Reklama
Zvířátkové muffiny
Fotogalerie:

Zvířátkové muffiny

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Romana Hradecká, Tábor

Ingredience

  • 3 vejce „L“
  • 30 g fruktózy nebo pár kapek diabetického sladidla
  • 1 lžička jemně nastrouhané citronové kůry z biocitronu
  • špetka soli
  • 100 g hladké mouky
  • 1 lžička kypřicího prášku bez fosfátů
  • 4–5 lžic mléka nebo kefíru bez příchuti
  • OZDOBENÍ:
  • 250 ml smetany ke šlehání (40% nebo 33%)
  • několik oloupaných mandlí
  • několik rozinek
  • 2 lžíce žluté kokosové moučky
  • 2 lžíce kokosové moučky
  • na ozdobu lístky meduňky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Vejce rozklepneme, oddělíme žloutky, které utřeme spolu s polovinou cukru nebo sladidlem do pěny. Pak vmícháme citronovou kůru. Bílky šleháme se špetkou soli do hustého sněhu.

  2. Mouku s kypřicím práškem prosejeme do vaječné pěny, postupně přiléváme mléko a vymícháme těsto. Nakonec do těsta po částech zapracujeme sníh. Papírové košíčky vložíme do formy na muffiny a rozdělíme do nich těsto. To by mělo dosahovat do tří čtvrtin košíčku. Vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme 15 minut. Hotové muffiny necháme na mřížce vychladnout.

  3. Mezitím dotuha vyšleháme šlehačku. Mandle podélně rozpůlíme. Část jich ještě překrojíme na polovic, aby vznikly zobáčky pro kuřata. Z rozinek nakrájíme kousky jako očka a čumáčky. Vrch muffinů ozdobíme šlehačkou.

  4. Opatrně posypeme žlutou nebo bílou kokosovou moučkou. Do bílé zapíchneme dvě mandle jako uši a z rozinek připravíme nos a očka zajíčků. Žluté ozdobíme jako kuřata, kterým přidáme lístky meduňky.

Tip redakce

Můžeme také muffiny jen ozdobené šlehačkou posypat nastrouhanými lískovými nebo
vlašskými ořechy.

Pošli recept! - Speciál - Pečeme s nápadem (3.4.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zákusek Štaflík a Špagetka

Zákusek Štaflík a Špagetka

Petra Čížková, Teplice
Všehochuť /27.06.18
Ravioli plněné bylinkovým pestem

Ravioli plněné bylinkovým pestem

Jsou poněkud pracnější, dělám je o víkendu, kdy mám na vaření víc času. ...
Všehochuť /03.01.15
Hvězdička na ubrousek

Hvězdička na ubrousek

Blíží se Vánoce, tak jsme s dcerkami přemýšlely, čím novým ozdobit stůl na ...
Všehochuť /06.03.10
Marcipánové berušky

Marcipánové berušky

Skvělá dekorace

Anna Nováczková, Roudnice nad Labem

Všehochuť /22.06.18
Sladký pejsek

Sladký pejsek

Malé slečny často sní o malém psím příteli. Ten z našeho dortu je skoro jako ...

Všehochuť /20.04.17
Salát ježek

Salát ježek

Salát ve tvaru ježka bude příjemným oživením oběda. 

Natalija ...

Všehochuť /31.01.17
 

Nejnovější

Švestkové rychloknedlíky

Švestkové rychloknedlíky

Květa Kroupová, Praha
Škola vaření /19.09.18
Jablečný ocet

Jablečný ocet

Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /19.09.18
Piškotová roláda s jablky

Piškotová roláda s jablky

S jemně nakyslou chutí

Podle receptu Stáni Zvonaříkové z Liberce

Sladký život /19.09.18
Pikantní ovocný salát

Pikantní ovocný salát

Zdena Bartošová, Chrudim

Vaříme express /18.09.18
Dvoubarevný domácí pribináček s piškoty

Dvoubarevný domácí pribináček s piškoty

Chutná snídaně i svačina

Podle receptu Ivany Smutné z Jilemnice

Škola vaření /24.08.18
Banánové toasty

Banánové toasty

Mirka Korunní, Šumperk

Sladký život /24.08.18
Domácí müsli

Domácí müsli

Zdravější než z obchodu

Podle receptu Jitky Strouhalové z Jičína


Zdravě a chutně /23.08.18
Muffinová housenka

Muffinová housenka

Podle receptu

Marcely Burešové z Krupky

Všehochuť /23.08.18
Zapečené špagety

Zapečené špagety

Irena Ivanová, Ostrava-Poruba

Za pár korun /22.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama