Reklama
Zadělávaná  kuřecí srdíčka
Fotogalerie:

Zadělávaná kuřecí srdíčka

Jiří Kafka

Semily
Tohle je opravdu mňamka. A navíc si recept na knedlík opatruji jako největší poklad. Je rychle hotový, snadný na přípravu, vždycky se povede, není tuhý ani rozvařený.
Jiří Kafka, Semily

Ingredience

  • 800 g kuřecí srdíčka
  • sůl a pepř podle chuti
  • dle potřeby bobkový list
  • dle chuti pepř celý
  • dle potřeby nové koření
  • 100 g cibule
  • 100 g celer
  • 100 g mrkev
  • 100 g petržel
  • 3 lžíce olej
  • 3 lžíce mouka hladká
  • 100 ml smetana
  • 1 lžíce petrželka
  • 1 lžíce ocet
  • 6 ks rohlík
  • 150 ml mléko
  • 2 ks vejce
  • 1/2 lžíce petržel nať
  • dle chuti sůl

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Kuřecí srdíčka opláchneme, vložíme je do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a přidáme divoké koření. Vaříme přibližně 45 minut, až je maso měkké. Vývar přecedíme a srdce nakrájíme na plátky.
  2. krok2 Cibuli nakrájíme na jemné kostičky a ostatní kořenovou zeleninu na slabé proužky. Veškerou zeleninu orestujeme v hrnci s olejem asi 7 minut. Přisypeme hladkou mouku, vytvoříme jíšku a zalijeme vývarem. Přivedeme k varu za občasného míchání a vaříme 5 minut. Poté přilijeme smetanu, přidáme kuřecí srdíčka, sekanou petrželovou nať a dochutíme solí, octem a cukrem do příjemně sladkokyselé chuti.
  3. Na knedlíky použijeme na kostky nakrájené starší rohlíky nebo jiné bílé pečivo. Vložíme do mísy a zalijeme mlékem. Necháme 3 minuty nasáknout, poté přidáme vejce, sekanou petrželku, mírně osolíme a promícháme. Na potravinářské fólii vytvoříme z žemlí válec a důkladně zabalíme. Tím zabráníme zbytečnému rozmáčení knedlíků. Vložíme do vroucí vody a vaříme 20 minut.

Pošli recept! - Speciál - Polévky a předkrmy (25.1.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Čokoládové hromádky

Čokoládové hromádky

Barbora Gavláková, Havířov
Všehochuť /22.10.18
Buřty v karí omáčce

Buřty v karí omáčce

Nejvíc nám chutnají s čerstvým chlebem.
Magda Lacková, Domažličky
Všehochuť /13.07.12
Zahradníček

Zahradníček

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.06.18
Mramorová čokoláda s Pedro Kyseláky

Mramorová čokoláda s Pedro Kyseláky

Zajímavý dezert pro milovníky čokolády.

Veronika Vágnerová, Praha

Všehochuť /20.10.17
Prostírání s jarními motivy

Prostírání s jarními motivy

Zkus si stůl podle příležitosti a ročního období doladit prostíráním nebo dečkou. ...
Všehochuť /13.02.11
Květinový dortík

Květinový dortík

Cukrové ozdoby se dají skladovat i delší dobu. Stačí je jen uchovat v suchu, chladu ...

Všehochuť /26.05.17
 

Nejnovější

Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký Tereza Mrowiecová, Karviná
Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
Řezy krémeš

Řezy krémeš

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /01.11.19
Švédský koláč

Švédský koláč

Marie Dlesková, Chlumec nad Cidlinou

Sladký život /01.11.19
Brokolicová pomazánka

Brokolicová pomazánka

Vendula Krocánová, Praha

Zdravě a chutně /30.10.19
Česnekové kuře s hráškovým pyré

Česnekové kuře s hráškovým pyré

Podle receptu

Ely Vítkové z Olomouce

Všehochuť /30.10.19
Čokoládové bábovičky s višněmi v rumu

Čokoládové bábovičky s višněmi v rumu

Mlsání jedna báseň

Podle receptu Vilmy Gerderlové z Prahy

Sladký život /30.10.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama