Reklama
Sladký pejsek
Fotogalerie:

Sladký pejsek

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Malé slečny často sní o malém psím příteli. Ten z našeho dortu je skoro jako živý.

Andrea Hanušová, Velký Šenov

Ingredience

  • Těsto (na 1 plát):
  • 4 vejce
  • 200 g cukru moučky
  • 10 lžic oleje
  • 10 lžic vlažné vody
  • 200 g polohrubé mouky
  • 1/2 kypřicího prášku
  • Krém:
  • 250 ml mléka
  • 1 vanilkový pudink
  • 500 g másla
  • 4 lžíce cukru moučky
  • trocha rumu
  • 1 sklenice marmelády
  • asi 1 kg marcipánu nebo potahovací hmoty na potažení podušky a na pejska
  • podle potřeby potravinářské barvy

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

300 Kč

Postup přípravy

  1. Žloutky vyšleháme s cukrem, přidáme olej, vodu a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto najijeme na plech a pečeme při 180 °C. Upečeme ze dvou dávek dva pláty, které necháme úplně vychladnout. Potom vyřízneme dva stejné tvary na podušku a slepíme je marmeládou.

  2. Krém uděláme tak, že z 250 ml mléka a vanilkového pudinku uvaříme hustý krém a necháme
    vychladnout. Změklé máslo, cukr a rum vyšleháme do pěny a pak postupně přidáme pudink. Celou podušku potřeme slabou vrstvou krému a potáhneme ji marcipánem.

  3. Ze zbytků korpusu, krému, rumu a marmelády (vše podle vlastní chuti) uděláme punčovou hmotu. Z ní vytvarujeme pejska a také ho potáhneme marcipánem. Dlouhou srst uděláme pomocí lisu na česnek.

Pošli recept! 5/2016 (13.4.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Květinový dortík

Květinový dortík

Cukrové ozdoby se dají skladovat i delší dobu. Stačí je jen uchovat v suchu, chladu ...
Všehochuť /26.05.17
Útěk z vězení

Útěk z vězení

Dort by měl být nejen chutný, ale také hezky zpracovaný. A když je vtipný, je to ...

Všehochuť /20.04.17
Sladký pivní džbánek

Sladký pivní džbánek

Byl to dárek, a jak pak po něm chutnalo pivo!

Dagmar Blahová, Tišnov

Všehochuť /14.02.17
Barevná louka s potůčkem

Barevná louka s potůčkem

Tenhle dort jsem upekla synovi k narozeninám. Zcela jistě potěší i jiné děti.

...
Všehochuť /27.03.17
Dort Panda

Dort Panda

Tento dezert s tvarohovým krémem a ovocem není moc sladký, a proto je vhodný i pro ...

Všehochuť /13.08.17
Halloweenská ruka z mletého masa

Halloweenská ruka z mletého masa

Kečupem namaluj krev.

Irena Bílková, Chomutov

Všehochuť /10.10.18
 

Nejnovější

Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...
Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama