Reklama
Tučňák jako živý
Fotogalerie:

Tučňák jako živý

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Povedl se, až nám bylo líto ho sníst.

Jitka Houzarová, Písek

Ingredience

  • Piškot:
  • 10 vajec
  • 400 g cukru moučky
  • 10 lžic vlažné vody
  • 500 g polohrubé mouky
  • 1 kypřicí prášek
  • Krém:
  • 1 l mléka
  • 3 vanilkové pudinky
  • 3 lžíce kakaa
  • 2 másla
  • 1 vanilkový cukr
  • trocha cukru moučky
  • trocha rumu
  • Na potažení:
  • cca 1 kg marcipánové hmoty
  • podle potřeby gelové potravinářské barvy

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

300 Kč

Postup přípravy

  1. Žloutky vyšleháme spolu s moučkovým cukrem a vodou do pěny. Poté vařečkou vmícháme prosátou mouku smíchanou s kypřicím práškem do pečiva. Nakonec zlehka přidáme také bílky vyšlehané dotuha. Pečeme na plechu s vyšší obrubou vyloženém pečicím papírem v troubě vyhřáté na 180 °C asi 30 minut. Piškot potom necháme vychladnout, korpus obrátíme a sloupneme papír.

  2. Připravíme krém. Uvaříme z mléka, pudinkových prášků a kakaa pudink, který necháme vychladnout. Pak do něj zašleháme změklá másla, vanilkový cukr a moučkový cukr dle chuti. Nakonec ochutíme trochou rumu.

  3. Z korpusu vykrajujeme podle potřeby různě velká kolečka, která spojujeme krémem, až dosáhneme tvaru tučňáka. Pak vše dáme ztuhnout do ledničky, nejlépe přes noc. Tučňák se pak bude lépe obalovat marcipánovou hmotou. Druhý den část marcipánové hmoty obarvíme nažluto, část na modrošedou. Nejlepe se pracuje s gelovými potravinářskými barvami. Celého tučňáka obalíme, doděláme křidélka, nohy a zobák.

Pošli recept! - Speciál - Hravé pečení a vaření (11.10.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Houskový drak

Houskový drak

Náš hravý tatínek nám připravil pohádkovou pochoutku. Lucka Bednářová, Jihlava
Všehochuť /20.02.17
Ledová mísa

Ledová mísa

Překvap své hosty neobvykle servírovaným pohoštěním.
Gabriela Firstová, Praha

...
Všehochuť /06.03.10
Dětská polévka se zvířátky

Dětská polévka se zvířátky

Krémová dobrota, kterou mají rády děti.
Pavlína Heczková, Třinec
Všehochuť /01.06.13
Muffinová housenka

Muffinová housenka

Podle receptu

Marcely Burešové z Krupky

Všehochuť /23.08.18
Kuličky plněné párkem

Kuličky plněné párkem

Tyto masové kuličky jsou vhodné jako lehká teplá nebo i studená večeře.
Zdeňka ...
Všehochuť /12.07.12
Topinky „Cošpajzdal“

Topinky „Cošpajzdal“

Jak už název napovídá, vznikly díky improvizaci.
Otto Plášek, Brno
Všehochuť /10.07.12
 

Nejnovější

Pečený hovězí guláš

Pečený hovězí guláš

Podle receptu Ivany Bláhové ze Sušice
Škola vaření /04.10.19
Kakaové kostičky

Kakaové kostičky

Miroslav Vorel, Litvínov

Všehochuť /04.10.19
Potahovaný dort

Potahovaný dort

Podle receptu Soni Michalové z Hodonína

Sladký život /04.10.19
Noky s houbami

Noky s houbami

Dita Skoumalová, Praha

Vaříme express /03.10.19
Hruškové špičky

Hruškové špičky

Ozdobí každý stůl

Podle receptu Petry Zikmundové ze Šumperka

Všehochuť /03.10.19
Brownies s mořskou solí, kešú a pistáciemi

Brownies s mořskou solí, kešú a pistáciemi

Podle receptu

Sáry Fučíkové z Trutnova

Sladký život /03.10.19
Kris kros koláč s jablky

Kris kros koláč s jablky

Podle receptu 

Katky Blahošové z Krnova

Sladký život /03.10.19
Lilek plněný bulgurem

Lilek plněný bulgurem

Podle receptu

Blanky Pučíkové z Mladé Boleslavi

Škola vaření /02.10.19
Dort divočák

Dort divočák

Aneta Tlačbabová, Jihlava

Všehochuť /02.10.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Knedlíková kuchařka

Je to tak, knedlíky do českých jídelníčků prostě patří. Už ve škole nám dávají ovocné knedlíky, při slavnostnějších okamžicích si dopřejeme svíčkovou se šesti a během náročného týdne rodinu odbudeme knedlíkem s vajíčkem. Tím to však nemusí končit! Vyzkoušej jiné recepty i způsoby přípravy a uvidíš, že knedlíky jsou prostě nestárnoucím hitem.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama