Reklama
Ravioli plněné bylinkovým pestem
Fotogalerie:

Ravioli plněné bylinkovým pestem

Kristýna Horčicová

Praha
Jsou poněkud pracnější, dělám je o víkendu, kdy mám na vaření víc času. Na druhé straně jsou tak dobré, že mi nikdy není líto těch několika minut navíc strávených u sporáku.
Kristýna Horčicová, Praha

Ingredience

  • 400 g mouka pšeničná
  • 1/2 lžičky sůl
  • 4 ks vejce
  • 1 lžíce olej olivový
  • 2 lžičky pesto bazalkové
  • 4 kousky sýr tavený
  • 100 g sýr eidam strouhaný
  • 1 svazek bazalka čerstvá
  • 1 lžíce máslo pomazánkové
  • 1 lžička kapary
  • 10 ks rajčata cherry
  • 100 g sýr tvrdý strouhaný
  • olej olivový na pečení

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Vejce v misce rozšleháme a osolíme, nalijeme na mouku a pomalu začneme zpracovávat. Přilijeme olej a potom elektrickým šlehačem nebo robotem vypracujeme vláčné lesklé těsto.
  2. krok2 Na závěr těsto ještě prohněteme rukama. Zabalíme je do fólie a dáme na 30 minut odpočinout do lednice.
  3. krok3 Hotové těsto rozválíme na pomoučeném vále na tenký plát, který rozkrájíme na čtverečky o straně 8 cm.
  4. Všechny ingredience na náplň smícháme dohromady. Přidáme velmi jemně nasekané bylinky. Vznikne hustý krém.
  5. Čajovou lžičkou nanášíme náplň na střed. Těsto spojíme do požadovaného tvaru. Necháme 10 minut odpočinout.
  6. Těstoviny vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme do změknutí.
  7. Uvařené těstoviny lehce opečeme na pánvi s pár kapkami oleje, pokrájenými cherry rajčátky a kapary. Hotové posypeme sýrem.

Pošli recept! - Speciál - Těstoviny a rýže (26.5.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Ručně zdobený talíř

Ručně zdobený talíř

Pokud mám čas, ráda se bavím vytvářením různých doplňků do bytu. Alena Hrubá, ...
Všehochuť /30.03.10
Popcorn cupcakes

Popcorn cupcakes

Inspirace z Ameriky

Podle receptu Mahuleny Holasové z České Třebové

Všehochuť /14.08.18
Strašidelný dort

Strašidelný dort

Nadchne všechny odvážné kluky i holčičky a nejlepší na něm je, že může být ...

Všehochuť /12.11.16
Becherovka

Becherovka

Sladká lahvinka udělá radost každému oslavenci. A můžeš přidat i opravdovou...

Jitka ...

Všehochuť /26.04.13
Svícínek z jeřabin

Svícínek z jeřabin

Oranžové korálky jeřábu krásně barevně oživí stůl. Přines si z procházky ...
Všehochuť /04.02.10
Čarodějnický kotlík

Čarodějnický kotlík

Jana Coufalková, Praha

Všehochuť /22.10.18
 

Nejnovější

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Přestože na Vánoce si chce každý dopřát dobré jídlo, kila cukru a tuku nejsou zrovna ...
Všehochuť /12.12.19
Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým

Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...

Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama