Reklama
Strašidelné pohárky
Fotogalerie:

Strašidelné pohárky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podle receptu

Ivety Roubalové ze Šumperka

Ingredience

  • Krém:
  • 6 plátků želatiny
  • 2 smetany ke šlehání
  • 1 smetana na vaření
  • 40 g cukru moučky
  • 1 vanilkový lusk
  • 2–3 lžičky holandského kakaa
  • Bílková strašidla:
  • 1 bílek
  • 60 g cukru moučky
  • pár kapek vinného octa
  • 1/4 lžičky kukuřičného škrobu
  • Dozdobení:
  • dle potřeby nahrubo nastrouhaná čokoláda
  • želé žížalky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Želatinu namočíme a necháme chvilku nabobtnat. Všechnu smetanu osladíme a rozdělíme na 2 části.

  2. Do jedné přidáme dřeň z vanilkového lusku a smetanu přivedeme k varu. Želatinu zahřejeme, až se celá rozpustí, a polovinu jí vmícháme do horké smetany. Směsí naplníme 4 pohárky asi do poloviny a dáme je vychladit, dokud obsah neztuhne.

  3. Zatím si upečeme strašidla. Bílek vyšleháme na sníh, vmícháme cukr, ocet, kukuřičný škrob a ze sněhu vytvoříme na plech pusinky pomocí cukrářského sáčku.

  4. Pusinky sušíme v troubě při 150 °C asi 20 minut. Necháme je vychladnout a pomocí špejle vytvoříme z rozpuštěné čokolády malé oči.

  5. Do druhé poloviny smetany s cukrem vmícháme kakao, přivedeme k varu a stejným způsobem vmícháme zbylou rozpuštěnou želatinu. Tmavou směs nalijeme na ztuhlou světlou směs a opět chladíme do ztuhnutí.

  6. Před podáváním pohárky ozdobíme strouhanou čokoládou, bílkovými pusinkami a želé žížalkami.

Pošli recept! - Speciál - Podzimní pečení (16.10.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Jahodový dortík

Jahodový dortík

Na ochucení krému můžeme použít i jahodovou marmeládu, pak nepřidáváme tolik ...
Všehochuť /12.07.17
Mramorová čokoláda s Pedro Kyseláky

Mramorová čokoláda s Pedro Kyseláky

Zajímavý dezert pro milovníky čokolády.

Veronika Vágnerová, Praha

Všehochuť /20.10.17
Dort kuřátko

Dort kuřátko

Petra Ferštlová, Rakovník

Všehochuť /07.03.18
Hvězdička na ubrousek

Hvězdička na ubrousek

Blíží se Vánoce, tak jsme s dcerkami přemýšlely, čím novým ozdobit stůl na ...
Všehochuť /06.03.10
Zadělávaná  kuřecí srdíčka

Zadělávaná kuřecí srdíčka

Tohle je opravdu mňamka. A navíc si recept na knedlík opatruji jako největší poklad. Je ...
Všehochuť /19.03.12
Veselí pavoučci

Veselí pavoučci

Podle receptu

Pavlíny Blechové z Třebíče

Všehochuť /22.10.18
 

Nejnovější

Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...
Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama