Reklama
Veselá žížala Jůlinka
Fotogalerie:

Veselá žížala Jůlinka

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Petra Geletičová, Smidary

Ingredience

  • KORPUS:
  • 5 vajec
  • špetka soli
  • 5 lžic cukru krupice
  • 3 lžíce kakaa
  • 1 lžíce hladké mouky
  • NÁPLŇ:
  • 1 šlehačka
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 ztužovač šlehačky
  • dle potřeby ovoce – nakrájené meruňky
  • podle potřeby marmeláda
  • 1 fondán – potahovací hmota Dr. Oetker
  • dle potřeby potravinářské barvivo: růžové a černé
  • TĚSTO NA HLAVU:
  • 2 vejce
  • 80 g cukru krupice
  • 4 lžíce horké vody
  • 120 g polohrubé mouky

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Z bílků a špetky soli šleháme sníh na postupně do něj přidáváme po lžíci cukr, až je sníh tuhý. Pomalu zapracujeme žloutky a pak ručně vmícháme kakao. Nakonec zapracujeme hladkou mouku.

  2. Dáme na plech s pečicím papírem a pomalu pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 10 minut. Necháme mírně vychladit, opatrně sundáme papír a těsto srolujeme. Až nám vychladne, tak si ušleháme šlehačku s vanilkovým cukrem a ztužovačem. Vnitřek rolády potřeme krémem a posypeme meruňkami. Srolujeme, potřeme marmeládou a dáme do lednice.

  3. Těsto na hlavu: všechny ingredience smícháme a dáme do vymazané a moukou vysypané malé pečicí nádoby péct při 180 °C přibližně na 10–15 minut.

  4. Po vychladnutí vymodelujeme kouli – tvar hlavy. Fondán rozdělíme a obarvíme, část na hlavu necháme světlou. Pak fondán vyválíme a potáhneme jím roládu i hlavu. Dotvoříme oči, pusu, vlasy a nos.

Pošli recept! - Speciál - Pečeme s nápadem (3.4.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zahradníček

Zahradníček

Jana Boháčová, Chudobín
Všehochuť /27.06.18
Tučňák jako živý

Tučňák jako živý

Povedl se, až nám bylo líto ho sníst.

Jitka Houzarová, Písek

Všehochuť /29.12.16
Vajíčka plná pavouků

Vajíčka plná pavouků

Podle receptu

Terezy Tomišové z Nymburka

Všehochuť /27.10.19
Netradičně zabalený dárek

Netradičně zabalený dárek

 Originálně zabaleným dárkem potěším své blízké dvojnásob.
Tereza Havlíčková, ...
Všehochuť /08.07.09
Dort Křemílek a Vochomůrka

Dort Křemílek a Vochomůrka

Veronika Žabová, Týnec nad Sázavou

Všehochuť /27.06.18
Muffinová housenka

Muffinová housenka

Podle receptu

Marcely Burešové z Krupky

Všehochuť /23.08.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu