Reklama
Ručně zdobený talíř

Ručně zdobený talíř

Pokud mám čas, ráda se bavím vytvářením různých doplňků do bytu.
Alena Hrubá, Praha

Potřebuješ:
  • porcelánový bílý talíř
  • barvu na porcelán
  • štětec
  • fix
  • pravítko
  • malířskou pásku
1. Na talíři si pravítkem změříme šířku proužků a odstupů mezi nimi a vyznačíme si je fixem (viz obr. 1).
2 Podle značek si na talíř nalepíme kousky malířské pásky, abychom měli u proužků rovné strany (viz obr. 2).
 
 
 
3. Po nalepení pásky opatrně vybarvujeme nezalepená místa (viz obr. 3).
4. První vrstvu barvy necháme přibližně hodinu schnout a potom vybarvíme proužky ještě jednou vrstvou.
 
 
 5. Po nanesení druhé vrstvy necháme schnout 24 hodin, sejmeme pásku, vypalujeme talíř v troubě po dobu 35 minut při 130 °C. Vypálený talíř lze mýt v myčce.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Dort pro švadlenku

Dort pro švadlenku

Recept na korpus jsem zdědila po mamince, je jednoduchý, levný, krásně nadýchaný a ...
Všehochuť /13.08.17
Sovička s oříšky a ovocem

Sovička s oříšky a ovocem

Klára Doudová, Opočno

Všehochuť /20.09.19
Medvídci z bábovkového těsta

Medvídci z bábovkového těsta

Lenka Zimková, Francova Lhota

Všehochuť /27.06.18
Minestrone s parmezánem

Minestrone s parmezánem

Zeleninu v polévce obměňuj podle sezony, dle chuti můžeš přidat i těstoviny.
...
Všehochuť /09.07.12
Malovaný porcelán

Malovaný porcelán

Proměnit docela obyčejný bílý porcelán v pestrobarevný skvost není nic složitého. ...
Všehochuť /07.07.09
Halloweenská ruka z mletého masa

Halloweenská ruka z mletého masa

Kečupem namaluj krev.

Irena Bílková, Chomutov

Všehochuť /10.10.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu