Reklama
Ptáčci

Ptáčci

Ozdob si jídelní stůl pěknou jarní dekorací.
Kristýna Zavaďáková, Praha

Potřebuješ:
  • bílý papír n nůžky
  • pravítko s ryskou
  • kružítko n propisku
  • 2 druhy látky n šicí stroj
  • jehlu n nit n vatu

1. Zobáček vytvoříme tak, že z látky vystřihneme čtverec (4 x 4 cm), který 2x přehneme na půl a prošijeme. (obr. 1)
 
2. Pomocí pravítka, propisky a kružítka narýsujeme na papír trojúhelník ABC o rozměrech AB=14,3 cm, BC=12 cm, CA=10,5 cm. Ke stranám AB a CA vedeme kolmice vzdálené 4 cm od bodu A tak, aby se vzájemně protly. Průsečík spojíme s bodem A. Ke stranám AB a BC uděláme další dvě kolmice vzdálené 2,5 cm od bodu B, jejich průsečík spojíme s bodem B. Pak vyznačíme 2 body na BC a CA 1 cm od bodu C a také je spojíme (obr. 2).
Modrý trojúhelník vystřihneme.
 
3. Látku na tělíčko přehneme (lícem k sobě), šablonu na ni obkreslíme a vystřihneme asi 0,7 cm od okraje šablony.
 
4. Připravený zobák zastrčíme hezčí polovinou mezi vrstvy látky (na CA, 1,5 cm od C) tak, aby byl šev na zobáčku rovnoběžný s okrajem látky, a přišpendlíme. Obě vrstvy látky sešijeme podle tvaru šablony, ale necháme si asi 3 cm velký otvor, nejlépe uprostřed strany BC.
 
5. Nejprve podle červených čar přehneme a pak podle přerušovaných prošijeme – spodní látku zrcadlově, (obr. 3).
 
6. Vzniklého ptáčka otočíme na lícovou stranu, naplníme vatou a otvor na zádech opatrně zašijeme jehlou a nití.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Sopka s dinosaury

Sopka s dinosaury

Na modelování dinosaurů doporučuji půjčit si od někoho hračku a postupovat podle ...
Všehochuť /30.12.16
Ručně zdobený talíř

Ručně zdobený talíř

Pokud mám čas, ráda se bavím vytvářením různých doplňků do bytu.
Alena Hrubá, ...
Všehochuť /30.03.10
Mramorová čokoláda s Pedro Kyseláky

Mramorová čokoláda s Pedro Kyseláky

Zajímavý dezert pro milovníky čokolády.

Veronika Vágnerová, Praha

Všehochuť /20.10.17
Tučňák jako živý

Tučňák jako živý

Povedl se, až nám bylo líto ho sníst.

Jitka Houzarová, Písek

Všehochuť /29.12.16
Plněné ovocné kytičky

Plněné ovocné kytičky

Jarní pohlazení

Podle receptu Lucie Šulcové z Roztok u Prahy

Všehochuť /05.04.18
Topinky „Cošpajzdal“

Topinky „Cošpajzdal“

Jak už název napovídá, vznikly díky improvizaci.
Otto Plášek, Brno
Všehochuť /10.07.12
 

Nejnovější

Borůvkový koktejl

Borůvkový koktejl

Pavla Svobodová, Opava
Vaříme express /03.07.18
Sendviče s opečenou šunkou

Sendviče s opečenou šunkou

Na piknik nebo svačinku

Podle receptu Marie Krejčové z Brna

Vaříme express /03.07.18
Hovězí roláda s noky

Hovězí roláda s noky

Iva Papežová, Teplice

Všehochuť /03.07.18
Palačinky se špenátem

Palačinky se špenátem

Renata Slavíčková, Velké Popovice

Všehochuť /03.07.18
Prosciutto & fungi pizza

Prosciutto & fungi pizza

Kateřina Gajová, Brno

Všehochuť /03.07.18
Kuličky s koprem

Kuličky s koprem

Lenka Malá, Chomutov

Všehochuť /03.07.18
Zapečené houby se sýrem

Zapečené houby se sýrem

Hana Bílá, České Budějovice

Za pár korun /02.07.18
Krůtí s brusinkami

Krůtí s brusinkami

Jindřich Růžička, Praha

Za pár korun /02.07.18
Sýrové papriky

Sýrové papriky

Jde to i bez masa

Karolína Němečková, Praha

Vaříme express /02.07.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
letni_rychlovky

Letní rychlovky

Červen je prostě a jednoduše báječný měsíc. Léto je na samém začátku a ze všeho sálá optimismus. Příroda nám ze sebe dává to nejlepší a my máme potřebu její dary hltat plnými doušky. Ani se nám nechce trávit čas uvnitř domu. Co dávají v televizi, nás nezajímá... Jen chceme sedět venku, kochat se okolím a k tomu zakusovat něco dobrého, ale na přípravu časově nenáročného.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama