Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ravioly
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3/5 Počet hodnocení: 8
Do 20 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5813 kcal
Bílkoviny 221 g
Sacharidy 413 g
Tuky 337 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Plněné těstoviny ravioly patří k základním položkám italské kuchyně. Vypadají pracně, ale zvládnete je snadno – to platí i o těstu. U náplně pak klidně zapojte vlastní fantazii!

Suroviny

Na těsto
mouka pšeničná hrubá 500 g
nejlépe italské „semola di grano duro“
vejce 3 ks
voda 150 ml
sůl ½ ČL
Na náplň
cibule 100 g
losos 550 g
nakrájený
bazalka hrst
čerstvá, nasekaná
sůl
pepř bílý
mletý
Na omáčku
olivový olej 100 ml
nakrájené
česnek 3 stroužky
nakrájené
pokrájených
vývar kuřecí 150 ml
prohnětené s 30 g hladké mouky
bazalka
čerstvá
sůl
K podávání
bazalka
4-6 snítek
sušená rajčata hrst

Postup

1

Začněte těstem: mouku se solí vsypte do mísy a utvořte důlek, abyste měli kam vyklopit vejce. Jedno si nechte stranou na pozdější potírání těsta, zbylá dvě vyklepněte do důlku; předtím se ale raději přesvědčte přivoněním, že jsou vajíčka čerstvá.

2

K mouce přilijte ještě vodu a začněte zpracovávat těsto. Dejte jako profesionální kuchaři přednost vlastním rukám. Těsto tak prohnětete stejnoměrněji a daleko líp poznáte, jestli není třeba přidat trochu mouky, nebo naopak tekutiny. Pružné těsto vytvarujte do koule a nechte odpočinout.

3

Pusťte se do přípravy náplně: zpěňte máslo, vsypte pokrájenou cibuli a smažte několik minut, až se začne lehce barvit. Vlijte víno a nechte odpařit tekutinu. Přidejte kousky lososa, sůl a pepř a stejnoměrně osmahněte. Zalijte smetanou; promíchávejte a vařte, aby směs zhoustla. Vmíchejte bazalku.

4

Těsto rozdělte na dvě části. Pracovní plochu lehce poprašte moukou a těsto tence rozválejte, abyste získali dvě přibližně stejně velké placky. Válejte od středu těsta k okrajům a nebojte se přitlačit – když ukážete těstu sílu, bude vás poslouchat!

5

Na jeden plát těsta klaďte lžicí hromádky náplně (měla by být povařená hodně dohusta, pak se nebude roztékat). Prostor mezi jednotlivými kopečky důkladně potřete zbývajícím rozšlehaným vejcem; stane se ‚lepidlem, které udrží balíčky během vaření pohromadě.

6

Do velkého hrnce dejte vařit vodu; mírně ji osolte. Druhý plát těsta přehoďte přes hromádky náplně a s citem přitiskněte na rovné plochy. Pomocí rádýlka nebo příborového nože teď vykrajujte čtverečky s náplní – ravioly. Odkrojky těsta můžete znovu zpracovat a naplnit.

7

Ravioly vhazujte do vroucí vody; když vyplavou, jsou hotové. Teď už jen omáčka: na oleji osmahněte cibuli a česnek, podlijte vínem a nechte odpařit. Vsypte žampiony, osmahněte, podlijte vývarem, čtvrt hodiny povařte a zahustěte máslem. Podávejte s raviolami, bazalkou a sušenými rajčaty.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/3

Komentáře

17.06.2009 17:32
Netušíte někdo, jaká jiná náplň by se dala udělat?
03.10.2007 08:09
Recept se nachází v č. 3/07, str. 66

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč