Reklama
Reklama
Zvířátkové muffiny
Fotogalerie:

Zvířátkové muffiny

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Romana Hradecká, Tábor

Ingredience

  • 3 vejce „L“
  • 30 g fruktózy nebo pár kapek diabetického sladidla
  • 1 lžička jemně nastrouhané citronové kůry z biocitronu
  • špetka soli
  • 100 g hladké mouky
  • 1 lžička kypřicího prášku bez fosfátů
  • 4–5 lžic mléka nebo kefíru bez příchuti
  • OZDOBENÍ:
  • 250 ml smetany ke šlehání (40% nebo 33%)
  • několik oloupaných mandlí
  • několik rozinek
  • 2 lžíce žluté kokosové moučky
  • 2 lžíce kokosové moučky
  • na ozdobu lístky meduňky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Vejce rozklepneme, oddělíme žloutky, které utřeme spolu s polovinou cukru nebo sladidlem do pěny. Pak vmícháme citronovou kůru. Bílky šleháme se špetkou soli do hustého sněhu.

  2. Mouku s kypřicím práškem prosejeme do vaječné pěny, postupně přiléváme mléko a vymícháme těsto. Nakonec do těsta po částech zapracujeme sníh. Papírové košíčky vložíme do formy na muffiny a rozdělíme do nich těsto. To by mělo dosahovat do tří čtvrtin košíčku. Vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme 15 minut. Hotové muffiny necháme na mřížce vychladnout.

  3. Mezitím dotuha vyšleháme šlehačku. Mandle podélně rozpůlíme. Část jich ještě překrojíme na polovic, aby vznikly zobáčky pro kuřata. Z rozinek nakrájíme kousky jako očka a čumáčky. Vrch muffinů ozdobíme šlehačkou.

  4. Opatrně posypeme žlutou nebo bílou kokosovou moučkou. Do bílé zapíchneme dvě mandle jako uši a z rozinek připravíme nos a očka zajíčků. Žluté ozdobíme jako kuřata, kterým přidáme lístky meduňky.

Tip redakce

Můžeme také muffiny jen ozdobené šlehačkou posypat nastrouhanými lískovými nebo
vlašskými ořechy.

Pošli recept! - Speciál - Pečeme s nápadem (3.4.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Strašidelné pohárky

Strašidelné pohárky

Podle receptu Ivety Roubalové ze Šumperka
Všehochuť /24.10.18
Sladký pejsek

Sladký pejsek

Malé slečny často sní o malém psím příteli. Ten z našeho dortu je skoro jako ...

Všehochuť /20.04.17
Veselý květ

Veselý květ

Silvie Benadová, Prostějov

Všehochuť /23.03.18
Kniha pohádek

Kniha pohádek

Pro šťastné konce

Podle receptu Daniely Vrané z Mimoně

Všehochuť /27.05.18
Usměvavá želva

Usměvavá želva

Karel Liška, Krásné Březno

Všehochuť /08.02.18
Kuličky plněné párkem

Kuličky plněné párkem

Tyto masové kuličky jsou vhodné jako lehká teplá nebo i studená večeře.
Zdeňka ...
Všehochuť /12.07.12
 

Nejnovější

Perníkové kraslice

Perníkové kraslice

Yvonne Urbanová, Všetaty
Sladký život /24.03.19
Bramborové košíčky s vejci

Bramborové košíčky s vejci

Zvládne je každý začátečník

Podle receptu Pavlíny ...

Za pár korun /22.03.19
Zapečené špekáčky

Zapečené špekáčky

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou

Škola vaření /22.03.19
Halušky se zelím a slaninou

Halušky se zelím a slaninou

Podle receptu

Heleny Dukátkové z Crhova

Škola vaření /22.03.19
Králík v anglickém kabátku

Králík v anglickém kabátku

Marika Hradečná, Andělská Hora

Všehochuť /22.03.19
Zvěřinové ragú

Zvěřinové ragú

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /22.03.19
Marinované medailonky z divočáka

Marinované medailonky z divočáka

Lída Holubová, Pelhřimov

Všehochuť /22.03.19
Šunkové carpaccio

Šunkové carpaccio

Oblíbený italský předkrm

Podle receptu Moniky Holé z Chrudimi

Všehochuť /22.03.19
Kedlubnové misky

Kedlubnové misky

Podle receptu

Lucie Hrabánkové z Liberce

Za pár korun /21.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama