Reklama
Veselá žížala Jůlinka
Fotogalerie:

Veselá žížala Jůlinka

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Petra Geletičová, Smidary

Ingredience

  • KORPUS:
  • 5 vajec
  • špetka soli
  • 5 lžic cukru krupice
  • 3 lžíce kakaa
  • 1 lžíce hladké mouky
  • NÁPLŇ:
  • 1 šlehačka
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 ztužovač šlehačky
  • dle potřeby ovoce – nakrájené meruňky
  • podle potřeby marmeláda
  • 1 fondán – potahovací hmota Dr. Oetker
  • dle potřeby potravinářské barvivo: růžové a černé
  • TĚSTO NA HLAVU:
  • 2 vejce
  • 80 g cukru krupice
  • 4 lžíce horké vody
  • 120 g polohrubé mouky

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Z bílků a špetky soli šleháme sníh na postupně do něj přidáváme po lžíci cukr, až je sníh tuhý. Pomalu zapracujeme žloutky a pak ručně vmícháme kakao. Nakonec zapracujeme hladkou mouku.

  2. Dáme na plech s pečicím papírem a pomalu pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 10 minut. Necháme mírně vychladit, opatrně sundáme papír a těsto srolujeme. Až nám vychladne, tak si ušleháme šlehačku s vanilkovým cukrem a ztužovačem. Vnitřek rolády potřeme krémem a posypeme meruňkami. Srolujeme, potřeme marmeládou a dáme do lednice.

  3. Těsto na hlavu: všechny ingredience smícháme a dáme do vymazané a moukou vysypané malé pečicí nádoby péct při 180 °C přibližně na 10–15 minut.

  4. Po vychladnutí vymodelujeme kouli – tvar hlavy. Fondán rozdělíme a obarvíme, část na hlavu necháme světlou. Pak fondán vyválíme a potáhneme jím roládu i hlavu. Dotvoříme oči, pusu, vlasy a nos.

Pošli recept! - Speciál - Pečeme s nápadem (3.4.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Sulc s karbanátky

Sulc s karbanátky

Podáváme ho posypaný cibulí a politý octem. Jana Remková, Orlová-Lutyně
Všehochuť /11.07.12
Marcipánový dort SpongeBob

Marcipánový dort SpongeBob

Kristyna Uhrová, Vojkovice

Všehochuť /25.05.18
Panenka

Panenka

Měla mezi přítomnými na oslavě velký úspěch.

Ivana Bartušková, Bítovčice

Všehochuť /18.02.17
Usměvavá želva

Usměvavá želva

Karel Liška, Krásné Březno

Všehochuť /08.02.18
Strašidelný dort

Strašidelný dort

Nadchne všechny odvážné kluky i holčičky a nejlepší na něm je, že může být ...

Všehochuť /12.11.16
Dort lego

Dort lego

Barevná stavebnice je oblíbenou hračkou většiny dětí, bude se jim líbit i v ...

Všehochuť /21.08.17
 

Nejnovější

Jahodový cheesecake

Jahodový cheesecake

Lucie Zubatá, Vnorovy
Za pár korun /09.06.18
Krémový dortík

Krémový dortík

Michaela Launová, Běrunice-Slibovice

Škola vaření /09.06.18
Smetanovo-jahodový dort

Smetanovo-jahodový dort

Podle receptu

Karolíny Poledňákové z Mostu

Vaříme express /09.06.18
Vydařený hejk

Vydařený hejk

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Vaříme express /09.06.18
Kakaovo-tvarohový dezert s broskvemi

Kakaovo-tvarohový dezert s broskvemi

Hrnkový recept

Romana Rubášová, Klatovy

Všehochuť /09.06.18
Plněné kalamáry s koprovou omáčkou

Plněné kalamáry s koprovou omáčkou

Milada Solánková, Praha

Všehochuť /09.06.18
Řepný dortík s tvarohem

Řepný dortík s tvarohem

Hana Kůrková, Kardašova Řečice

Škola vaření /08.06.18
Snadný malinový krém

Snadný malinový krém

Extra rychlý dezert

Alžběta Mikšová, Brno

Vaříme express /08.06.18
Pudinkový dort s ovocem

Pudinkový dort s ovocem

Michaela Hrdinová, Lanškroun

Vaříme express /08.06.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama