Reklama
Veselý květ
Fotogalerie:

Veselý květ

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Silvie Benadová, Prostějov

Ingredience

  • 3 vejce
  • 180 g cukru krystalu
  • 200 ml mléka
  • 200 ml oleje
  • 320 g hladké mouky
  • 100 g kakaa
  • 1 kypřicí prášek
  • 250 ml mléka
  • 50 g vanilkového pudinku
  • 250 g tvarohu
  • 400 g zakysané smetany
  • 100 g čokolády
  • 1 vanilkový cukr
  • 4 banány
  • na potření marmeláda
  • 500 g potahovací hmoty

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

300 Kč

Postup přípravy

  1. Oddělíme žloutky od bílků. Ze žloutků a cukru vyšleháme pěnu, po částech zapracujeme mléko a olej. Pak smícháme mouku s kakaem a práškem do pečiva a zašleháme do těsta. Nakonec vařečkou vmícháme sníh z bílků. Dáme do dortové formy a pečeme v předehřáté troubě při 160 °C asi 30 minut.

  2. Krém: z mléka a pudinku uvaříme hustou hmotu. Vyšleháme tvaroh se smetanou a po částech přidáme hustý vychladlý pudink. Najemno nastrouháme čokoládu a vmícháme s vanilkovým cukrem do krému. Banány rozmixujeme na kaši a také zašleháme. Korpus prokrojíme na 2 pláty, na jeden naneseme krém a přiložíme druhý plát, který z vrchní části potřeme marmeládou. Potahovací hmotu rozválíme mezi sáčky a potáhneme jí opatrně dort.

  3. Ze zbytku hmoty vyrobíme nebo vykrojíme lístky, berušky a motýlky, které potřeme trochou vody a přilepíme na dort.

Pošli recept! - Speciál - Velikonoce (10.3.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Mramorová čokoláda s Pedro Kyseláky

Mramorová čokoláda s Pedro Kyseláky

Zajímavý dezert pro milovníky čokolády. Veronika Vágnerová, Praha
Všehochuť /20.10.17
Útěk z vězení

Útěk z vězení

Dort by měl být nejen chutný, ale také hezky zpracovaný. A když je vtipný, je to ...

Všehochuť /20.04.17
Sulc s karbanátky

Sulc s karbanátky

Podáváme ho posypaný cibulí a politý octem.
Jana Remková, Orlová-Lutyně
Všehochuť /11.07.12
Voňavý pekáček

Voňavý pekáček

Ke konci pečení oddělej poklici, jídlo zezlátne.
Tereza Šrámková, Brno
Všehochuť /11.07.12
Tučňák jako živý

Tučňák jako živý

Povedl se, až nám bylo líto ho sníst.

Jitka Houzarová, Písek

Všehochuť /29.12.16
Motorová pila

Motorová pila

Potěšila nejen dřevorubce.

Veronika Janstová, Kovářská

Všehochuť /13.02.17
 

Nejnovější

Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...
Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama