Reklama
Sladký pejsek
Fotogalerie:

Sladký pejsek

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Malé slečny často sní o malém psím příteli. Ten z našeho dortu je skoro jako živý.

Andrea Hanušová, Velký Šenov

Ingredience

  • Těsto (na 1 plát):
  • 4 vejce
  • 200 g cukru moučky
  • 10 lžic oleje
  • 10 lžic vlažné vody
  • 200 g polohrubé mouky
  • 1/2 kypřicího prášku
  • Krém:
  • 250 ml mléka
  • 1 vanilkový pudink
  • 500 g másla
  • 4 lžíce cukru moučky
  • trocha rumu
  • 1 sklenice marmelády
  • asi 1 kg marcipánu nebo potahovací hmoty na potažení podušky a na pejska
  • podle potřeby potravinářské barvy

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

300 Kč

Postup přípravy

  1. Žloutky vyšleháme s cukrem, přidáme olej, vodu a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto najijeme na plech a pečeme při 180 °C. Upečeme ze dvou dávek dva pláty, které necháme úplně vychladnout. Potom vyřízneme dva stejné tvary na podušku a slepíme je marmeládou.

  2. Krém uděláme tak, že z 250 ml mléka a vanilkového pudinku uvaříme hustý krém a necháme
    vychladnout. Změklé máslo, cukr a rum vyšleháme do pěny a pak postupně přidáme pudink. Celou podušku potřeme slabou vrstvou krému a potáhneme ji marcipánem.

  3. Ze zbytků korpusu, krému, rumu a marmelády (vše podle vlastní chuti) uděláme punčovou hmotu. Z ní vytvarujeme pejska a také ho potáhneme marcipánem. Dlouhou srst uděláme pomocí lisu na česnek.

Pošli recept! 5/2016 (13.4.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Plněné ovocné kytičky

Plněné ovocné kytičky

Jarní pohlazení Podle receptu Lucie Šulcové z Roztok u Prahy
Všehochuť /05.04.18
Slaný dort

Slaný dort

Nejen pro milovníky uzenin

Podle receptu Jiřiny Schneiderové z Vlašimi

Všehochuť /18.08.18
Valentýnská gelová svíčka

Valentýnská gelová svíčka

Oslava ve dvou při svíčce je vždycky příjemná. Tentokrát jsem zkusila vyrobit gelovou ...
Všehochuť /23.03.10
Karbanátky se zeleninou

Karbanátky se zeleninou

Určitě je vyzkoušej, nebudeš litovat.
Gabriela Krpcová, Chlebovice
Všehochuť /19.07.12
Ledová mísa

Ledová mísa

Překvap své hosty neobvykle servírovaným pohoštěním.
Gabriela Firstová, Praha

...
Všehochuť /06.03.10
Tvarohoví ježečci

Tvarohoví ježečci

Týna Vlčková, Choryně

Všehochuť /28.09.19
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu