Reklama
Veselí mimoňové
Fotogalerie:

Veselí mimoňové

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Mimoňové všude, kam se podíváš. Oslavenec Denisek byl z dortu nadšený!

Romana Borýsková, Jevíčko

Ingredience

  • Piškotové těsto:
  • 12 vajec
  • 360 g cukru moučky
  • 360 g polohrubé mouky
  • 1,5 kypřicího prášku
  • 2 lžíce oleje
  • Krém:
  • 750 ml mléka
  • 2 vanilkové pudinky
  • 2 másla
  • 200 g cukru moučky
  • Na potažení a ozdobu:
  • 1 marmeláda
  • 750 g fondánu
  • podle potřeby potravinářské barvy

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

250 Kč

Postup přípravy

  1. V míse vyšleháme celá vejce s moučkovým cukrem do pěny. Do vyšlehané hmoty zlehka vmícháme polohrubou mouku s práškem do pečiva a olej.

  2. Těsto vlijeme do 3 dortových forem a pečeme při 200 °C přibližně 15 minut. Upečený korpus necháme vychladnout.

  3. V míse vyšleháme máslo s cukrem a po částech zapracujeme vychladlý uvařený pudink.

  4. Rozřežeme si dva korpusy, které promažeme marmeládou a krémem. Ze třetího korpusu vykrojíme tělíčko velkého mimoně, které také promažeme krémem. Takto připravené korpusy necháme v chladničce ztuhnout.

  5. Po vychlazení můžeme jednotlivé korpusy potahovat fondánem (lze i marcipánem, ale s fondánem se lépe pracuje). Obarveným fondánem ozdobíme mimoně, kterému uděláme velké oči, kalhoty a další ozdoby podle vlastní fantazie.

  6. Ze zbylého fondánu vytvarujeme malé mimoně s veselými obličeji a rozmístíme je na dort.

Pošli recept! 11/2016 (7.10.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Svícínek z jeřabin

Svícínek z jeřabin

Oranžové korálky jeřábu krásně barevně oživí stůl. Přines si z procházky ...
Všehochuť /04.02.10
Hvězdička na ubrousek

Hvězdička na ubrousek

Blíží se Vánoce, tak jsme s dcerkami přemýšlely, čím novým ozdobit stůl na ...
Všehochuť /06.03.10
Dort divočák

Dort divočák

Aneta Tlačbabová, Jihlava

Všehochuť /02.10.19
Kuličky plněné párkem

Kuličky plněné párkem

Tyto masové kuličky jsou vhodné jako lehká teplá nebo i studená večeře.
Zdeňka ...
Všehochuť /12.07.12
Pletení raci

Pletení raci

Anna Veselá, Žďár nad Sázavou

Všehochuť /29.10.18
Ledová mísa

Ledová mísa

Překvap své hosty neobvykle servírovaným pohoštěním.
Gabriela Firstová, Praha

...
Všehochuť /06.03.10
 

Nejnovější

Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký Tereza Mrowiecová, Karviná
Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
Řezy krémeš

Řezy krémeš

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /01.11.19
Švédský koláč

Švédský koláč

Marie Dlesková, Chlumec nad Cidlinou

Sladký život /01.11.19
Brokolicová pomazánka

Brokolicová pomazánka

Vendula Krocánová, Praha

Zdravě a chutně /30.10.19
Česnekové kuře s hráškovým pyré

Česnekové kuře s hráškovým pyré

Podle receptu

Ely Vítkové z Olomouce

Všehochuť /30.10.19
Čokoládové bábovičky s višněmi v rumu

Čokoládové bábovičky s višněmi v rumu

Mlsání jedna báseň

Podle receptu Vilmy Gerderlové z Prahy

Sladký život /30.10.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama