Reklama
Tvarohoví ježečci
Fotogalerie:

Tvarohoví ježečci

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Týna Vlčková, Choryně

Ingredience

  • 500 g polohrubé mouky, dle potřeby přisypeme
  • 20 g čerstvého droždí
  • 50 g cukru krystalu
  • 70 g másla
  • 3 kapky rumového aroma
  • špetka soli
  • 1 vejce
  • 300 ml vlažného mléka
  • NÁPLŇ:
  • 250 g tvarohu
  • kousek másla
  • 1 vejce
  • 1 vanilkový cukr
  • podle chuti cukr krystal
  • žloutek na potření
  • 1 sáček rozinek

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Do prosáté mouky rozdrobíme droždí‚ přidáme cukr‚ rozpuštěné máslo‚ rumové aroma‚ sůl‚ vejce a vlažné mléko. Vše dobře promícháme a vytvoříme tuhé nelepivé těsto‚ které necháme vykynout.

  2. Zatímco nám těsto kyne, vyšleháme tvaroh‚ máslo‚ cukr a vejce na jemný krém‚ který dáme do lednice.

  3. Vykynuté těsto rozválíme na pomoučeném vále na výšku cca 1 cm a rozkrájíme nožem na stejné čtverce‚ na které po lžičkách dáváme náplň. Dobře uzavřeme a vytvarujeme ježky. Bochánek se špičkou jako nosík.

  4. Ježečky dáváme na plech vyložený pečicím papírem. Necháme opět tak 30 minut vykynout. Nakonec je pomašlujeme žloutkem. Ostny vytvarujeme nastříháním těsta špičkou opláchnutých nůžek a rozinky zastrčíme jako oči. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C zhruba 20–30 minut. Na talíři můžeme dozdobit ovocem.

Pošli recept! - Speciál - Podzimní pečení (17.9.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Škvarkové pagáče

Škvarkové pagáče

Jsou výborné k polévce‚ k vínu nebo jenom tak. Rudolf Azari, Choceň
Všehochuť /09.07.12
Šmoulí partička

Šmoulí partička

Jitka Houzarová, Písek

Všehochuť /05.08.18
Strašidelné pohárky

Strašidelné pohárky

Podle receptu

Ivety Roubalové ze Šumperka

Všehochuť /24.10.18
Luxusní bonboniéra

Luxusní bonboniéra

Sabina Frýbortová, Praha

Všehochuť /22.02.20
Kakaové kostičky

Kakaové kostičky

Miroslav Vorel, Litvínov

Všehochuť /04.10.19
Plněné ovocné kytičky

Plněné ovocné kytičky

Jarní pohlazení

Podle receptu Lucie Šulcové z Roztok u Prahy

Všehochuť /05.04.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu