Reklama
Zvířátkové muffiny
Fotogalerie:

Zvířátkové muffiny

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Romana Hradecká, Tábor

Ingredience

  • 3 vejce „L“
  • 30 g fruktózy nebo pár kapek diabetického sladidla
  • 1 lžička jemně nastrouhané citronové kůry z biocitronu
  • špetka soli
  • 100 g hladké mouky
  • 1 lžička kypřicího prášku bez fosfátů
  • 4–5 lžic mléka nebo kefíru bez příchuti
  • OZDOBENÍ:
  • 250 ml smetany ke šlehání (40% nebo 33%)
  • několik oloupaných mandlí
  • několik rozinek
  • 2 lžíce žluté kokosové moučky
  • 2 lžíce kokosové moučky
  • na ozdobu lístky meduňky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Vejce rozklepneme, oddělíme žloutky, které utřeme spolu s polovinou cukru nebo sladidlem do pěny. Pak vmícháme citronovou kůru. Bílky šleháme se špetkou soli do hustého sněhu.

  2. Mouku s kypřicím práškem prosejeme do vaječné pěny, postupně přiléváme mléko a vymícháme těsto. Nakonec do těsta po částech zapracujeme sníh. Papírové košíčky vložíme do formy na muffiny a rozdělíme do nich těsto. To by mělo dosahovat do tří čtvrtin košíčku. Vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme 15 minut. Hotové muffiny necháme na mřížce vychladnout.

  3. Mezitím dotuha vyšleháme šlehačku. Mandle podélně rozpůlíme. Část jich ještě překrojíme na polovic, aby vznikly zobáčky pro kuřata. Z rozinek nakrájíme kousky jako očka a čumáčky. Vrch muffinů ozdobíme šlehačkou.

  4. Opatrně posypeme žlutou nebo bílou kokosovou moučkou. Do bílé zapíchneme dvě mandle jako uši a z rozinek připravíme nos a očka zajíčků. Žluté ozdobíme jako kuřata, kterým přidáme lístky meduňky.

Tip redakce

Můžeme také muffiny jen ozdobené šlehačkou posypat nastrouhanými lískovými nebo
vlašskými ořechy.

Pošli recept! - Speciál - Pečeme s nápadem (3.4.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pletení raci

Pletení raci

Anna Veselá, Žďár nad Sázavou
Všehochuť /29.10.18
Čokoládové hromádky

Čokoládové hromádky

Barbora Gavláková, Havířov

Všehochuť /22.10.18
Mramorová čokoláda s Pedro Kyseláky

Mramorová čokoláda s Pedro Kyseláky

Zajímavý dezert pro milovníky čokolády.

Veronika Vágnerová, Praha

Všehochuť /20.10.17
Usměvavý dort sluníčko

Usměvavý dort sluníčko

Alena Kuhnová Silná, Třebechovice pod Orebem

Všehochuť /25.03.18
Podzimní barevný rej

Podzimní barevný rej

Taky se ti zdají podzimní měsíce smutné a truchlíš po létě? Vyzkoušej můj tip: ...
Všehochuť /15.02.10
Květinový dortík

Květinový dortík

Cukrové ozdoby se dají skladovat i delší dobu. Stačí je jen uchovat v suchu, chladu ...

Všehochuť /26.05.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu