Reklama
Zvířátkové muffiny
Fotogalerie:

Zvířátkové muffiny

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Romana Hradecká, Tábor

Ingredience

  • 3 vejce „L“
  • 30 g fruktózy nebo pár kapek diabetického sladidla
  • 1 lžička jemně nastrouhané citronové kůry z biocitronu
  • špetka soli
  • 100 g hladké mouky
  • 1 lžička kypřicího prášku bez fosfátů
  • 4–5 lžic mléka nebo kefíru bez příchuti
  • OZDOBENÍ:
  • 250 ml smetany ke šlehání (40% nebo 33%)
  • několik oloupaných mandlí
  • několik rozinek
  • 2 lžíce žluté kokosové moučky
  • 2 lžíce kokosové moučky
  • na ozdobu lístky meduňky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Vejce rozklepneme, oddělíme žloutky, které utřeme spolu s polovinou cukru nebo sladidlem do pěny. Pak vmícháme citronovou kůru. Bílky šleháme se špetkou soli do hustého sněhu.

  2. Mouku s kypřicím práškem prosejeme do vaječné pěny, postupně přiléváme mléko a vymícháme těsto. Nakonec do těsta po částech zapracujeme sníh. Papírové košíčky vložíme do formy na muffiny a rozdělíme do nich těsto. To by mělo dosahovat do tří čtvrtin košíčku. Vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme 15 minut. Hotové muffiny necháme na mřížce vychladnout.

  3. Mezitím dotuha vyšleháme šlehačku. Mandle podélně rozpůlíme. Část jich ještě překrojíme na polovic, aby vznikly zobáčky pro kuřata. Z rozinek nakrájíme kousky jako očka a čumáčky. Vrch muffinů ozdobíme šlehačkou.

  4. Opatrně posypeme žlutou nebo bílou kokosovou moučkou. Do bílé zapíchneme dvě mandle jako uši a z rozinek připravíme nos a očka zajíčků. Žluté ozdobíme jako kuřata, kterým přidáme lístky meduňky.

Tip redakce

Můžeme také muffiny jen ozdobené šlehačkou posypat nastrouhanými lískovými nebo
vlašskými ořechy.

Pošli recept! - Speciál - Pečeme s nápadem (3.4.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Topinky „Cošpajzdal“

Topinky „Cošpajzdal“

Jak už název napovídá, vznikly díky improvizaci. Otto Plášek, Brno
Všehochuť /10.07.12
Adventní věnec

Adventní věnec

Upečeno podle receptu Lucie Zitové z Jablonce

Všehochuť /24.11.17
Veselá žížala Jůlinka

Veselá žížala Jůlinka

Petra Geletičová, Smidary

Všehochuť /02.06.18
Perníková chaloupka a adventní kalendář

Perníková chaloupka a adventní kalendář

 Obojí je poměrně pracné, ale radost v dětských očích potom stojí za to.

...

Všehochuť /23.02.12
Luxusní bonboniéra

Luxusní bonboniéra

Sabina Frýbortová, Praha

Všehochuť /22.02.20
Slaný dort

Slaný dort

Nejen pro milovníky uzenin

Podle receptu Jiřiny Schneiderové z Vlašimi

Všehochuť /18.08.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu