Reklama
Reklama
Strašidelný dort
Fotogalerie:

Strašidelný dort

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Nadchne všechny odvážné kluky i holčičky a nejlepší na něm je, že může být pokaždé jiný.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Ingredience

  • 4 vejce
  • 1 vanilkový cukr
  • 200 g cukru krupice
  • 240 g hladké mouky
  • 1/2 kypřicího prášku
  • 150 g másla
  • 150 g cukru moučky
  • 4 lžíce kakaa
  • 2 lžíce rumu
  • 150 g sušeného mléka
  • 50 g 100% tuku
  • 2 lžíce medu
  • 100 g bílé čokolády
  • podle potřeby potravinářské barvy
  • 4 lžíce zavařeniny
  • 4 lžíce kompotovaného ananasu

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Žloutky utřeme s vanilkovým cukrem, lžící teplé vody a krupicovým cukrem do pěny. Po částech zlehka vmícháme sníh z bílků a hladkou mouku s kypřicím práškem. Těsto vlijeme do vymazané formy a upečeme.

  2. Mezitím utřeme máslo, 2 lžíce moučkového cukru, lžíci kakaa a rum na krém.

  3. V misce smícháme moučkový cukr, sušené mléko, 10 g tuku, med a podle potřeby 1–2 lžíce vody a zpracujeme hmotu o konzistenci modelíny. 

  4. Vychladlý korpus rozkrojíme na 3 díly. Spodní díl potřeme zavařeninou a částí krému, poklademe nasekaným ananasem a přiklopíme prostřední díl. Pokapeme nálevem z ananasu, potřeme zavařeninou a krémem. Z vrchního dílu vykrojíme střed, vzniklý kruh položíme na dort a potřeme zbylým krémem.

  5. Z vypracované hmoty vytvoříme jednotlivé části dortu podle fotografie nebo podle vlastní fantazie. Na obarvení použijeme potravinářské barvy, na ozdobení či ztvárnění různých detailů bílou čokoládu rozpuštěnou se zbylým tukem.


Pošli recept! - Speciál - Podzimní pečení (21.10.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Ravioli plněné bylinkovým pestem

Ravioli plněné bylinkovým pestem

Jsou poněkud pracnější, dělám je o víkendu, kdy mám na vaření víc času. ...
Všehochuť /03.01.15
Veselé žabičky

Veselé žabičky

Eva Drahošová, Písek

Všehochuť /06.03.18
Brambory s krabí pomazánkou

Brambory s krabí pomazánkou

Trochu neobvyklá, ale chutná kombinace.
Katka Miláčková, Praha
Všehochuť /21.03.12
Karbanátky se zeleninou

Karbanátky se zeleninou

Určitě je vyzkoušej, nebudeš litovat.
Gabriela Krpcová, Chlebovice
Všehochuť /19.07.12
Malovaný porcelán

Malovaný porcelán

Proměnit docela obyčejný bílý porcelán v pestrobarevný skvost není nic složitého. ...
Všehochuť /07.07.09
Valentýnská gelová svíčka

Valentýnská gelová svíčka

Oslava ve dvou při svíčce je vždycky příjemná. Tentokrát jsem zkusila vyrobit gelovou ...
Všehochuť /23.03.10
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama