Reklama
Ravioli plněné bylinkovým pestem
Fotogalerie:

Ravioli plněné bylinkovým pestem

Kristýna Horčicová

Praha
Jsou poněkud pracnější, dělám je o víkendu, kdy mám na vaření víc času. Na druhé straně jsou tak dobré, že mi nikdy není líto těch několika minut navíc strávených u sporáku.
Kristýna Horčicová, Praha

Ingredience

  • 400 g mouka pšeničná
  • 1/2 lžičky sůl
  • 4 ks vejce
  • 1 lžíce olej olivový
  • 2 lžičky pesto bazalkové
  • 4 kousky sýr tavený
  • 100 g sýr eidam strouhaný
  • 1 svazek bazalka čerstvá
  • 1 lžíce máslo pomazánkové
  • 1 lžička kapary
  • 10 ks rajčata cherry
  • 100 g sýr tvrdý strouhaný
  • olej olivový na pečení

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Vejce v misce rozšleháme a osolíme, nalijeme na mouku a pomalu začneme zpracovávat. Přilijeme olej a potom elektrickým šlehačem nebo robotem vypracujeme vláčné lesklé těsto.
  2. krok2 Na závěr těsto ještě prohněteme rukama. Zabalíme je do fólie a dáme na 30 minut odpočinout do lednice.
  3. krok3 Hotové těsto rozválíme na pomoučeném vále na tenký plát, který rozkrájíme na čtverečky o straně 8 cm.
  4. Všechny ingredience na náplň smícháme dohromady. Přidáme velmi jemně nasekané bylinky. Vznikne hustý krém.
  5. Čajovou lžičkou nanášíme náplň na střed. Těsto spojíme do požadovaného tvaru. Necháme 10 minut odpočinout.
  6. Těstoviny vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme do změknutí.
  7. Uvařené těstoviny lehce opečeme na pánvi s pár kapkami oleje, pokrájenými cherry rajčátky a kapary. Hotové posypeme sýrem.

Pošli recept! - Speciál - Těstoviny a rýže (26.5.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Plněné ovocné kytičky

Plněné ovocné kytičky

Jarní pohlazení Podle receptu Lucie Šulcové z Roztok u Prahy
Všehochuť /05.04.18
Škvarkové pagáče

Škvarkové pagáče

Jsou výborné k polévce‚ k vínu nebo jenom tak.
Rudolf Azari, Choceň
Všehochuť /09.07.12
Nákladní auto

Nákladní auto

Kterému velkému klukovi by se nelíbilo?

Zbyněk Boehm, Chválenice

Všehochuť /16.02.17
Tvarohoví ježečci

Tvarohoví ježečci

Týna Vlčková, Choryně

Všehochuť /28.09.19
Pletený velikonoční košíček

Pletený velikonoční košíček

Udělá radost chutí i krásou

Robert Nerad

Všehochuť /22.03.20
Ručně zdobený talíř

Ručně zdobený talíř

Pokud mám čas, ráda se bavím vytvářením různých doplňků do bytu.
Alena Hrubá, ...
Všehochuť /30.03.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Konečně je to tady. Jaro se hlásí o pozornost a jak lépe ho mezi námi přivítat než pořádnou hostinou? Pozvi svou rodinu i známé k bohatě prostřenému stolu a vychutnej si atmosféru Velikonoc ve veselé náladě. Provoň si domov známou vůní mazance nebo pečínky a vykouzli úsměv něčím dobrým na zub všem blízkým i náhodným návštěvám.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama