Reklama
Tučňák jako živý
Fotogalerie:

Tučňák jako živý

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Povedl se, až nám bylo líto ho sníst.

Jitka Houzarová, Písek

Ingredience

  • Piškot:
  • 10 vajec
  • 400 g cukru moučky
  • 10 lžic vlažné vody
  • 500 g polohrubé mouky
  • 1 kypřicí prášek
  • Krém:
  • 1 l mléka
  • 3 vanilkové pudinky
  • 3 lžíce kakaa
  • 2 másla
  • 1 vanilkový cukr
  • trocha cukru moučky
  • trocha rumu
  • Na potažení:
  • cca 1 kg marcipánové hmoty
  • podle potřeby gelové potravinářské barvy

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

300 Kč

Postup přípravy

  1. Žloutky vyšleháme spolu s moučkovým cukrem a vodou do pěny. Poté vařečkou vmícháme prosátou mouku smíchanou s kypřicím práškem do pečiva. Nakonec zlehka přidáme také bílky vyšlehané dotuha. Pečeme na plechu s vyšší obrubou vyloženém pečicím papírem v troubě vyhřáté na 180 °C asi 30 minut. Piškot potom necháme vychladnout, korpus obrátíme a sloupneme papír.

  2. Připravíme krém. Uvaříme z mléka, pudinkových prášků a kakaa pudink, který necháme vychladnout. Pak do něj zašleháme změklá másla, vanilkový cukr a moučkový cukr dle chuti. Nakonec ochutíme trochou rumu.

  3. Z korpusu vykrajujeme podle potřeby různě velká kolečka, která spojujeme krémem, až dosáhneme tvaru tučňáka. Pak vše dáme ztuhnout do ledničky, nejlépe přes noc. Tučňák se pak bude lépe obalovat marcipánovou hmotou. Druhý den část marcipánové hmoty obarvíme nažluto, část na modrošedou. Nejlepe se pracuje s gelovými potravinářskými barvami. Celého tučňáka obalíme, doděláme křidélka, nohy a zobák.

Pošli recept! - Speciál - Hravé pečení a vaření (11.10.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zadělávaná  kuřecí srdíčka

Zadělávaná kuřecí srdíčka

Tohle je opravdu mňamka. A navíc si recept na knedlík opatruji jako největší poklad. Je ...
Všehochuť /19.03.12
Linecké jako dárek

Linecké jako dárek

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /23.09.19
Dort lego

Dort lego

Barevná stavebnice je oblíbenou hračkou většiny dětí, bude se jim líbit i v ...

Všehochuť /21.08.17
Zákusek Štaflík a Špagetka

Zákusek Štaflík a Špagetka

Petra Čížková, Teplice

Všehochuť /27.06.18
Mramorová čokoláda s Pedro Kyseláky

Mramorová čokoláda s Pedro Kyseláky

Zajímavý dezert pro milovníky čokolády.

Veronika Vágnerová, Praha

Všehochuť /20.10.17
Sladký pivní džbánek

Sladký pivní džbánek

Byl to dárek, a jak pak po něm chutnalo pivo!

Dagmar Blahová, Tišnov

Všehochuť /14.02.17
 

Nejnovější

Sládkovo tajemství

Sládkovo tajemství

Karolína Rýznarová, Šumperk
Za pár korun /20.02.20
Zapečené cibule s bešamelem

Zapečené cibule s bešamelem

Podle receptu

Bohdany Kučerkové ze Sušice

Za pár korun /20.02.20
Cibulová pomazánka

Cibulová pomazánka

Nela Vlčková, Třeboň

Za pár korun /20.02.20
Kuře na česneku a jablkách

Kuře na česneku a jablkách

Iveta Bílková, Kroměříž

Škola vaření /20.02.20
Voňavé řízečky v sezamu

Voňavé řízečky v sezamu

Kristýna Michalcová, Slaný

Vaříme express /20.02.20
Polenta s česnekovým chilli olejem

Polenta s česnekovým chilli olejem

Podle receptu Šárky Piskáčkové z Krnova
Zdravě a chutně /20.02.20
Salát se sušenými olivami

Salát se sušenými olivami

Radka Vodňanová, Liberec

Zdravě a chutně /20.02.20
Krůtí směs s hlívou

Krůtí směs s hlívou

Anna Fajtová, Praha

Vaříme express /19.02.20
Noky s omáčkou

Noky s omáčkou

Vratilav Horký, Sokolov

Vaříme express /19.02.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Co je české, to je hezké, a pokud se bavíme o jídle, tak platí spíš výtečné! Vydej se s námi na výlet po naší vlasti a ochutnej krajové speciality nebo si připomeň už zapomenuté pochoutky z dětství. Také nepřehlédni rubriku Poklady ze spíže, kde se dozvíš spoustu zajímavých informací o moravské lahůdce, která dobyla svět.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama