ostatní ingredience. Koření nadrtíme v hmoždíři, přidáme do těsta a pořádně prohněteme. Hotové těsto zabalíme do fólie a dáme do ledničky do druhého dne odležet.

  2. Lehce pomoučíme vál, vyválíme plát a vykrájíme tvary. Pečeme při 200 °C a po chvilce snížíme na 175 °C a pečeme ještě 10–15 minut. Okraje perníčků se nesmějí připéct. Hned po vyndání z trouby potřeme rozšlehaným vajíčkem a necháme zaschnout. Pak ozdobíme klasickou bílkovou polevou.

Pošli recept! 12/2013 (4.11.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Opilí ježci

Opilí ježci

Veselé cukroví, které chutná doslova všem. Šárka Chocová, Počáply
Všehochuť /13.01.09
Chaloupka

Chaloupka

Hlavní ingrediencí je pořádná dávka fantazie.

Monika Jarošová, Polná

Všehochuť /17.12.14
Plněná zelná hlávka

Plněná zelná hlávka

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Všehochuť /18.09.19
Dýňový džus

Dýňový džus

Levný a osvěžující nápoj, který mají rády i děti.

Anna Veselá, Velká ...

Všehochuť /25.10.16
Sušené hovězí maso

Sušené hovězí maso

Energie sbalená na cesty!
Všehochuť /08.11.12
Ovocné muffiny z toastů

Ovocné muffiny z toastů

Když doma nemáš mouku, ale máš chuť upéct něco sladkého.

Lucie Exnerová, ...

Všehochuť /27.05.17
 

Nejnovější

Játrové palačinky se sýrovou náplní

Játrové palačinky se sýrovou náplní

Lída Holubová, Pelhřimov
Všehochuť /19.02.20
Novohradský vepřový plátek

Novohradský vepřový plátek

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Za pár korun /18.02.20
Domácí langoše

Domácí langoše

Jaroslava Šrubařová, Bystřice pod Hostýnem

Za pár korun /18.02.20
Pravé krkonošské kyselo

Pravé krkonošské kyselo

Alena Gebauerová, Praha

Škola vaření /18.02.20
Brynzové halušky

Brynzové halušky

Podle receptu Pavla Veselého z Třince

Škola vaření /18.02.20
Barevná omeleta

Barevná omeleta

Ivana Černá, Praha

Vaříme express /18.02.20
Pikantní směs s vejci

Pikantní směs s vejci

Skoro bez nádobí

Helena Slezová, Chrudim

Vaříme express /18.02.20
Kachní stehna po šumavsku

Kachní stehna po šumavsku

Jana Remková, Orlová

Všehochuť /18.02.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama