Reklama
Veselá žížala Jůlinka
Fotogalerie:

Veselá žížala Jůlinka

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Petra Geletičová, Smidary

Ingredience

  • KORPUS:
  • 5 vajec
  • špetka soli
  • 5 lžic cukru krupice
  • 3 lžíce kakaa
  • 1 lžíce hladké mouky
  • NÁPLŇ:
  • 1 šlehačka
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 ztužovač šlehačky
  • dle potřeby ovoce – nakrájené meruňky
  • podle potřeby marmeláda
  • 1 fondán – potahovací hmota Dr. Oetker
  • dle potřeby potravinářské barvivo: růžové a černé
  • TĚSTO NA HLAVU:
  • 2 vejce
  • 80 g cukru krupice
  • 4 lžíce horké vody
  • 120 g polohrubé mouky

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Z bílků a špetky soli šleháme sníh na postupně do něj přidáváme po lžíci cukr, až je sníh tuhý. Pomalu zapracujeme žloutky a pak ručně vmícháme kakao. Nakonec zapracujeme hladkou mouku.

  2. Dáme na plech s pečicím papírem a pomalu pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 10 minut. Necháme mírně vychladit, opatrně sundáme papír a těsto srolujeme. Až nám vychladne, tak si ušleháme šlehačku s vanilkovým cukrem a ztužovačem. Vnitřek rolády potřeme krémem a posypeme meruňkami. Srolujeme, potřeme marmeládou a dáme do lednice.

  3. Těsto na hlavu: všechny ingredience smícháme a dáme do vymazané a moukou vysypané malé pečicí nádoby péct při 180 °C přibližně na 10–15 minut.

  4. Po vychladnutí vymodelujeme kouli – tvar hlavy. Fondán rozdělíme a obarvíme, část na hlavu necháme světlou. Pak fondán vyválíme a potáhneme jím roládu i hlavu. Dotvoříme oči, pusu, vlasy a nos.

Pošli recept! - Speciál - Pečeme s nápadem (3.4.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Tvarohoví ježečci

Tvarohoví ježečci

Týna Vlčková, Choryně
Všehochuť /28.09.19
Svícínek z jeřabin

Svícínek z jeřabin

Oranžové korálky jeřábu krásně barevně oživí stůl. Přines si z procházky ...
Všehochuť /04.02.10
Dort pro švadlenku

Dort pro švadlenku

Recept na korpus jsem zdědila po mamince, je jednoduchý, levný, krásně nadýchaný a ...

Všehochuť /13.08.17
Roztomilá kočička Hello Kitty

Roztomilá kočička Hello Kitty

Aneta Štefanicová, Soběslav

Všehochuť /05.08.18
Veselé žabičky

Veselé žabičky

Eva Drahošová, Písek

Všehochuť /06.03.18
Slepička na ubrousky

Slepička na ubrousky

Na ozdobu velikonočního stolu se dá koupit řada různých dekorací a malovaných ...
Všehochuť /14.09.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu