Reklama
Ptáčci

Ptáčci

Ozdob si jídelní stůl pěknou jarní dekorací.
Kristýna Zavaďáková, Praha

Potřebuješ:
  • bílý papír n nůžky
  • pravítko s ryskou
  • kružítko n propisku
  • 2 druhy látky n šicí stroj
  • jehlu n nit n vatu

1. Zobáček vytvoříme tak, že z látky vystřihneme čtverec (4 x 4 cm), který 2x přehneme na půl a prošijeme. (obr. 1)
 
2. Pomocí pravítka, propisky a kružítka narýsujeme na papír trojúhelník ABC o rozměrech AB=14,3 cm, BC=12 cm, CA=10,5 cm. Ke stranám AB a CA vedeme kolmice vzdálené 4 cm od bodu A tak, aby se vzájemně protly. Průsečík spojíme s bodem A. Ke stranám AB a BC uděláme další dvě kolmice vzdálené 2,5 cm od bodu B, jejich průsečík spojíme s bodem B. Pak vyznačíme 2 body na BC a CA 1 cm od bodu C a také je spojíme (obr. 2).
Modrý trojúhelník vystřihneme.
 
3. Látku na tělíčko přehneme (lícem k sobě), šablonu na ni obkreslíme a vystřihneme asi 0,7 cm od okraje šablony.
 
4. Připravený zobák zastrčíme hezčí polovinou mezi vrstvy látky (na CA, 1,5 cm od C) tak, aby byl šev na zobáčku rovnoběžný s okrajem látky, a přišpendlíme. Obě vrstvy látky sešijeme podle tvaru šablony, ale necháme si asi 3 cm velký otvor, nejlépe uprostřed strany BC.
 
5. Nejprve podle červených čar přehneme a pak podle přerušovaných prošijeme – spodní látku zrcadlově, (obr. 3).
 
6. Vzniklého ptáčka otočíme na lícovou stranu, naplníme vatou a otvor na zádech opatrně zašijeme jehlou a nití.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Malovaný porcelán

Malovaný porcelán

Proměnit docela obyčejný bílý porcelán v pestrobarevný skvost není nic složitého. ...
Všehochuť /07.07.09
Tlačenkový dort

Tlačenkový dort

K dietním pochoutkám rozhodně nepatří, ale jako výjimečný dárek k narozeninám je...

Všehochuť /02.11.17
Jahodový dortík

Jahodový dortík

Na ochucení krému můžeme použít i jahodovou marmeládu, pak nepřidáváme tolik ...

Všehochuť /12.07.17
Mašličky s mletým masem

Mašličky s mletým masem

Před zapékáním je můžeš posypat dvěma druhy sýra.
Jitka Janovská, Lukavec
Všehochuť /13.07.12
Kniha pohádek

Kniha pohádek

Pro šťastné konce

Podle receptu Daniely Vrané z Mimoně

Všehochuť /27.05.18
Dort s figurkami včelích medvídků

Dort s figurkami včelích medvídků

Pro děti se peče dobře, stačí si jen vybrat pohádkovou postavičku, která je ...

Všehochuť /12.07.17
 

Nejnovější

Švestkový koláč inspirován Hrdinou kuchyně

Švestkový koláč inspirován Hrdinou kuchyně

"V pořadu Hrdina kuchyně je pro mě spousta inspirativních receptů. Například mi ...
Sladký život /15.11.18
Piškotový koláč

Piškotový koláč

Soňa Julková, Dvůr Králové
Sladký život /14.11.18
Jablkové kobližky

Jablkové kobližky

Alena Rašková, Litvínov

Škola vaření /13.11.18
Dýňové lívanečky

Dýňové lívanečky

Zdravé a také chutné.

Podle receptu Petra Šípka z Prahy

Zdravě a chutně /12.11.18
Pečená jablka s nádivkou

Pečená jablka s nádivkou

Pavla Tichá, Kladno
Všehochuť /12.11.18
Kanec se šípkovou omáčkou

Kanec se šípkovou omáčkou

Podle receptu

Simony Brhelcové z Prahy

Škola vaření /11.11.18
Růžový salát s hrozny

Růžový salát s hrozny

Jolana Spěváčková, Rakovník

Zdravě a chutně /11.11.18
Steaky na červeném zelí

Steaky na červeném zelí

Jana Remková, Orlová
Všehochuť /11.11.18
Cheesecake s dýní a limetovými šnečky

Cheesecake s dýní a limetovými šnečky

Láká krásou i barvou.

Michaela Straková, Jeseník

Sladký život /11.11.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama