Reklama
Slaný dort
Fotogalerie:

Slaný dort

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Nejen pro milovníky uzenin

Podle receptu Jiřiny Schneiderové z Vlašimi

Ingredience

  • 300 g hladké mouky
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžička cukru
  • 20 g droždí
  • 180 ml teplé vody
  • 20 ml oleje
  • 1 vejce
  • 1 pomazánkové máslo
  • 1 tvaroh
  • dle chuti sůl
  • 2 lžíce strouhaného křenu
  • 150 g šunky
  • 50 g uheráku
  • 100 g plátkového sýra

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Mouku promícháme se solí, uprostřed uděláme důlek, do kterého dáme lžičku cukru, rozdrobíme droždí a zalijeme teplou vodou. Když vzejde kvásek (asi za 10 minut), přidáme olej, vejce a vypracujeme řidší těsto. Mísu přikryjeme utěrkou a necháme 1 hodinu kynout na teplém místě.

  2. krok2

    Pak těsto přelijeme do dortové formy, kterou jsme vytřeli olejem nebo vystlali pečicím papírem. Pečeme 25 minut při 190 °C. Necháme vychladnout.

  3. Mezitím připravíme náplň z pomazánkového másla, tvarohu, soli a křenu. Příchuť pomazánky můžeme obměňovat (česnek, pažitka...). Vychladlý korpus rozřízneme podélně na 3 pláty, pokud vršek příliš vyběhl, seřízneme ho dorovna. Každý plát namažeme pomazánkovou náplní, poklademe šunkou a vrstvíme na sebe.

  4. Povrch dortu také potřeme pomazánkou a ozdobíme šunkou a sýrem. Růžičky ze salámu vytvoříme tak, že vykrojíme kolečka, položíme je lehce přes sebe, stočíme a upevníme párátkem.

Pošli recept! - Speciál - Pečeme s nápadem (3.4.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Dort Panda

Dort Panda

Tento dezert s tvarohovým krémem a ovocem není moc sladký, a proto je vhodný i pro ...
Všehochuť /13.08.17
Velikonoční perníková dekorace

Velikonoční perníková dekorace

Sladké a voňavé perníčky nejen že zpříjemní domácí velikonoční atmosféru, ale ...

Všehochuť /19.03.13
Dort s figurkami včelích medvídků

Dort s figurkami včelích medvídků

Pro děti se peče dobře, stačí si jen vybrat pohádkovou postavičku, která je ...

Všehochuť /12.07.17
Dort pro švadlenku

Dort pro švadlenku

Recept na korpus jsem zdědila po mamince, je jednoduchý, levný, krásně nadýchaný a ...

Všehochuť /13.08.17
Ručně zdobený talíř

Ručně zdobený talíř

Pokud mám čas, ráda se bavím vytvářením různých doplňků do bytu.
Alena Hrubá, ...
Všehochuť /30.03.10
Svícínek z jeřabin

Svícínek z jeřabin

Oranžové korálky jeřábu krásně barevně oživí stůl. Přines si z procházky ...
Všehochuť /04.02.10
 

Nejnovější

Švestkový koláč inspirován Hrdinou kuchyně

Švestkový koláč inspirován Hrdinou kuchyně

"V pořadu Hrdina kuchyně je pro mě spousta inspirativních receptů. Například mi ...
Sladký život /15.11.18
Piškotový koláč

Piškotový koláč

Soňa Julková, Dvůr Králové
Sladký život /14.11.18
Jablkové kobližky

Jablkové kobližky

Alena Rašková, Litvínov

Škola vaření /13.11.18
Dýňové lívanečky

Dýňové lívanečky

Zdravé a také chutné.

Podle receptu Petra Šípka z Prahy

Zdravě a chutně /12.11.18
Pečená jablka s nádivkou

Pečená jablka s nádivkou

Pavla Tichá, Kladno
Všehochuť /12.11.18
Kanec se šípkovou omáčkou

Kanec se šípkovou omáčkou

Podle receptu

Simony Brhelcové z Prahy

Škola vaření /11.11.18
Růžový salát s hrozny

Růžový salát s hrozny

Jolana Spěváčková, Rakovník

Zdravě a chutně /11.11.18
Steaky na červeném zelí

Steaky na červeném zelí

Jana Remková, Orlová
Všehochuť /11.11.18
Cheesecake s dýní a limetovými šnečky

Cheesecake s dýní a limetovými šnečky

Láká krásou i barvou.

Michaela Straková, Jeseník

Sladký život /11.11.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama