Reklama
Veselá žížala Jůlinka
Fotogalerie:

Veselá žížala Jůlinka

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Petra Geletičová, Smidary

Ingredience

  • KORPUS:
  • 5 vajec
  • špetka soli
  • 5 lžic cukru krupice
  • 3 lžíce kakaa
  • 1 lžíce hladké mouky
  • NÁPLŇ:
  • 1 šlehačka
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 ztužovač šlehačky
  • dle potřeby ovoce – nakrájené meruňky
  • podle potřeby marmeláda
  • 1 fondán – potahovací hmota Dr. Oetker
  • dle potřeby potravinářské barvivo: růžové a černé
  • TĚSTO NA HLAVU:
  • 2 vejce
  • 80 g cukru krupice
  • 4 lžíce horké vody
  • 120 g polohrubé mouky

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Z bílků a špetky soli šleháme sníh na postupně do něj přidáváme po lžíci cukr, až je sníh tuhý. Pomalu zapracujeme žloutky a pak ručně vmícháme kakao. Nakonec zapracujeme hladkou mouku.

  2. Dáme na plech s pečicím papírem a pomalu pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 10 minut. Necháme mírně vychladit, opatrně sundáme papír a těsto srolujeme. Až nám vychladne, tak si ušleháme šlehačku s vanilkovým cukrem a ztužovačem. Vnitřek rolády potřeme krémem a posypeme meruňkami. Srolujeme, potřeme marmeládou a dáme do lednice.

  3. Těsto na hlavu: všechny ingredience smícháme a dáme do vymazané a moukou vysypané malé pečicí nádoby péct při 180 °C přibližně na 10–15 minut.

  4. Po vychladnutí vymodelujeme kouli – tvar hlavy. Fondán rozdělíme a obarvíme, část na hlavu necháme světlou. Pak fondán vyválíme a potáhneme jím roládu i hlavu. Dotvoříme oči, pusu, vlasy a nos.

Pošli recept! - Speciál - Pečeme s nápadem (3.4.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Veselé podložky

Veselé podložky

Velice mě baví ruční práce. Pustím se do čehokoliv, třeba i do prostírání pod ...
Všehochuť /05.01.09
Dort lego

Dort lego

Barevná stavebnice je oblíbenou hračkou většiny dětí, bude se jim líbit i v ...

Všehochuť /21.08.17
Dvoupatrový dort s růžemi

Dvoupatrový dort s růžemi

Byl pro tchána, který nemá rád sladké.

Veronika Hnízdová, Rohatsko

Všehochuť /17.02.17
Pytlík plný peněz

Pytlík plný peněz

Takováto hotovost se vždycky hodí!

Alena Marholdová, Ústí nad Orlicí

Všehochuť /12.11.16
Květinový dortík

Květinový dortík

Cukrové ozdoby se dají skladovat i delší dobu. Stačí je jen uchovat v suchu, chladu ...

Všehochuť /26.05.17
Škvarkové pagáče

Škvarkové pagáče

Jsou výborné k polévce‚ k vínu nebo jenom tak.
Rudolf Azari, Choceň
Všehochuť /09.07.12
 

Nejnovější

Kuřecí křupánci s bramborovou kaší

Kuřecí křupánci s bramborovou kaší

Říká se jim také stripsy Podle receptu Mirky Dorůstkové z Kladna
Vaříme express /17.08.18
Těstoviny orecchiette s kedlubnovými listy

Těstoviny orecchiette s kedlubnovými listy

Malá ‚‚ouška‘‘ po italsku

Italské slovo „orecchiette‘‘ je složeninou dvou ...

Všehochuť /17.08.18
Buchta 3bit

Buchta 3bit

Radka Vobecká, Roudnice nad Labem

Všehochuť /17.08.18
Mozaiková maxičokoláda

Mozaiková maxičokoláda

Kateřina Gajová, Brno

Sladký život /17.08.18
Nektarinkový cheesecake

Nektarinkový cheesecake

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /17.08.18
Eskymo řezy

Eskymo řezy

Markéta Žáková, Zlín

Sladký život /17.08.18
Čokládový koláč s hruškou

Čokládový koláč s hruškou

Podle receptu

Jany Lipové z Prahy

Sladký život /17.08.18
Vegetariánské fašírky

Vegetariánské fašírky

Lucia Borbélyová, Tvrdošovce, Slovensko

Zdravě a chutně /16.08.18
Zapékané brambory s celerem

Zapékané brambory s celerem

Podle receptu

Jindřišky Pošmurné z Havířova

Všehochuť /16.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama