Reklama
Veselí pavoučci
Fotogalerie:

Veselí pavoučci

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podle receptu

Pavlíny Blechové z Třebíče

Ingredience

  • Těsto:
  • 200 g hladké mouky
  • 1 zarovnaná lžička kypřicího prášku
  • 120 g měklého másla nebo margarínu
  • 80 g cukru moučky
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 vejce
  • Náplň:
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 1 vanilkový cukr
  • 250 g mléčné čokolády nakrájené na melé kousky
  • Na ozdobení:
  • 1 tmavá poleva Dr. Oetker
  • 2 lžíce nastrouhané čokolády
  • 1/2 světlé polevy Dr. Oetker
  • několik červených želé šňůrek

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

110 Kč

Postup přípravy

  1. Smícháme mouku s kypřicím práškem a prosejeme je do mísy. Přidáme máslo nebo margarín, cukr, vanilinový cukr, vejce a zpracujeme elektrickým ručním šlehačem s hnětacími háky nebo ručně na těsto. Těsto uložíme na 30 minut do chladničky.

  2. ěsto vyválíme na pracovní ploše na tloušťku asi 3 mm. Formičkou s vroubky vykrajujeme kolečka (Ø 6 cm), která klademe na plech vyložený papírem na pečení. Plech dáme do předehřáté trouby a pečeme.

  3. Na náplň svaříme smetanu s vanilkovým cukrem. Hrnec odstavíme z plotny. V horké smetaně rozpustíme čokoládu a za častého míchání necháme vychladnout. Vložíme do chladničky asi na 2 hodiny.

  4. Tmavou polevu rozehřejeme podle návodu na obale. Polovinu vychladlých sušenek namočíme v polevě. Na ozdobení rozpustíme světlou polevu a ustřihneme velice malý růžek.

  5. Sušenky ozdobíme bílými spirálkami. Tenkou špejlí vykreslíme v ještě měkké čokoládě linky směrem ze středu ven jako pavučinku. Necháme ztuhnout. Vychladlý krém krátce ušleháme ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha a naplníme do cukrářského sáčku se středně velkým hladkým otvorem.

  6. Polovinu krému nastříkáme na spodky sušenek. Přiložíme vrchní díly a opatrně přitlačíme. Ze zbylého krému nastříkáme na sušenky tělíčko a hlavičku pavouka. Pavoučky posypeme nastrouhanou čokoládou.

  7. Želé šňůry nakrájíme na kousky o délce 7 cm, které zasuneme do tělíčka jako nožičky. Na hlavičku nastříkáme malé tečky z bílé čokolády jako oči a tlamičku a párátkem naneseme na oči ještě trochu tmavé polevy.

Pošli recept! - Speciál - Podzimní pečení (16.10.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Veselá žížala Jůlinka

Veselá žížala Jůlinka

Petra Geletičová, Smidary
Všehochuť /02.06.18
Dort divočák

Dort divočák

Aneta Tlačbabová, Jihlava

Všehochuť /02.10.19
Roztomilá kočička Hello Kitty

Roztomilá kočička Hello Kitty

Aneta Štefanicová, Soběslav

Všehochuť /05.08.18
Zvířátkové muffiny

Zvířátkové muffiny

Romana Hradecká, Tábor

Všehochuť /02.04.18
Voňavý pekáček

Voňavý pekáček

Ke konci pečení oddělej poklici, jídlo zezlátne.
Tereza Šrámková, Brno
Všehochuť /11.07.12
Velikonoční perníková dekorace

Velikonoční perníková dekorace

Sladké a voňavé perníčky nejen že zpříjemní domácí velikonoční atmosféru, ale ...

Všehochuť /19.03.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu