Ptáčci

Ptáčci

Ozdob si jídelní stůl pěknou jarní dekorací.
Kristýna Zavaďáková, Praha

Potřebuješ:
  • bílý papír n nůžky
  • pravítko s ryskou
  • kružítko n propisku
  • 2 druhy látky n šicí stroj
  • jehlu n nit n vatu

1. Zobáček vytvoříme tak, že z látky vystřihneme čtverec (4 x 4 cm), který 2x přehneme na půl a prošijeme. (obr. 1)
 
2. Pomocí pravítka, propisky a kružítka narýsujeme na papír trojúhelník ABC o rozměrech AB=14,3 cm, BC=12 cm, CA=10,5 cm. Ke stranám AB a CA vedeme kolmice vzdálené 4 cm od bodu A tak, aby se vzájemně protly. Průsečík spojíme s bodem A. Ke stranám AB a BC uděláme další dvě kolmice vzdálené 2,5 cm od bodu B, jejich průsečík spojíme s bodem B. Pak vyznačíme 2 body na BC a CA 1 cm od bodu C a také je spojíme (obr. 2).
Modrý trojúhelník vystřihneme.
 
3. Látku na tělíčko přehneme (lícem k sobě), šablonu na ni obkreslíme a vystřihneme asi 0,7 cm od okraje šablony.
 
4. Připravený zobák zastrčíme hezčí polovinou mezi vrstvy látky (na CA, 1,5 cm od C) tak, aby byl šev na zobáčku rovnoběžný s okrajem látky, a přišpendlíme. Obě vrstvy látky sešijeme podle tvaru šablony, ale necháme si asi 3 cm velký otvor, nejlépe uprostřed strany BC.
 
5. Nejprve podle červených čar přehneme a pak podle přerušovaných prošijeme – spodní látku zrcadlově, (obr. 3).
 
6. Vzniklého ptáčka otočíme na lícovou stranu, naplníme vatou a otvor na zádech opatrně zašijeme jehlou a nití.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Buřty v karí omáčce

Buřty v karí omáčce

Nejvíc nám chutnají s čerstvým chlebem. Magda Lacková, Domažličky
Všehochuť /13.07.12
Škvarkové pagáče

Škvarkové pagáče

Jsou výborné k polévce‚ k vínu nebo jenom tak.
Rudolf Azari, Choceň
Všehochuť /09.07.12
Mikulášský čert

Mikulášský čert

Lída Holubová, Pelhřimov

Všehochuť /30.11.18
Valentýnská gelová svíčka

Valentýnská gelová svíčka

Oslava ve dvou při svíčce je vždycky příjemná. Tentokrát jsem zkusila vyrobit gelovou ...
Všehochuť /23.03.10
Strašidelné pohárky

Strašidelné pohárky

Podle receptu

Ivety Roubalové ze Šumperka

Všehochuť /24.10.18
Muffinová housenka

Muffinová housenka

Podle receptu

Marcely Burešové z Krupky

Všehochuť /23.08.18
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama