Reklama
Sopka s dinosaury
Fotogalerie:

Sopka s dinosaury

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Na modelování dinosaurů doporučuji půjčit si od někoho hračku a postupovat podle předlohy.

Anna Herzová, Prachatice

Ingredience

  • Základní korpus:
  • 3 vejce
  • 80 ml vody
  • 80 ml oleje
  • 150 g cukru krystalu
  • 225 g polohrubé mouky
  • 1 kypřicí prášek
  • Korpus sopka:
  • 4 vejce
  • 120 ml vody
  • 120 ml oleje
  • 200 g cukru krystalu
  • 300 g polohrubemé mouky
  • 1 kypřicí prášek
  • Dohotovení:
  • po 100 g (2x zelená, 1x červená, 1x žlutá, 1x hnědá) potahovací hmoty
  • jahod 5 balíčků
  • smetany ke šlehání 250 g
  • měkkého tvarohu 250 ml
  • cukru moučky 250 g
  • 3 lžíce

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

240 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Nejprve upečeme oba korpusy. Vejce vyšleháme do pěny, potom pomalu přiléváme vodu a olej. Přidáme cukr a nakonec polohrubou mouku promíchanou s kypřicím práškem. První těsto vlijeme do vymazané a moukou vysypané obdélníkové formy o velikosti cca 25 x 40 cm. Druhé těsto do máslem vymazané a moukou vysypané formy na bábovku. Pečeme v troubě vyhřáté na 150 °C cca 50 minut. Před vyjmutím z trouby provedeme zkoušku špejlí.

  2. Zatímco se peče těsto, využijeme čas na modelování dinosaurů. Hotové dinosaury dáme do lednice ztuhnout.

  3. Jahody omyjeme a nakrájíme na plátky. Vyšleháme společně smetanu s tvarohem a cukrem do hladkého krému. Vychladlé korpusy vyklopíme z forem. Povrch bábovky seřízneme do tvaru více připomínajícího horu-sopku. Potom ji dvakrát podélně prokrojíme, namažeme tvarohovým krémem a poklademe plátky jahod. Celou ji ještě pomažeme krémem. Krém naneseme i na obdélníkový korpus. Potom na pocukrovaném vále vyválíme 2 tenké placky ze zelené potahovací hmoty a oba korpusy potáhneme. Pokud by snad hmota nestačila, můžeme si pomoci hnědou nebo i červenou barvou. 

  4. Nyní opatrně přeneseme kulatý korpus na obdélníkový tak, aby ještě zbylo místo na vytékající lávu a umístění dinosaurů.

  5. Na lávu a padající kameny použijeme kousky červené a hnědé hmoty. Já jsem ještě na sopku umístila palmy z hnědého válečku a placky zelené hmoty nastříhané na proužky. Hmotu spojujeme pomocí obyčejné vody, stačí plochy trochu navlhčit, a potom už snadno přilepíme, co potřebujeme.

  6. Na závěr na dort umístíme připravené dinosaury, můžeme přidat i jméno nebo věk dítěte. Svíčky nebo prskavky se hodí umístit do centra bábovky, umocní se tak efekt aktivní sopky.

Pošli recept! - Speciál - Hravé pečení a vaření (11.10.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Škvarkové pagáče

Škvarkové pagáče

Jsou výborné k polévce‚ k vínu nebo jenom tak. Rudolf Azari, Choceň
Všehochuť /09.07.12
Hamburgeroví klauni

Hamburgeroví klauni

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /19.09.19
Zadělávaná  kuřecí srdíčka

Zadělávaná kuřecí srdíčka

Tohle je opravdu mňamka. A navíc si recept na knedlík opatruji jako největší poklad. Je ...
Všehochuť /19.03.12
Mrkvová zahrádka

Mrkvová zahrádka

Věra Trčková, Jindřichův Hradec

Všehochuť /28.03.18
Celerové placky se špekáčky

Celerové placky se špekáčky

Můžeš je podávat k polévce nebo mlsat jen tak – třeba ke sklenici pivka. ...
Všehochuť /10.07.12
Zákusek Štaflík a Špagetka

Zákusek Štaflík a Špagetka

Petra Čížková, Teplice

Všehochuť /27.06.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu