Reklama
Usměvavá želva
Fotogalerie:

Usměvavá želva

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Karel Liška, Krásné Březno

Ingredience

  • 400 g vepřové plece
  • 1/2 cibule
  • 3 vejce
  • 2 stroužky česneku
  • dle potřeby strouhanka, sůl, mletý pepř a majoránka
  • 8 plátků anglické slaniny
  • 3 klobásy
  • na ozdobu brutnák

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Vepřové maso umeleme s cibulí, vmícháme 1 vejce a nasekaný česnek. Zbylá vejce dáme uvařit natvrdo. Masovou směs dochutíme solí, mletým pepřem a majoránkou. Podle potřeby zahustíme strouhankou. Hmotu rozdělíme na dva díly, do každého zabalíme vařené vejce a zformujeme oválný bochánek.

  2. Slaninu podélně rozpůlíme a pak spleteme vždy 4 pruhy podélně a příčně. Doprostřed umístíme masový bochánek, přečnívající slaninu přehneme a vtiskneme do masa. Bochánky opatrně přendáme do pekáče slaninou navrch.

  3. Jednu klobásu přepůlíme příčně, hranu seřízneme do špičky a vtiskneme do masa. Opačnou část klobásy nařízneme jako tlamu. Z odříznuté části vytvoříme ocas. Zbylé klobásy přepůlíme příčně a pak ještě podélně. Vznikne tak osm dílků, které po stranách vsuneme do masa a vytvoříme tak tlapy. Vyčnívající část nařízneme, čímž vzniknou drápky.

  4. Pak želvy podlijeme vodou a v předehřáté troubě upečeme. Přendáme je na talíře a podáváme například s vařeným bramborem, doplněné čerstvou zeleninou a ozdobené kvítky brutnáku.

Pošli recept! - Speciál - Levné dobroty (16.1.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Košík s květinami

Košík s květinami

Podle receptu Věry Matějíčkové z Plzně
Všehochuť /18.08.18
Veselé podložky

Veselé podložky

Velice mě baví ruční práce. Pustím se do čehokoliv, třeba i do prostírání pod ...
Všehochuť /05.01.09
Valentýnská gelová svíčka

Valentýnská gelová svíčka

Oslava ve dvou při svíčce je vždycky příjemná. Tentokrát jsem zkusila vyrobit gelovou ...
Všehochuť /23.03.10
Mrkvová zahrádka

Mrkvová zahrádka

Věra Trčková, Jindřichův Hradec

Všehochuť /28.03.18
Zvířátkové muffiny

Zvířátkové muffiny

Romana Hradecká, Tábor

Všehochuť /02.04.18
Špekáčkové selátko

Špekáčkové selátko

Obrázek takového selátka jsem získala na internetu a rozhodla jsem se udělat jedno pro ...

Všehochuť /15.02.17
 

Nejnovější

Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...
Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama