Reklama
Reklama
Slaný dort
Fotogalerie:

Slaný dort

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Nejen pro milovníky uzenin

Podle receptu Jiřiny Schneiderové z Vlašimi

Ingredience

  • 300 g hladké mouky
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžička cukru
  • 20 g droždí
  • 180 ml teplé vody
  • 20 ml oleje
  • 1 vejce
  • 1 pomazánkové máslo
  • 1 tvaroh
  • dle chuti sůl
  • 2 lžíce strouhaného křenu
  • 150 g šunky
  • 50 g uheráku
  • 100 g plátkového sýra

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Mouku promícháme se solí, uprostřed uděláme důlek, do kterého dáme lžičku cukru, rozdrobíme droždí a zalijeme teplou vodou. Když vzejde kvásek (asi za 10 minut), přidáme olej, vejce a vypracujeme řidší těsto. Mísu přikryjeme utěrkou a necháme 1 hodinu kynout na teplém místě.

  2. krok2

    Pak těsto přelijeme do dortové formy, kterou jsme vytřeli olejem nebo vystlali pečicím papírem. Pečeme 25 minut při 190 °C. Necháme vychladnout.

  3. Mezitím připravíme náplň z pomazánkového másla, tvarohu, soli a křenu. Příchuť pomazánky můžeme obměňovat (česnek, pažitka...). Vychladlý korpus rozřízneme podélně na 3 pláty, pokud vršek příliš vyběhl, seřízneme ho dorovna. Každý plát namažeme pomazánkovou náplní, poklademe šunkou a vrstvíme na sebe.

  4. Povrch dortu také potřeme pomazánkou a ozdobíme šunkou a sýrem. Růžičky ze salámu vytvoříme tak, že vykrojíme kolečka, položíme je lehce přes sebe, stočíme a upevníme párátkem.

Pošli recept! - Speciál - Pečeme s nápadem (3.4.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Dětská polévka se zvířátky

Dětská polévka se zvířátky

Krémová dobrota, kterou mají rády děti. Pavlína Heczková, Třinec
Všehochuť /01.06.13
Dort Harry Potter

Dort Harry Potter

Podle receptu

Františky Gastové z Náchoda

Všehochuť /07.08.18
Halloweenská ruka z mletého masa

Halloweenská ruka z mletého masa

Kečupem namaluj krev.

Irena Bílková, Chomutov

Všehochuť /10.10.18
Malovaný porcelán

Malovaný porcelán

Proměnit docela obyčejný bílý porcelán v pestrobarevný skvost není nic složitého. ...
Všehochuť /07.07.09
Dort kuřátko

Dort kuřátko

Petra Ferštlová, Rakovník

Všehochuť /07.03.18
Medvídci z bábovkového těsta

Medvídci z bábovkového těsta

Lenka Zimková, Francova Lhota

Všehochuť /27.06.18
 

Nejnovější

Domácí bagel se žervé

Domácí bagel se žervé

Čerstvé jsou nejlepší Podle receptu Heleny ...
Za pár korun /24.02.19
Salát z červené pšenice

Salát z červené pšenice

Barbora Kalousková, Zlín

Zdravě a chutně /22.02.19
Kedlubnová polévka

Kedlubnová polévka

Tereza Hošková, Klášterec nad Ohří

Zdravě a chutně /22.02.19
Rolovaná kachna s knedlíky

Rolovaná kachna s knedlíky

Podle receptu

Vilmy Rašínové z Chomutova

Všehochuť /22.02.19
Vločková kaše s uzeným tofu

Vločková kaše s uzeným tofu

Plná bílkovin

Podle receptu Michaely Volné z Pardubic

Zdravě a chutně /21.02.19
Krůtí paella s krevetami

Krůtí paella s krevetami

Na talíři je hezky barevná

Podle receptu Stáni Zůzové ze Soběslavi

Všehochuť /21.02.19
Plněné slaninové rolky

Plněné slaninové rolky

Skvělé studené i teplé

Podle receptu Sáry Divíškové z Loun

Všehochuť /21.02.19
Muffiny se zeleninou

Muffiny se zeleninou

Chutná zdravá večeře

Podle receptu Ivety Duškové z Tábora

Za pár korun /20.02.19
Ředkvičkové placičky

Ředkvičkové placičky

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Zdravě a chutně /20.02.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Česká kuchyně

Stane se vám někdy, že se zastavíte a jen tak si zavzpomínáte na dětství? Co se vám vybaví? Mně jednoznačně chuť nudlové polévky od mé babičky z Milevska a vůně moravských vrabců, které mi připravovala maminka. Připomeňte si s námi své oblíbené recepty z mladých let a užijte si opět krásné a bezstarostné chvíle s příborem v ruce.

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama