Reklama
Slaný dort
Fotogalerie:

Slaný dort

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Nejen pro milovníky uzenin

Podle receptu Jiřiny Schneiderové z Vlašimi

Ingredience

  • 300 g hladké mouky
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžička cukru
  • 20 g droždí
  • 180 ml teplé vody
  • 20 ml oleje
  • 1 vejce
  • 1 pomazánkové máslo
  • 1 tvaroh
  • dle chuti sůl
  • 2 lžíce strouhaného křenu
  • 150 g šunky
  • 50 g uheráku
  • 100 g plátkového sýra

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Mouku promícháme se solí, uprostřed uděláme důlek, do kterého dáme lžičku cukru, rozdrobíme droždí a zalijeme teplou vodou. Když vzejde kvásek (asi za 10 minut), přidáme olej, vejce a vypracujeme řidší těsto. Mísu přikryjeme utěrkou a necháme 1 hodinu kynout na teplém místě.

  2. krok2

    Pak těsto přelijeme do dortové formy, kterou jsme vytřeli olejem nebo vystlali pečicím papírem. Pečeme 25 minut při 190 °C. Necháme vychladnout.

  3. Mezitím připravíme náplň z pomazánkového másla, tvarohu, soli a křenu. Příchuť pomazánky můžeme obměňovat (česnek, pažitka...). Vychladlý korpus rozřízneme podélně na 3 pláty, pokud vršek příliš vyběhl, seřízneme ho dorovna. Každý plát namažeme pomazánkovou náplní, poklademe šunkou a vrstvíme na sebe.

  4. Povrch dortu také potřeme pomazánkou a ozdobíme šunkou a sýrem. Růžičky ze salámu vytvoříme tak, že vykrojíme kolečka, položíme je lehce přes sebe, stočíme a upevníme párátkem.

Pošli recept! - Speciál - Pečeme s nápadem (3.4.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Beruška

Beruška

Upeč si veselý dortík podle mého receptu. Katka Vojtěchová, Hořice
Všehochuť /16.03.17
Květinový dortík

Květinový dortík

Cukrové ozdoby se dají skladovat i delší dobu. Stačí je jen uchovat v suchu, chladu ...

Všehochuť /26.05.17
Kuličky plněné párkem

Kuličky plněné párkem

Tyto masové kuličky jsou vhodné jako lehká teplá nebo i studená večeře.
Zdeňka ...
Všehochuť /12.07.12
Slepička na ubrousky

Slepička na ubrousky

Na ozdobu velikonočního stolu se dá koupit řada různých dekorací a malovaných ...
Všehochuť /14.09.10
Dort Panda

Dort Panda

Tento dezert s tvarohovým krémem a ovocem není moc sladký, a proto je vhodný i pro ...

Všehochuť /13.08.17
Dort divočák

Dort divočák

Aneta Tlačbabová, Jihlava

Všehochuť /02.10.19
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu