Reklama
Slaný dort
Fotogalerie:

Slaný dort

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Nejen pro milovníky uzenin

Podle receptu Jiřiny Schneiderové z Vlašimi

Ingredience

  • 300 g hladké mouky
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžička cukru
  • 20 g droždí
  • 180 ml teplé vody
  • 20 ml oleje
  • 1 vejce
  • 1 pomazánkové máslo
  • 1 tvaroh
  • dle chuti sůl
  • 2 lžíce strouhaného křenu
  • 150 g šunky
  • 50 g uheráku
  • 100 g plátkového sýra

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Mouku promícháme se solí, uprostřed uděláme důlek, do kterého dáme lžičku cukru, rozdrobíme droždí a zalijeme teplou vodou. Když vzejde kvásek (asi za 10 minut), přidáme olej, vejce a vypracujeme řidší těsto. Mísu přikryjeme utěrkou a necháme 1 hodinu kynout na teplém místě.

  2. krok2

    Pak těsto přelijeme do dortové formy, kterou jsme vytřeli olejem nebo vystlali pečicím papírem. Pečeme 25 minut při 190 °C. Necháme vychladnout.

  3. Mezitím připravíme náplň z pomazánkového másla, tvarohu, soli a křenu. Příchuť pomazánky můžeme obměňovat (česnek, pažitka...). Vychladlý korpus rozřízneme podélně na 3 pláty, pokud vršek příliš vyběhl, seřízneme ho dorovna. Každý plát namažeme pomazánkovou náplní, poklademe šunkou a vrstvíme na sebe.

  4. Povrch dortu také potřeme pomazánkou a ozdobíme šunkou a sýrem. Růžičky ze salámu vytvoříme tak, že vykrojíme kolečka, položíme je lehce přes sebe, stočíme a upevníme párátkem.

Pošli recept! - Speciál - Pečeme s nápadem (3.4.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Motýlci

Motýlci

Božena Kolářová, Pouště
Všehochuť /26.06.18
Škvarkové pagáče

Škvarkové pagáče

Jsou výborné k polévce‚ k vínu nebo jenom tak.
Rudolf Azari, Choceň
Všehochuť /09.07.12
B-Celebration a Red Moon

B-Celebration a Red Moon

Při významných příležitostech máme rádi slavnostní koktejly. Jsou velmi snadné ...

Všehochuť /07.08.14
Teplá drožďovka

Teplá drožďovka

Za málo peněz hodně muziky, říkávala moje babička.
Eliška Kozáková, Holice
Všehochuť /18.12.11
Usměvavá želva

Usměvavá želva

Karel Liška, Krásné Březno

Všehochuť /08.02.18
Mašličky s mletým masem

Mašličky s mletým masem

Před zapékáním je můžeš posypat dvěma druhy sýra.
Jitka Janovská, Lukavec
Všehochuť /13.07.12
 

Nejnovější

Křupavá krkovička s kaší

Křupavá krkovička s kaší

Radka Vobecká, Roudnice nad Labem
Za pár korun /22.09.18
Pečeně z divočáka se slaninovými knedlíky

Pečeně z divočáka se slaninovými knedlíky

Světlana Klačková, Děčín

Škola vaření /22.09.18
Špekové knedlíky se zelím

Špekové knedlíky se zelím

Vydatná podzimní mňamka

Podle receptu Ivy Abrahámové z Prahy

Škola vaření /22.09.18
Nutrie v marinádě

Nutrie v marinádě

Martina Antalová, Postřižín

Všehochuť /22.09.18
Doudlebská pečeně

Doudlebská pečeně

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /22.09.18
Pečeně po italsku

Pečeně po italsku

Podle receptu

Lenky Veselé z Chomutova

Všehochuť /22.09.18
Bublanina s vínem

Bublanina s vínem

Podle receptu

Zuzany Smékalové z Mladé Boleslavi

Sladký život /22.09.18
Bramborové misky s křenem

Bramborové misky s křenem

Pikantní

Podle receptu Jindřišky Coufalové z Prahy

Za pár korun /21.09.18
Kuřecí stehýnka s rýží

Kuřecí stehýnka s rýží

Romana Heková, Svitavy

Škola vaření /21.09.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama