Reklama
Sladký pivní džbánek
Fotogalerie:

Sladký pivní džbánek

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Byl to dárek, a jak pak po něm chutnalo pivo!

Dagmar Blahová, Tišnov

Ingredience

  • 12 vajec
  • 220 g cukru moučky
  • 220 g polohrubé mouky
  • 1 kypřicí prášek
  • šťáva ze 2 citronů
  • 250 ml mléka
  • 50 g hrubé mouky
  • 500 g másla
  • 300 g cukru moučky
  • 3 lžíce rumu
  • 300 g cukru moučky
  • 80 g sušeného mléka
  • 150 g másla
  • 10 ml mandlové tresti
  • 1 šlehačka

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

220 Kč

Postup přípravy

  1. Nejdříve si upečeme piškotové pláty. V míse šleháme žloutky s cukrem do pěny. Postupně po částech zašleháváme mouku smíchanou s kypřicím práškem do pečiva a citronovou šťávu. Do ušlehaného těsta zlehka ručně vmícháme dotuha ušlehaný sníh z bílků. Těsto rozdělíme na dva plechy (cca 30 x 38 cm) a upečeme v předehřáté troubě.

  2. Připravíme si krém. Z mléka a hrubé mouky uvaříme hustou kaši a necháme ji vychladnout. Změklé máslo ušleháme s cukrem do pěny a po částech přidáváme vychlazenou kaši. Nakonec vmícháme rum.

  3. Z upečených piškotových plátů vykrojíme 6 koleček, každé o průměru zhruba 17 cm. Můžeme vykrojit kolečka o menším průměru, potom bude škopek užší a vyšší. Jednotlivé kruhy spojujeme krémem a skládáme na sebe. Stěny škopku také potřeme krémem. Zbytky piškotového těsta rozdrobíme, pokapeme rumem a přidáme tolik krému, abychom vypracovali těsto, které navrstvíme na vršek. Zatížíme a necháme v lednici ztuhnout. 

  4. Z moučkového cukru, sušeného mléka, másla a mandlové tresti vypracujeme těsto. Nemusíme se výroby marcipánu bát, jen je potřeba dodržet uvedené množství všech ingrediencí. Marcipán můžeme jemně přibarvit potravinářskou barvou. Použila jsem žlutou. Zhotovený marcipán dáme do ledničky na chvíli ztuhnout. Pak nejdříve z části marcipánu vyrobíme rukojeť a opět ji necháme v lednici ztuhnout. Rukojeť by měla být spíše tenká, protože marcipán je těžký a nedržela by na škopku. Z marcipánu vyválíme obdélník asi 2–3 mm silný. Těsto vyvalujeme na silikonovém válu nebo pečicím papíru, abychom těsto lehce oddělili, kdyby se přilepilo. Pokud se těsto lepí, podsypáváme je cukrem nebo sušeným mlékem.

  5. Marcipánem omotáme škopek a spojovací šev zahladíme. Pomocí krému přilepíme rukojeť. Abychom zajistili, že rukojeť neupadne, můžeme její konce udělat o něco delší, nožem udělat dva otvory do škopku a zasunout ji do otvorů. Místa, kde je rukojeť zasunuta, ozdobíme krémem. Také horní okraj škopku nazdobíme krémem. Pivní pěnu uděláme ze šlehačky.

Pošli recept! - Speciál - Hravé pečení a vaření (11.10.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pytlík plný peněz

Pytlík plný peněz

Takováto hotovost se vždycky hodí! Alena Marholdová, Ústí nad Orlicí
Všehochuť /12.11.16
Jedlé muchomůrky

Jedlé muchomůrky

Pavlína Kadlecová, Sepekov

Všehochuť /26.06.18
Dětská polévka se zvířátky

Dětská polévka se zvířátky

Krémová dobrota, kterou mají rády děti.
Pavlína Heczková, Třinec
Všehochuť /01.06.13
Mikulášové

Mikulášové

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /19.11.17
Hrozný jablečný bubák

Hrozný jablečný bubák

Věra Sádková, Kroměříž
Všehochuť /29.10.18
Ručně zdobený talíř

Ručně zdobený talíř

Pokud mám čas, ráda se bavím vytvářením různých doplňků do bytu.
Alena Hrubá, ...
Všehochuť /30.03.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu