Reklama
Zahradníček
Fotogalerie:

Zahradníček

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Jana Boháčová, Chudobín

Ingredience

  • 400 g cukru moučky
  • 12 vajec
  • 3 lžíce horké vody
  • 320 g polohrubé mouky
  • 80 g mletých ořechů
  • na formu tuk a mouka
  • KRÉM:
  • 2 pudinky
  • 500 ml mléka
  • 2 másla
  • dle chuti cukr moučka
  • PODLE POTŘEBY:
  • mleté ořechy
  • modelovací hmota
  • potravinářské barvy

Doba přípravy

Počet porcí

8 - 12

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. Korpus: cukr se žloutky a vodou utřeme do pěny. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Do žloutkové pěny přidáme mouku s mletými ořechy a postupně lehce vmícháme bílkový sníh. Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané dortové kulaté formy a dáme péct.

  2. Krém: uvaříme hustý pudink a necháme jej vychladit. Máslo s cukrem vyšleháme a po částech zapracujeme pudink.

  3. Vychladlý korpus naplníme a potřeme krémem, poté dáme vychladit. Boky obalíme mletými ořechy a povrch ozdobíme obarvenou modelovací hmotou.

Pošli recept! - Speciál - Pečeme s nápadem (3.4.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Perníková chaloupka a adventní kalendář

Perníková chaloupka a adventní kalendář

 Obojí je poměrně pracné, ale radost v dětských očích potom stojí za to. ...
Všehochuť /23.02.12
Veselí mimoňové

Veselí mimoňové

Mimoňové všude, kam se podíváš. Oslavenec Denisek byl z dortu nadšený!

...
Všehochuť /30.10.17
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Perníkové dárečky

Perníkové dárečky

Podle receptu

Terezy Ptáčkové ze Sušice

Všehochuť /06.12.18
Pestrobarevná vajíčka

Pestrobarevná vajíčka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /13.03.18
Veselí pavoučci

Veselí pavoučci

Podle receptu

Pavlíny Blechové z Třebíče

Všehochuť /22.10.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu