Reklama
Perníkové ozdobičky
Fotogalerie:

Perníkové ozdobičky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Ingredience

  • 200 g hladké mouky
  • 70 g cukru moučky
  • 40 g hery
  • 1 vejce
  • 1 lžíce medu
  • 1/2 lžičky sody
  • 1 lžička perníkového koření
  • 1 balení bonbonů Bon Pari
  • zdobicí tubičky
  • bílé cukrové kuličky
  • potravinářská barviva
  • šťáva z 1 citronu

Doba přípravy

Počet porcí

30

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Z hladké mouky, moučkového cukru, rozpuštěné hery, vejce, medu, jedlé sody a koření vypracujeme těsto. Vyválíme asi 5 mm silný plát a vykrájíme větší kolečka, která skládáme na plech s pečicím papírem.

  2. Menší formičkou vykrájíme středy, které později použijeme jako podstavce. Připravené tvary necháme přes noc odpočinout.

  3. Bonbony rozdrtíme a vzniklou drtí vyplníme středy koleček. Plech vložíme do předehřáté trouby a upečeme. Pečicí papír stáhneme i s cukrovím z plechu na rovnou podložku. Rozdrcené bonbony se horkem rozpustí a vyplní vnitřek kolečka.

  4. Ještě před ztuhnutím použijeme k dekoraci cukrové kuličky, které vytvoří vločky. Cukroví necháme zcela vychladnout a pak ho opatrně sloupneme z pečicího papíru.

  5. Pomocí zdobicích tubiček a barviv namalujeme sněhuláky, stromečky nebo jiné vánoční motivy. Trochu moučkového cukru utřeme s citronovou šťávou a řídkou polevou perníčky potřeme. Pak pomocí párátek spojíme ozdobená kolečka a podstavce. Po zaschnutí polevy můžeme podávat. Perníčky jsou ihned měkké a dají se jíst.

Pošli recept! 12/2018 (4.11.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín
Všehochuť /27.03.20
Dort kuřátko

Dort kuřátko

Petra Ferštlová, Rakovník

Všehochuť /07.03.18
Panenka

Panenka

Měla mezi přítomnými na oslavě velký úspěch.

Ivana Bartušková, Bítovčice

Všehochuť /18.02.17
Veselý květ

Veselý květ

Silvie Benadová, Prostějov

Všehochuť /23.03.18
Usměvavá želva

Usměvavá želva

Karel Liška, Krásné Březno

Všehochuť /08.02.18
Líní lední medvědi

Líní lední medvědi

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /15.11.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu